Hattrick Martijn van Trigt brengt s.v. ROAC 1 drie punten

Uit bij Teylingen heeft ROAC de eerste punten op kunstgras gepakt dit seizoen. De Rippers wonnen met 1-3 dankzij drie doelpunten van Martijn van Trigt.

Teylingen beschouwde ROAC voorafgaand aan het duel als angstgegner. Die constatering was terecht op basis van de laatste drie onderlinge wedstrijden, die inderdaad alle drie werden gewonnen door ROAC. Na vandaag zijn dat er vier op rij.

Met een straffe wind en een fel zonnetje was het Teylingen wat in de beginfase het heft in handen had. Er was dreiging, maar steeds wist ROAC in de laatste fase van de aanval alsnog in te grijpen waardoor echte kansen werden voorkomen. Het eerste Ripse gevaar kwam via Rudolf Bax, die een rebound over schoot. Diezelfde Bax moest na een kwartier het veld verlaten wegens een blessure. Loek van As nam zijn plaats in.

ROAC kwam beter in haar spel met snelle tegenstoten. Dat leverde ook een mooie kopgoal op van Van Trigt. Maar deze treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Na een half uur haalde Van Trigt zijn gram door in de kluts van dichtbij raak te trappen: 0-1. Beide teams wisten verder niet meer gevaarlijk te worden waardoor 0-1 ook de ruststand was.

In de tweede helft speelde ROAC bij vlagen zeer goed. Teylingen had geen antwoord op de snelle en goede aanvallen van de Rippers. Toch was het Teylingen dat zelf de 0-2 inleidde met slordig balverlies achterin. De opgekomen Floris Hupkes onderschepte en bracht Van Trigt in stelling. De buitenspeler schoot fraai via de binnenkant paal binnen: 0-2.

Nog voor het uur was de wedstrijd gespeeld. Deze keer was het Thijs van Seggelen die Van Trigt als eindstation van een mooie aanval promoveerde. Van Trigt tekende voor zijn derde van de middag: 0-3. In het laaste half uur probeerde Teylingen te drukken, maar de aanvallers zaten in de tang bij de Ripse verdediging. ROAC verzuimde om uit te lopen en in de slotfase mocht Teylingen zelfs de eretreffer maken. Invaller George Hulsbosch profiteerde van een fout in de opbouw en zette de 1-3-einduitslag op het scorebord.

Wat nog wel het vermelden waard is was het officiële debuut van Koen de Haas bij ROAC. De talentvolle O19-speler mocht de laatste tien minuten zijn kunsten vertonen.

Voor ROAC zeer prettig om voor de tweede maal op rij drie punten van een directe concurrent te pakken. Met 21 punten uit 13 wedstrijden staat ROAC nu op een vierde plek. Maar aangezien alles zo dicht op elkaar staat, kan ROAC volgende week bij verlies zo maar weer in het rechter rijtje staan. De bookmakers zullen ook uitgaan van een verlies van ROAC volgende week, aangezien ROAC op bezoek moet bij koploper DSOV. Uiteraard gaan de Rippers voor een stunt, nu ze de smaak te pakken hebben.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Rudolf Bax (15. Loek van As), Jeffrey de Haas, Cedric den Dekker; Martijn van Trigt (70. Loek van der Star), Dick Heemskerk (81. Koen de Haas), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!