Hemd van het Lijf met Jacco den Hollander

Op het verzoek van velen weer terug: Hemd van het Lijf. In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is Jacco den Hollander van ROAC aan de beurt.

Stel je even kort voor Ik ben Jacco den Hollander, 31 jaar. Geboren en getogen in Rijnsburg en voor de liefde 8 jaar geleden verhuisd naar Rijpwetering.
Beroep/Studie
Werkzaam op de verkoopafdeling bij Gebroeders Vletter & Den Haan, een lelieveredelingsbedrijf in Rijnsburg.
Relatie Sinds 2015 gelukkig getrouwd met Tess.
Hobby’s Naast voetbal tennis ik af en toe. Sinds afgelopen zomer ben ik wat vaker gaan footgolfen bij Tespelduyn in Noordwijkerhout, mooi spelletje.
Ik geloof in Het vaccin. Hopelijk is het er snel en wordt het allemaal weer een beetje normaler.
Grootste ergernis Notoire linksrijders.
Beste boek De ontvoering van Alfred Heineken van Peter R. de Vries.
Beste film Alle films van Bassie & Adriaan, mijn jeugdhelden.
Wel een voordeel van corona Dat ik een soort van handig ben geworden. In april verwachten wij ons eerste kleintje. Mede door corona ben ik min of meer gedwongen het kamertje te verven. Ik ben niet ontevreden met het resultaat.
Ga ik nooit doen De politiek in.
Walgelijk Verliezen in de blessuretijd.
Verschrikkelijk lekker Een ijskoud biertje na een pittige training.
Overgewaardeerd Roger Schmidt
Vakantieland Meerdere maar vooral Nieuw-Zeeland, Curacao en Italië.
Netflix Undercover, La Casa de Papel & Narcos.
Drie sportmomenten Ik ga voor 3 momenten bij ROAC. De eerste is de promotiewedstrijd om een plek in de eerste klasse tegen Groeneweg bij Voorschoten’97 in seizoen 2018-2019. De tweede is de uitwedstrijd vorig jaar tegen Den Hoorn. Wij werden daar uitgenodigd om op een zaterdagavond te komen spelen met afsluitend een feest in de kantine. Met een 2-3 overwinning en een sfeer om te snijden in de kantine na afloop was dit een onvergetelijke awayday. De derde is de thuiswedstrijd vorig jaar tegen Hilligersberg. Tegen hun scoorde ik eindelijk mijn eerste goal voor ROAC.
Je voetballoopbaan Vanaf mijn 7de begonnen in de jeugd van Rijnsburgse Boys. Daarna ben ik door onze huidige leider, Jan van der Poel, overgehaald om eens bij ROAC mee te komen trainen. Inmiddels is dit alweer mijn twaalfde seizoen.
Zo’n warm mens Grace van Smoorenburg, de kantinebaas bij ROAC. Enige minpuntje aan haar is dat ze ons er elke donderdag samen met haar broer George stipt om 12 uur uit gooit. Misschien maar beter ook.
LeidenAmateurVoetbal Mooi platform over het regionale voetbal en altijd lekker up-to-date.
Respect voor bij ROAC De vele vrijwilligers die deze kleine club groot maken.
Mijn club eindigt als Hopelijk wordt de competitie snel weer hervat in welke vorm dan ook. Hopelijk spelen we ons zo snel mogelijk veilig. We zijn op de goede weg met 4 punten uit 2 (als de resultaten blijven staan).
Ik ga op reis en neem mee Wat voetbaltijdschriften en -boeken.
Favo’s van de tv voor mij Down the Road kan ik erg van genieten.
Wie zou je graag eens ontmoeten Louis van Gaal, aardige eindbaas.
Levensmotto Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Bang voor Vuurwerk. Toen ik acht jaar was heb ik een keer een vuurpijl in mijn nek gekregen. Dat is verder allemaal goed afgelopen, maar sindsdien heb ik een gruwelijke hekel aan vuurwerk.
Kerst en Oudejaarsavond Dat wordt waarschijnlijk in kleine kring met familie en vrienden.
Favoriete muziek Van alles en nog wat, maar voorkeur voor Nederlandstalig.
De beste elf spelers waar ik ooit mee speelde Dan ga ik voor een elftal met vrienden waarmee ik een tijd heb samen gespeeld en waarvan ik hoop dat ik ooit nog eens met ze ga spelen in een lager elftal bij ROAC: Bob Brugman; Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Arjen van Leeuwen; Sam van der Geest, Kevin de Jong, Thijs van Seggelen, Rudolf Bax, Loek van der Star; Dick Heemskerk en Joost van den Bosch.
Heroische overwinning 1 Den Hoorn uit
Heroische overwinning 2 Hilligersberg thuis
Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!