Heroïsche uitoverwinning voor s.v. ROAC 1

Na zes competitiewedstrijden niet gewonnen te hebben boekte ROAC afgelopen weekend weer een overwinning. Bij hoogvlieger Den Hoorn werd een 2-3-overwinning over de streep getrokken.

Den Hoorn had al vroeg in het seizoen aangevraagd om dit duel op zaterdagavond te laten spelen. In Rijpwetering dacht men dat dit was vanwege een jubileum van de club, waarop een groot feest zou worden georganiseerd en hierop werd de medewerking verleend. Er was echter geen sprake van een jubileum, maar de thuisclub wilde graag eens op zaterdagavond spelen en vond ROAC daarvoor een geschikte tegenstander. Wel stond er na afloop een feest gepland.

Maar net als ruim twee en een half jaar geleden bleek ROAC een ordinaire partycrasher. Toentertijd zorgde ROAC er met een onverwachtse 0-2-overwinning voor dat het kampioensfeest moest worden uitgesteld en afgelopen zaterdag liet Den Hoorn het na om de aansluiting met de topploegen te pakken doordat de Rippers weer voor een stunt zorgden.

Al snel in de wedstrijd liet ROAC zien dat ze voor de winst wilden spelen. Direct werden meerdere corners afgedwongen. Na drie minuten moest de Den Hoornse goalie, met de hulp van de paal, redding brengen op een kopbal van Yoek Bentvelzen. Na de sterke openingsfase van de bezoekers kwam Den Hoorn steeds meer aan de bal, zonder dat het kansen wist af te dwingen. ROAC bleef met minder balbezit wel het betere voetbal spelen en kwam na een klein half uur terecht op voorsprong. Na een prima aanval legde Bentvelzen klaar voor Djimmy Wagter en de linksbuiten schoot van afstand hard raak: 0-1.

Na de voorsprong hard ROAC het lastig. Verder dan een kans vanuit een corner kwam Den Hoorn echter niet. Zo werd er gerust met een minimale voorsprong.

Direct na de theepauze kwam Den Hoorn wel tot scoren vanuit een corner. Cedric den Dekker was ingevallen voor de geblesseerde Kevin de Jong, maar kreeg de bal niet weggewerkt in de kluts en Peterson reageerde attent door binnen te prikken: 1-1. ROAC leek niet onder de indruk van deze domper, want een paar minuten later kwam ROAC weer voor. Na weer een puike aanval werd Bentvelzen, sowieso een plaag voor de thuisploeg deze avond, opzichtig in de rug geduwd. Referee Westhoff wees naar de stip en geen speler die protesteerde. Goalie Dammes van der Poel liet zien waarom hij naar voren werd gestuurd en schoot onberispelijk raak: 1-2.

Wie in deze fase met zijn ogen knipperde kon zomaar een doelpunt missen, want ook nu werd er direct teruggeslagen. De thuisploeg mocht weer een corner nemen en aanvoerder Donny Slot kopte de 2-2 binnen. Maar ook deze keer liet ROAC zich niet van de wijs brengen. Weer een paar minuten later, in de 60e minuut, knikte Freek Heemskerk een vrije trap van Jacco den Hollander binnen: 2-3.

Met nog ruim een half uur op de klok ging Den Hoorn de druk opvoeren door met een extra spits te gaan spelen. Toch ontbrak de creativiteit bij de ploeg die de week ervoor koploper DHC nog pootje had gelicht. Verder dan ballen voorpompen kwam Den Hoorn niet en dat spelletje ligt ROAC wel. De grootste kans voor de thuisploeg, een bal op de paal, kwam uit een vrije trap. Op de counter kreeg ROAC kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de scherpte ontbrak nog bij invaller Martijn van Trigt, die na ruim een jaar blessureleed zijn rentree maakte in het eerste. Desalniettemin overleefde ROAC de slotfase, inclusief de zes minuten blessuretijd, waardoor er drie punten mochten worden bijgeschreven.

Drie zwaarbevochten punten die het moraal een enorme boost zullen geven. En dat goede gevoel zal nodig zijn de komende weken. Met Zwervers, DOSKO en Hillegersberg ontmoet ROAC de komende drie weken concurrenten wat betreft het veilig spelen in deze competitie. Maar eerst volgt een vrij weekend die net op tijd komt gezien de pijntjes bij veel spelers.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Loek van As, Kevin de Jong (46. Cedric den Dekker); Thijs van Seggelen (64. Martijn van Trigt), Yoek Bentvelzen, Djimmy Wagter (80. Jim van der Meer).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!