Inhaalrace S.v. ROAC E4 niet genoeg tegen koploper

ROAC E4-Meerburg E13

Vandaag de strijd tussen koploper Meerburg die alles nog dik heeft gewonnen en de nummer twee ROAC.
Het is voor velen al een weetje dat Meerburg zijn teams laag indeelt om zo een hoge klassering te halen. Zo ook blijkbaar bij dit team.
Op doel bij Meerburg een jongen waarvan menig toeschouwer en speler dacht dat hij wel op de brommer zou zijn gekomen. Hij beschikte ook over uitstekende keeperskwaliteiten zoals later zou blijken. Voorin hadden ze een paar zeer handige spelers die qua inzicht en techniek best wel hoger kunnen spelen.
Deze wedstrijd was het dan ook voor ROAC de taak om op mentaliteit en inzet een zo goed mogelijk resultaat te halen.

De eerste helft kunnen we een heel verslag over schrijven, maar feit blijft dat het halverwege de wedstrijd 0-7 stond voor Meerburg! Ondanks deze monsterscore was het echter helemaal niet zo dat onze mannen werden weggespeeld. Sterker nog, er waren zeker vijf 100%-kansen die echter door de uitstekende keeper werden gekeerd.

In de rust dan ook tegen de jongens gezegd dat ze vooral op dezelfde manier moesten blijven voetballen. Namelijk met volle inzet, niet bang zijn voor de bal en kansen blijven creëren. Alles inzetten om minimaal één doelpunt te scoren!

De tweede helft had Meerburg de keeper gewisseld voor één van de betere voorhoedespelers. Dat zou ze nog bijna duur komen te staan. Nadat de tegenstander namelijk eerst nog de 0-8 had gescoord was het de beurt aan ROAC. Vanaf dat moment werden namelijk de mooiste aanvallen getoond door onze jongens. Gijs en Danilo wisten vals verdedigers vrijwel alle aanvallen van Meerburg tegen te houden Met mooi positiespel en zuivere passes kwamen we iedere keer voor hun doel en was het vooral Stijn die het op zijn heupen kreeg. Door middel van mooie combinaties met vrijwel iedereen uit het team kwam hij meerdere keren voor het doel en wist zo maar liefst zes keer op rij te scoren!!!
6-8 met nog 5 minuten te gaan. Zou het dan toch…
Helaas was vanaf dat moment bij sommige de pijp leeg en kon Meerburg nog uit twee counters scoren. De uitslag was uiteindelijk dan ook 6-10.

Al met al een hele dikke pluim voor onze mannen van de E4, want ze zijn er in blijven geloven en hebben vooral de tweede helft laten zien waartoe ze in staat zijn. Ook was het mooi om te zien dat er ondanks een hele grote achterstand niet op elkaar werd gemopperd en de koppies op dat moment (hoe moeilijk het voor sommige ook was) niet gingen hangen.
En het publiek heeft weer een mooie spannende wedstrijd gezien!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!