Interview met Ricardo Bakker (LeidenAmateurVoetbal)

ROAC-speler Ricardo Bakker is de laatste tien jaar een vertrouwd gezocht in de hoofdmacht van de dorpsploeg. De verdediger kampte de laatste twee seizoenen met een hardnekkige liesblessure, maar lijkt nu weer helemaal hersteld te zijn van zijn fysieke malheur. LeidenAmateurVoetbal sprak met Bakker over de start van zijn ploeg, trainers en wel of geen zaterdagvoetbal in Rijpwetering.

Dat de meeste regioclubs dit seizoen nog nauwelijks in actie zijn gekomen, is inmiddels genoegzaam bekend, maar op dit vlak spant ROAC toch echt de kroon. De Rippers speelden tot aan de niet geplande herfststop slechts twee competitiewedstrijden en de paarshemden moeten dus eigenlijk nog aan deze voetbaljaargang beginnen. Over de eerste, voorzichtige oogst zal op het Hertogspark overigens beslist tevredenheid heersen. Na een zwaar bevochten 1-0 thuiszege in de openingswedstrijd tegen Legmeervogels, volgde een knap gelijkspel bij het sterke SDZ, waardoor de ploeg dus al vier punten op haar lijstje mocht bijschrijven.

Na vier seizoenen Hein Leliveld staat bij ROAC sinds het begin van dit seizoen Gidon Reinders Folmer voor de spelersgroep. De Haarlemmer wil zijn nieuwe ploeg op een wat andere manier laten voetballen dan onder zijn voorganger het geval was. Bakker is positief over de veranderde speelwijze, maar geeft ook aan dat het soms ook nog wat wennen is.

Bakker (op de foto met rugnummer 3): ,,Onder Hein waren we gewend om in een ons vertrouwde 4-4-2 systeem te spelen en dat heeft de nodige successen opgeleverd. We leunden op een sterke verdediging en waren bij een voorsprong goed in staat om op de nul te spelen. Gidon wil met ons 5-3-2 spelen en dat betekent voor mij als vleugelverdediger dat ik mij meer met de aanval moet gaan bemoeien. Dit hoeft overigens niet ten koste te gaan van onze organisatie achterin, want in de eerste twee wedstrijden van het seizoen is het nu ook gelukt om de boel achterin gesloten te houden. In aanvallend opzicht is het soms nog even wennen om het juiste moment te kiezen om mee te gaan, maar dat ging in de laatste wedstrijd al een stuk beter. Rechtstreekse handhaving, of misschien een plekje in de middenmoot, blijft onze doelstelling en ik heb er alle vertrouwen in dat dit ons gaat lukken’’, aldus de product engineer bij Flexibell Systems.

Daar waar in de Leidse regio diverse traditionele zondagclubs zoals Meerburg, SJZ, Warmunda en MMO de laatste jaren de overstap naar de zaterdag maakten, is bij ROAC een verhuizing van de wedstrijddag bepaald geen gespreksonderwerp. Bakker daarover: ,,Bij ons is een overstap naar de zaterdag nooit aan de orde geweest. Bij de spelers leeft die wens in ieder geval niet en ook bij het bestuur heeft, naar mijn weten,  het spelen op de zaterdag heeft nooit op de agenda gestaan. Ik denk trouwens dat een verhuizing naar de zaterdag ook qua veldruimte geen optie zou zijn. We hebben daarnaast ook een trouwe supportersschare op de zondag, die de laatste jaren alleen maar groter lijkt te worden. Nee, ROAC is en blijft een zondagclub en dat zal de komende jaren ook zo blijven’’, aldus Bakker.

Bakker ziet overigens toch nog een klein voordeel aan het voorlopig stopzetten van de competitie: ,,We blijven op deze manier dit seizoen wel lekker lang ongeslagen’’, besluit de Ripper met een kwinkslag.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!