Interview met: Zillah Heij

Hoe vind je het les geven bij ROAC?

In 2012 ben ik begonnen met het les geven aan de 55+ groep, wat nu de gym plus heet. Met heel veel plezier maar ook met gematigde kennis over het lichaam van ouderen ben ik van start gegaan. Na 10 jaar beweeg ik nog steeds met veel enthousiasme elke week met een gezellige groep leuke  dames. Ook door mijn opleiding Meer bewegen voor Ouderen, is mijn kennis veel beter geworden. Hierdoor kan ik mijn lessen nog beter rekening houden met wat goed is voor ouderen en wat ze nog kunnen. Sinds twee of drie jaar ook geef ik ook Pilates les. Een superleuke groep waar iedereen zeer betrokken is en aandacht voor elkaar heeft. Door gekke grapjes of rare oefeningen trainen we ook soms automatisch de bekkenbodemspieren omdat we erg moeten lachen. In deze lessen voel ik mij altijd welkom, betrokken en thuis.

Wanneer ben je geboren en in welke plaats?
Ik ben geboren in het ziekenhuis in Amsterdam op vier mei negentienvierenzeventig.

Wat vind je het leukste spel om te doen?
We doen vaak cognitieve fitness training in de vorm van een spel of gooien met de bal. Het leukste in de gym plus les is, als ik er zelf niets meer van snap. En dat is dan goed voor onze bovenkamer. Ik zeg altijd maar je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen [met een grote smile].

Wat doe je nog verder graag in het dagelijks leven?
In de zon zitten of lekker rommelen in de tuin met mijn kippen die achter mijn aanlopen. Met de caravan op pad doe ik ook graag.

Geef je nog meer lessen in de week?
Jazeker, 12 lessen in totaal. En soms val ik nog in voor collega’s. Op de sportschool geef ik bodyshape en krachttraining voor ouderen. Ook sport en spel lessen en MBvo lessen. Dit allemaal ter bevordering van zelfstandigheid en zelfredzaamheid en plezier in bewegen.

Wat is je lievelingseten?
Tortillataart gemaakt door mijn man. Ook goulash vind ik heerlijk met rijst. Ben geen echte keukenprinses dus ik vind eigenlijk alles lekker als iemand anders het voor mij klaarmaakt.

Voor welk seizoen kies je het liefst? Waarom?
Ik kies voor de zomer. De deur lekker open, buiten koffie drinken. Ik hou van de warmte en ik word er erg blij van als de zon schijnt.

Ga je nog leuke dingen doen met de Pasen?
We hebben dit keer niet echt afspraken staan. Een van mij dochters komt thuis van een schoolkamp in de Ardennen, dus dat wordt bijkomen. En de ander gaat naar de Veen gaat Vreemd. Samen met mijn man gaan we lekker in de tuin genieten met een bakkie koffie en een lekker paasei. Zo weet je meteen de planning voor dit weekend [weer met een grote glimlach]

Door: Marco Heij

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!