Kaag en Braassem Cup prooi voor EMM ’21

Afgelopen zaterdag werd de finaledag van de Kaag en Braassem Cup afgewerkt op het Hertogspark. het werd een mooie dag met veel publieke belangstelling. De nieuwe fusieclub EMM ’21 ging er met de cup vandoor door ROAC met 1-2 te verslaan.

Eerder in de poulefase had EMM ’21 ROAC al met nipte cijfers (1-0) verslagen en ook in de finale zou dat dus het geval zijn. In een gezapige eerste helft ging het gelijk op en zouden beide teams één grote kans onbenut laten om de score te openen.

Na de theepauze was het snel raak. Bart Hogenboom nam een afgevallen val van 20 meter perfect op zijn schoen en zag deze strak in de kruising belanden: 1-0.

Na de 1-0 voerde EMM de druk op, maar waren er twee grote kansen voor ROAC om het duel naar zich toe te trekken. Eerst kreeg Hogenboom een vrije kopbal vlak voor het vijandelijke doel en rond de 70e minuut mocht Hogenboom één-op-één afstormen op EMM’ 21-goalie Patrick van der Zwet. Nu raakte Hogenboom de bal bij de afronding compleet verkeerd waardoor Van der Zwet de bal simpel kon oprapen.

Nog geen minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Een voorzet van rechts kon in de rebound door Nino Wesselman achter Dammes van der Poel gewerkt worden. Inmiddels was het beste bij de thuisploeg er wel vanaf en was het uitzitten tot de 90e minuut. Dat lukte uiteindelijk niet, want in de blessuretijd wist Jonkman uit een klutssiuatie de winnende nog binnen te prikken namens de bezoekers: 1-2. In de absolute slotminuut kreeg Mitchel Boere de rode kaart nog voorgeschoteld na een wilde tackle.

En zo ging EMM ’21 er met de Kaag en Braassem Cup vandoor. Jammer voor de thuisploeg, maar er waren ook positieve punten te benoemen met oog op de naderende competitiestart. De spelers kregen een conditionele prikkel en ook raakte de groep weer wat completer. Zo kregen vier jongens afgelopen zaterdag hun eerste speelminuten van het seizoen.

Naast het sportieve aspect was het verder een mooie dag voor de club. Het is lang geleden dat er zoveel bedrijvigheid was op het Hertogspark en dat smaakt absoluut naar meer.

Ook nu was LeidenAmateurVoetbal er weer bij om mooie foto’s te maken. Deze vind je hier.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!