Kansloze middag voor s.v. ROAC 1 in Voorhout

ROAC heeft het positieve gevoel wat het overhield aan het trainingskamp niet om weten te zetten in een positief resultaat tegen Foreholte. Sterker nog, voor het eerst deze competitie hadden de Rippers nauwelijks iets in te brengen en werd er terecht een 3-0-nederlaag geleden.

Zodoende werd er ook in de negende uitwedstrijd van het seizoen niet gewonnen door ROAC. Gezegd mag worden dat het Hein Leliveld niet gemakkelijk werd gemaakt omdat basisklanten Floris Hupkes en Sam van der Geest vorige week tegen VVSB allebei geblesseerd uitvielen en daardoor niet inzetbaar waren. Vooral de in vorm stekende Van der Geest werd gemist, in de vorige twee competitiewedstrijden was hij immers goed voor vier doelpunten. Ook kon Leliveld niet beschikken over Djimmy Wagter, in de thuiswedstrijd tegen Foreholte nog verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Maar dat mogen geen excuses zijn voor het povere spel. De 1-0 viel al na een paar minuten. Te veel ruimte werd de aanvallers van Foreholte geboden en uiteindelijk kon Sam Lemmers uit de draai binnen tikken. Normaal gesproken een prooi voor Bob Brugman, maar de goalie gleed uit op het spekgladde kunstgras.

In de zesde minuut werd Leliveld al gedwongen tot een wissel. Jacco de Hollander blesseerde zich ernstig tijdens een duel op het middenveld. Waarschijnlijk een scheur in de meniscus, dus ook Den Hollander zal langere tijd niet inzetbaar zijn. Zijn invaller, Loek van As, was kort daarop dichtbij de gelijkmaker. Na een knappe aanval scheerde zijn poging echter over de deklat.

In de 30e minuut viel het doek al voor de Rippers na twee doelpunten rap achter elkaar. Bij de 2-0 kon Joost van Dam in de verre hoek inkoppen na een dood spelmoment. De 3-0 viel een minuut later. Sejad Navabi profiteerde van slordig balverlies en een uitglijdende Van As en schoot vervolgens van een meter of 18 knap raak. Diezelfde Navabi had ook de 4-0 op zijn schoen, maar lobte naar het doel. ROAC claimde nog een penalty vlak voor rust toen Loek van der Star zichtbaar pootje werd gelicht, maar de referee zag er geen penalty in.

Na de rust bracht Leliveld Martijn van Trigt binnen de lijnen. Zijn rentree was het enige positieve puntje van dit duel nadat hij maanden geblesseerd vanaf de zijlijn moest toekijken. Maar ook Van Trigt kon het tij niet meer keren. ROAC probeerde het wel, maar het spel was simpelweg te slordig. Thijs van Seggelen mocht drie keer aanleggen van randje zestien, maar zonder resultaat. Dick Heemskerk zag na de enige goede aanval in de tweede helft zijn poging gestopt worden door Matthijs Guijt en Van As zijn poging ging voorlangs.

Foreholte bleef echter ook gevaarlijk, maar hoefde niet meer zo nodig na de vroege 3-0-voorsprong. Alleen bij de inzet van Rik Grondel moest Brugman nog handelend optreden en zodoende bleef het bij 3-0.

Al met al een totale off-day voor ROAC. Helaas gebeurde dat wel bij Foreholte voor een in grote getale opgekomen publiek. Teleurstellende wedstrijd dus, maar de gezellige derde helft verzachtte de pijn enigszins. Voor nu moet het vizier volledig op Meerburg thuis. Een wedstrijd die simpelweg gewonnen moet worden.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco de Hollander (6. Loek van As), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Ricardo Bakker; Dick Heemskerk, Jeffrey de Haas, Yoek Bentvelzen (46. Martijn van Trigt), Rudolf Bax (76. Marnick Ouwehand); Thijs van Seggelen, Loek van der Star.

Deel dit bericht

Eén reactie op “Kansloze middag voor s.v. ROAC 1 in Voorhout”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!