Kansloze missie voor s.v. ROAC 1 bij Valken ’68 1

ROAC heeft gisteravond geen potten kunnen breken bij zaterdagtweedeklasser Valken ’68. ROAC verloor met 5-1.

Op voorhand wisten de Rippers dat het een lastig karwei ging worden. Valken ’68 heeft traditiegetrouw weer een blik nieuwe spelers opengetrokken en dat zijn dit jaar zeker niet de minste. Valken ’68 heeft een ploeg wat normaal gesproken alleen genoegen zal nemen met het kampioenschap komend seizoen.

Bij ROAC kon Hein Leliveld weer beschikken over Sam van der Geest en Mitchel Boere ten opzichte van afgelopen zondag. Dat kon hij echter niet meer over Loek van As (werk), Floris Hupkes (studie), Dick heemskerk (vakantie) en Martijn van Trigt (geblesseerd). Ook de maker van beide doelpunten afgelopen zondag, Joost van den Bosch, werd uit voorzorg aan de kant gehouden.

Valken ’68 liet al snel blijken over een dynamische ploeg te beschikken, toch bleef ROAC in de beginfase overeind en had het via Thijs van Seggelen nog twee mogelijkheden. Na een kwartier brak de thuisploeg de ban. Dammes van der Poel liet bij een corner de bal los en Chris de Lange was er als de kippen bij om binnen te prikken. Niet veel later ging het weer mis bij een vrije trap. Vogeltje vrij kon er op de paal gekopt worden. in de rebound schoot Niels Hogewoning raak.

Na de theepauze was het snel weer raak. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en Danny Boere kon zonder hinder binnen koppen. Toen kwam er een fase waarin ROAC wat meer grip op de wedstrijd kreeg en ook wist te scoren. Loek van der Star werd door Marnick Ouwehand diep gestuurd en bleef koel voor het vijandelijk doel: 3-1.

In de slotfase was het weer Valken ’68 dat het heft in handen nam. De 4-1 kwam wederom uit een corner. Het was wederom Hogewoning die met een wonderschone volley raak knalde. In de slotminuten kreeg de thuisploeg ook nog een penalty. Deze werd knap gepakt door Van der Poel, maar slecht wegwerken van Freek Heemskerk bracht Valken ’68 in staat de bal weer voor te brengen. Rody Redel schoot raak.

Het is voor ROAC geen schande om van deze goede ploeg te verliezen, maar wel onnodig dat het alle vijf de doelpunten (in)direct uit dodespelsituaties vielen. Komende zaterdag speelt opnieuw tegen een zaterdagtweedeklasser. Tegen Blauw Wit Beursbengels voor de beker.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!