Koningsdagweekend!

Koningsdag wordt dit jaar eindelijk weer in Oud Ade en Rijpwetering gevierd. De Vergulde Vos en ROAC hebben hun handen ineengeslagen om voor jong en oud een mooi weekend te organiseren. In dit programmaboekje staat het volledige programma en staat op welke manier er voor de diverse activiteiten kan worden ingeschreven. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom de feesttent die op de dan mooi aangeklede parkeerplaats van het Hertogspark staat.

24 april 2020: Frisfeest i.s.m. js Meddle (20.30 – 23.30)
Het weekend begint met het frisfeest op vrijdagavond. In samenwerking met Jeugdsociëteit Meddle zijn de beste dj’s uit de omgeving aangetrokken om er een mooie avond van te maken voor de jeugd van de 1e, 2e en 3e klas. Een kaartje voor dit feest kost € 3,00 waarbij een consumptie is inbegrepen. Kaartjes zijn binnenkort te koop in Meddle, de kantine van ROAC en de Vergulde Vos.

25 april 2020: Beachvolleybaltoernooi (11.00 – 16.00)
Naast de feesttent worden meerdere beachvolleybalvelden aangelegd. Hier wordt op zaterdag het grote beachvolleybaltoernooi gespeeld. Onder het genot van een muziekje, drankje, hapje en vast en zeker een zonnetje wordt er vanaf 11.00 uur om de prijzen gestreden. Teams bestaan uit minimaal 6 personen, waaronder minimaal 2 vrouwen en 2 mannen. Rond 16.00 uur zal de grote finale worden gespeeld. Na de prijsuitreiking nemen de zangers en dj’s het over. Zanger Jordi Heer is gestrikt voor het eerste gedeelte van de avond, waarna de mannen van MAF er tot ongeveer middernacht er nog een mooi feest van maken. Overdag en tijdens het feest is de entree gratis. Inschrijven voor het beachvolleybaltoernooi kan vanaf nu via . Geef hierbij de teamnaam door en de contactgegevens van de aanvoerder. Doe dit snel, want het aantal teams is beperkt. De kosten per team zijn € 40,00.De minimumleeftijd om mee te doen is 16 jaar en douchen en omkleden is mogelijk in de kleedkamers van ROAC.

26 april 2020: Nacht van de Koning (20.00 – 01.00)  
LEKKER WEER
De eerste band op deze feestavond is Lekker Weer. In amper 2 uur komen er minimaal 100 hits voorbij. 80’s, 90’s en zeroes, dance classics, evergreens en guilty pleasures. Dit alles razendsnel door elkaar heen in unieke medleys zorgt voor een prachtige avond. Deze mannen verkopen dit jaar de grote zaal van de Gebroeders De Nobel uit, maar zullen ook zeker uitkijken naar De Nacht van de Koning in Oud Ade en Rijpwetering.

MEUK
Met een ‘moddervette’ show sluit Meuk de avond af. Met live de bekendste plattelandsklassiekers knallen zij het dak van de feesttent af. Met Co2-kanonnen, confetti, frikandellenhengelen en hun hit Schijten op een Dixi belooft dit een mooi spektakel te worden. Een kaartje kost 15 euro en is binnenkort te koop in de Vergulde Vos en bij ROAC in de kantine. Pagina 6 en 7: programma maandag. (1)

27 april 2020: Koningsdag!

10.00-13.00: Vrijmarkt
De traditionele vrijmarkt keert terug op het dorp. Vanaf 9.15 uur zijn alle kinderen van harte welkom om leuke spullen en een kleedje klaar te leggen. Van tevoren aanmelden hoeft niet, er is voldoende ruimte op het versierde terras naast de feesttent. Om 10.00 uur wordt de vrijmarkt feestelijk geopend. We proberen hier Koning Willem voor te strikken. Kom dus gezellig langs om te kijken wat er allemaal te koop is. Voor alle deelnemende kinderen is er ook nog een leuke verrassing, dus zorg dat je er bij bent!

13.00-15.00: Koningsdaglunch
In de feesttent begint om 13.00 uur de lunch. Voor jong en oud serveren we hier een lunch die onze koning waardig is met onder andere verschillende soepen, broodjes, specialiteiten van de keurslager, eieren, salades, gerookte zalm en paling, kipragout en zoet beleg. Deze koninklijke lunch wordt verzorgd door De Vergulde Vos. Ook koffie, thee, melk en verse jus d’orange zijn bij de koningsdaglunch inbegrepen. Wacht niet te lang met inschrijven, want de plekken hiervoor zijn beperkt. Opgeven kan via en de kosten zijn € 17,50 per volwassene en € 7,50 voor kinderen onder de 12 jaar. Na je inschrijving ontvang je een mail met een bevestiging en een betaalverzoek.

10.30-13.00: beachvoetbal 4×4  
In het zand zijn een aantal voetbalvelden aangelegd. Op deze velden vindt op Koningsdag het beachvoetbaltoernooi plaats. Dit betreft een 4 tegen 4 toernooi voor jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar. Teams (van minimaal 4 personen) inschrijven hiervoor is gratis en kan via .

16.00-17.00: zandkastelen bouwen  
In de middag worden er zandkastelen gebouwd. Het zandveld wordt dan vrijgemaakt voor de jongste jeugd. Voor de jeugd staan er overigens op zaterdag en maandag ook springkussens op het terras naast de feesttent.

15.00-17.00: Tobbetje steken
In navolging van de Oranjevereniging Sassenheim organiseren we Tobbetje steken. Tobbetje steken houdt in dat in teams van 2 personen in een karretje naast elkaar van een baan af gaan. Beiden hebben een lans vast die door een ring moet worden gestoken. Als een duo hier allebei in slaagt gaat dit team door naar de volgende ronde, op weg naar de eeuwige roem en een mooie prijs. Als dit niet lukt wacht er een koude plens water. Op Koningsdag zelf kan er ingeschreven worden voor dit spektakel, waarvoor er een speciale presentator is ingehuurd. In Sassenheim is het Tobbetje steken een jaarlijks hoogtepunt voor het dorp. Tobbetje steken is wel nieuw voor Oud Ade en Rijpwetering. Het is dan ook goed nieuws dat de vrijwilligers van de Oranjevereniging Sassenheim hun baan op ons feestterrein komen opbouwen.

17.00-23.00: Feest met Rampscenario
Waar veel coverbands vaak meer lijken op veredelde juke-boxen, brengt het Rampscenario medleys van de bekende hits van heden en weleer op een originele manier en soms met een knipoog. Van Pink Floyd, via De Dijk naar Pater Moeskroen en weer terug met een tussenstop bij The Who en Normaal. Voor het muzikaal en feestelijk afsluiten van het Koningsdagweekend in Rijpwetering en Oud Ade draaien zij hun hand niet om.

Op de lunch na is de entree voor Koningsdag gratis.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!