Laat gelijkspel voelt als nederlaag voor s.v. ROAC 1

ROAC startte voortvarend en binnen tien minuten hadden Martijn van Trigt en Loek van der Star RKDEO-goalie Hendriks al onder vuur genomen. Zonder resultaat weliswaar, maar ROAC was veel sterker en dreigender in de beginfase. Het duurde zo’n twintig minuten voordat RKDEO eens gevaarlijk werd. Van een kleine twintig meter nam de topscorer van 2C, Tom Simonis, Roeland Daalmeijer onder vuur. Maar het slappe rollertje was geen probleem voor de derde keeper van ROAC, die de gehele wedstrijd een heel goede indruk achter zou laten.

Nadat RKDEO qua veldspel wat meer grip op de wedstrijd kreeg, kreeg ROAC in de persoon van Sam van der Geest nog een prima kopkans. Deze werd echter recht in de handen van Hendriks geknikt. RKDEO zou nog één keer dreigend worden uit een vrije trap, maar deze belandde in de muur. In het slot van de eerste helft kreeg ROAC dan toch waar het recht op had. RKDEO verdedigde matig uit en Thijs van Seggelen schoot van dichtbij ziedend hard in het dak van het doel: 0-1. Een minuut later kreeg Van Tigt de kans om ROAC nog comfortabeler de rust in te laten gaan, maar zijn poging ging over de deklat.

Na rust ging RKDEO opportunistischer spelen, maar verdedigend stond ROAC als een huis. Ondertussen kon ROAC wat meer op de counter gaan spelen en het duel op slot proberen te gooien. In de zeventigste minuut kwam RKDEO er gevaarlijk doorheen toen Sam Ruinard drie Rippers mocht passeren, maar in Daalmeijer zijn meerdere moest erkennen. Bij ROAC kreeg Van Trigt de kans op de 0-2. De ingevallen Rudolf Bax had een geweldige pass op Van Trigt. De spits deed vervolgens alles goed door zijn verdediger in de luren te leggen en zichzelf vrij te spelen voor Hendriks. Zijn schot ging echter net langs de verkeerde kant van de paal.

Toen Van der Star het ook na liet om de 0-2 te maken in de 85e minuut leek ROAC op een 0-1-overwinning af te stevenen. Toch ging het mis. De prima leidende Straver constateerde een overtreding in een luchtduel en daarvan zou RKDEO dus optimaal profiteren: 1-1. ROAC was even zou van slag dat het een minuut later bijna de 2-1 nog om de oren kreeg. Daalmeijer hield zijn hoofd koel en hield Lars van Noppen van scoren af waardoor de eindstand 1-1 zou zijn.

Voor ROAC voelde het gelijke spel als een nederlaag, omdat het beter speelde en meer kansen had afgedwongen dan de thuisploeg. Maar voetbal kan soms keihard zijn, al waren de Rippers daar de afgelopen weken ook al achtergekomen. Volgende week is ROAC vrij en de week daarop komt koploper BMT op bezoek in Rijpwetering. ROAC gaat dan proberen haar eerste thuisoverwinning van het seizoen te pakken.

Opstelling ROAC. Roeland Daalmeijer; Jacco den Hollander (87. Joey Volwater), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Cedric den Dekker, Dick Heemskerk (72. Rudolf Bax), Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Martijn van Trigt, Loek van der Star (85. Pascal de Jong).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!