Laatste zaalwedstrijd handbal dames in teken van afscheid

De zaalcompetitie van de ROAC handbal dames zit erop. Hun laatste wedstrijd hebben ze met 23-22 van Westlandia gewonnen. Deze wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd van John van der Meer als trainer/coach van de dames. Behalve voor John was het ook de laatste wedstrijd van een drietal speelsters.

Er stond voor het team niets meer op het spel. Ze eindigen dit seizoen op de vijfde plaats in de hoofdklasse D. Het resultaat van de wedstrijd zou daar geen verandering in brengen, maar de dames wilden hun coach natuurlijk een waardig afscheid geven.

Dat leken ze de eerste helft meer dan waar te maken. Met leuk samenspel en mooie acties werd er regelmatig gescoord. Dit gaf een 15-8 ruststand. Maar de tweede helft pakte totaal anders uit. De doelpunten bij ROAC kwamen moeizaam en Westlandia kwam langzaam maar zeker terug tot 18-13. Er brak zelfs een periode aan waarin ze geruime tijd niet wisten te scoren en moesten toezien dat het 19-19 werd. Hierna werd het een gelijk opgaande strijd waarin iedere treffer van ROAC werd beantwoord door een tegentreffer van Westlandia.

Vijf minuten voor tijd was er de publiekswissel voor de vertrekkende dames, aanvoerster Loes Verdel, hoekspeelster Ruth Witteman en zeer betrouwbare sluitpost, keepster Kelly Gies Broesterhuizen. Onder luid applaus verlieten de dames het veld. In de resterende minuten trok ROAC nog net aan het langste eind.

Trainer Van der Meer is al ruim acht jaar actief bij ROAC, waarvan de eerste jaren als trainer van de A-jeugd en de laatste zes jaar als hoofdtrainer. In die periode heeft hij met z’n team steeds goed mee gedraaid in de hoofdklasse. Kenmerkend was de goede sfeer in het team.

Twee jaar geleden kwamen de dames nog in actie om de toen twijfelende trainer te overtuigen nog met ze door te gaan. Maar nu lijken beiden toch toe aan een nieuwe stap. Het afscheid is niet definitief, hij blijft betrokken bij ROAC, nu weer bij de jeugd.

Ook de vertrekkende speelsters hebben een lange staat van dienst. Voor hen geldt dat zij als klein meisje bij de club zijn begonnen en inmiddels alweer jaren in dames 1 acteren. Als dank voor hun inzet waren er uiteraard lovende woorden en bloemen.

Deel dit bericht

geen comments

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!