Jaargang 12 – Editie 7

Colofon

Langs de Kantlijn is het clubblad van s.v. ROAC en wordt minimaal vijf maal per jaar uitgegeven.

Adres clubhuis

Oud Adeselaan 40

2375 XE Rijpwetering

Adres secretariaat

Pastoor Kwakmanlaan 113

2375 WC Rijpwetering

Ina van der Hoorn Roy van der Hulst
Tim van den Ing Erik van Zeil
Voorzitter Rob van der Hoorn
Secretaris Bob Schakenbos
Penningmeester Carina Timmers
Bestuurslid Wim van den Berg
Bestuurslid Wout van Zeil
Bestuurslid Angelique van den Berg
Bestuurslid Ronald de Jong
Bestuurslid Joop Straathof
Bestuurslid Jos Heemskerk

of 06-20030327

Voetbal
Handbal
Binnensporten
Biljart
Badminton
Activiteiten
Financiën
Sponsoring
Communicatie
Onderhoud & Beheer
Clubhuis
Ledenadministratie
Vrijwilligerscoördinatie

Uit de bestuurskamer

We hebben zaterdag 26 juni 2021 met de afsluitdag voor de jeugd een seizoen afgesloten wat eigenlijk géén seizoen genoemd mag worden. Medio oktober 2020 werden alle sportactiviteiten stilgelegd en pas recent is daar enige verandering in gekomen. Sporters die niet mochten sporten, met uitzondering van jeugdleden die mochten blijven trainen in de buitenlucht, dat is géén basis om te kunnen spreken van een sportseizoen.

Er resteert op dit moment nog een beperkt aantal ‘corona maatregelen’ die we voorlopig als samenleving nog wel enige tijd zullen moeten blijven respecteren. Het gaat dan om de zogenaamde basisregels:

  • Blijf thuis als je je niet fit voelt;
  • Was regelmatig je handen;
  • Houdt 1,5 meter afstand.

Met die basisregels zullen wij ook in het nieuwe seizoen rekening moeten houden langs de lijn en in het clubhuis. Voor het overige heeft het er op dit moment alle schijn van dat we in de loop van augustus aan een nieuw sportseizoen kunnen beginnen.

Tussen het afsluiten van het huidige seizoen en de start van het nieuwe seizoen willen wij onze leden een ‘overzomeringsprogramma’ bieden. Een programma dat beschikbaar is voor alle leden vanaf 18 jaar en ouder. Activiteiten zijn gebaseerd op een programma dat onze handbal- en voetbaldames al enkele jaren organiseren en is bedoeld om ook in de zomer periode sportief actief te blijven. Het programma staat op de website vermeld en speelt zich zowel af op het kunstgrasveld, eventueel de handbalvelden, de sporthal als buiten het Hertogspark.

Op de afsluitdag werd ook de samenwerkingsovereenkomst tussen onze vereniging en Fysiotherapie Alkemade verlengd, daar zijn wij als bestuur blij mee omdat daarmee een goede medische begeleiding van onze sporters ook voor de komende tijd is gewaarborgd.

Naast deze samenwerking hebben wij ook met diverse sponsoren de samenwerking verlengd. Natuurlijk zijn er ook op dat vlak mutaties, soms wordt de samenwerking geïntensiveerd, soms wordt die verminderd of beëindigd. Toch kunnen wij nog steeds rekenen op een stabiele groep sponsoren die de vereniging blijven ondersteunen ondanks de moeilijke situatie waarin ook veel bedrijven de afgelopen anderhalf jaar hebben gezeten. Wij zijn dan ook dankbaar voor die samenwerking en wanneer de samenwerking is/wordt beëindigd respecteren we een dergelijk besluit en wensen wij die sponsoren alle goeds voor de toekomst.

De komende zomerperiode zal worden gebruikt om enkele verbeteringen rond de velden aan te brengen. Zo zullen er nieuwe netten in de ballenvangers worden aangebracht en wordt er gewerkt aan het aanbrengen van sproei installaties in het hoofdveld en in het grastrainingsveld. Hierdoor kan beregening van de velden plaatsvinden zonder eerst buizen op de velden te hoeven leggen.

Ondertussen is ook het project Verenigingsondersteuning dat wij in samenwerking met Rabobank en met ondersteuning van NOC-NSF sinds de zomer van 2020 uitvoeren, weer herstart. Door de lockdown was het niet mogelijk om in grotere groepen bijeen te komen en met elkaar te praten over de toekomst van de vereniging. Op 23 juni heeft er weer een bijeenkomst kunnen plaatsvinden met een groep geïnteresseerde vrijwilligers. De uitkomst van die bijeenkomst wordt op dit moment verwerkt en zal leiden tot een aantal veranderingen in het beleid van de vereniging. Onder andere het betrekken van nieuwe inwoners van Alkemade West en het vrijwilligersbeleid zullen de komende maanden gaan veranderen. Ten aanzien van het vrijwilligersbeleid willen we proberen tijdens de algemene ledenvergadering van november aanstaande met voorstellen te komen.

In die algemene ledenvergadering zal het bestuur ook voorstellen doen om te komen tot contributie compensatie naar aanleiding van de mindere sportmogelijkheden tijdens het afgelopen seizoen. In die vergadering kunnen de leden dan zelf beslissen welke regeling zij de voorkeur geven. Daarbij merken we als bestuur op dat de vereniging ook tijdens de lockdown kosten heeft gehad voor de instandhouding van de accommodatie en de voorzieningen. Het is zeker niet zo dat, omdat er niet mocht worden gesport, de vereniging ook géén kosten had.

Het einde van een seizoen is soms ook het moment waarop leden van het bestuur de keuze maken om hun jarenlange vrijwillige bijdrage aan het besturen van de vereniging te beëindigen. Joop Straathof en Ronald de Jong treden formeel tijdens de komende algemene ledenvergadering af als bestuurslid. We zullen hun inbreng missen, maar weten ons inmiddels ook verzekerd van opvolgers. Die opvolgers zullen tijdens de komende algemene ledenvergadering voor benoeming in het bestuur worden voorgedragen.

Het einde van het seizoen betekent ook een aanstaande periode van vrije tijd en vakanties. Vakantie bestemmingen zijn wellicht wat anders dan gebruikelijk vanwege de geldende corona maatregelen, maar dat neemt niet weg dat voor velen van ons sprake is van ‘bevrijde tijd’. Wij wensen iedereen daarbij veel ontspanning en plezier en hopen iedereen in de loop van het nieuwe seizoen in goede gezondheid weer terug te zien op het Hertogspark.

Namens het bestuur,

Rob van der Hoorn.


Vanaf het voetbalveld

Het voetbalseizoen 2020 – 2021 is het afgelopen weekend afgesloten met een geweldige dag voor alle jeugdleden die in een normaal seizoen (zonder corona) met de Jeugdolympiade mee zouden mogen doen.

Wout en eenieder die hieraan meegewerkt heeft veel dank voor jullie geweldige inzet!!!

Het seizoen werd gekenmerkt door het coronavirus met de daarbij behorende richtlijnen van het R.I.V.M., maar ondanks deze beperkingen heeft de Jeugdcommissie er voor gezorgd, dat de trainingen doorgang konden vinden en op de zaterdagen een programma in elkaar werd gezet, zodat alle jeugdleden konden sporten.

Bedankt aan eenieder die dit mogelijk heeft gemaakt!!

Het seizoen 2021 – 2022 gaat in augustus weer van start en dan maar hopen dat we weer op een normale manier kunnen sporten en als toeschouwer de wedstrijden mogen gaan bekijken en aanmoedigen.

Deze voorzitter Voetbalzaken gaat per 1 juli het voorzitterschap overdragen aan Dick Heemskerk jr.

Daarom, Dick, heel veel succes en wijsheid wens ik je met de taak die jij op je gaat nemen.

De leden van het Hoofdbestuur, alsmede de leden van de Commissie Voetbal zeg ik dank voor de zeer prettige samenwerking de afgelopen 12 jaar en ik wens de Sportvereniging ROAC nog vele sportieve en gezellige jaren toe!

Tot ziens.                  

Joop Straathof

Commissie voetbalzaken


Van de biljarttafel

Beste clubgenoten,

Hierbij even een  berichtje hoe wij er met het biljarten voor staan.

Vanaf December 2020 hebben wij niet meer mogen biljarten en ondertussen is het biljartseizoen, in alle stilte, afgesloten. Helaas een slecht jaar, maar in het kader van de volksgezondheid kon het even niet anders.

Hoe nu verder? Gelukkig zijn al velen gevaccineerd en neemt de immuniteit snel toe. Het clubhuis is tot half augustus gesloten en zodra dat open gaat gaan wij de draad weer oppakken. Half augustus gaan wij dan weer met de oefencampagnes van start en vanaf 1 September gaan de onderlinge competities weer van start.

Wij hebben ook onze teams voor de districtscompetities, in het district Veen- en Rijnstreek, ingeschreven. Wij gaan met 2 driebanden teams in de avondcompetitie spelen. Deze teams spelen op de dinsdagavonden hun thuiswedstrijden. Bij de teams in de vrijdagmiddagcompetitie zijn wij terug gegaan van 3 naar 2 teams.

Al met al ziet de toekomst er weer een beetje beter uit, al zal het oppakken van het oude niveau voor velen wel even lastig zijn, maar oefening baart kunst en wij pikken het wel weer op.

Ik wens ieder een fijne, onbezorgde, zomer toe en hopelijk tot snel in ons mooie clubhuis.

Gr. Jos Heemskerk.


Mooie seizoensafsluiting voor de jeugd

We kunnen terugkijken op een goed geslaagde afsluitdag voor de jeugd. Na het verzinnen van een teamnaam en het beschilderen van de vlaggen zijn alle teams op stap gegaan.

Ze gingen in Rijpwetering en Oud Ade op zoek naar Vrienden van ROAC waar leuke spellen konden worden gespeeld. Dit leverde een grote variatie aan spellen op, waar de kinderen zichtbaar van genoten.

Na de gezamenlijke lunch werden er ’s middags nog meer (team)spellen gespeeld. Jammer dat een onweersbui voor een voortijdig einde zorgde waardoor niet iedereen de stormbaan  op kon. Maar de afsluitende patatmaaltijd maakte veel goed.

Het was fijn om weer een flinke groep stralende kinderen op het sportpark te hebben.

Hierbij de winnaars van de Jeugdafsluiting!

6-7 jaar: Nieuw Holland
8-9 jaar: The Champions
10-11 jaar: De Paarse Sinaasappels
12-13 jaar: Deutz = Slecht

Maar uiteindelijk is eigenlijk iedereen na zo’n mooie dag natuurlijk een winnaar.

Een heel mooie afsluiting  van een gemankeerd corona seizoen.


Interview met: Wilma Rotteveel

Hoe vind je de online-Pilates les bij ROAC?

Minder gezellig en je wordt minder gecorrigeerd. Het is wel fijn dat het online toch door kan gaan anders deed ik helemaal geen oefeningen

Zit je al lang op Pilates-les?

Nee, pas 1,5 jaar of zo.

Wat vind je het makkelijkste en het moeilijkste met bewegingen in de Pilates-les?

De moeilijkste zijn de oefeningen waar de nadruk ligt op knieën en heupen omdat ik last heb van deze gewrichten.

Makkelijke zijn er eigenlijk niet want als je iets makkelijk vindt heeft Zillah wel een moeilijkere versie.

Zijn er nog andere hobby’s die je graag doet?

Paardrijden en dan het liefste over de Veluwe.

Fietsen/spelen met mijn kleinzoon.

Hoe ervaar jij de corona crisis in je dagelijks leven?

Het is te doen. Mede doordat we lekker buiten wonen en ik paard kan blijven rijden denk ik dat ik niet mag mopperen. Het uit eten en alle andere uitjes met familie en vrienden mis ik natuurlijk wel enorm.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Interieurverzorgster.

Wat is je favoriete muziek?

Muziek uit de jaren 80. Supertramp, Golden Earring, Dire Straits, Genesis, Bruce Springsteen etc.

Als je op vakantie gaat, waar ga je dan het liefst naartoe?

Met vriendinnen en paarden naar de Veluwe.

Als je naar een onbewoond eiland ging verhuizen en je mag drie dingen meenemen,  welke zijn dit?

Alleen op een onbewoond eiland. Dat is niets voor mij. Ik moet zeker iemand of iets hebben om tegen te praten. Als ik toch iets moet zeggen dan wordt het saai maar paard, fiets en kleding.

Dank je wel Wilma voor dit interview.

Door: Zillah Heij


Blijf tijdens de zomervakantie sporten bij s.v. ROAC

Wil je tijdens de zomervakantie lekker blijven sporten? Wil je conditie op peil houden, zodat je het nieuwe seizoen goed voorbereid aan de start staat? Dat kan. In de komende weken organiseren we bij ROAC wekelijks diverse gratis sportactiviteiten om in beweging te blijven.

Onderstaand vind je het complete schema met alle lessen.

Activiteiten voor alle leden vanaf 18 jaar
Voor alle leden van 18 jaar en ouder organiseren we op de dinsdagavonden verschillende trainingen. Denk aan spinning, bootcamp, zumba en dans. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kun je doen via .

Badminton voor leden en niet-leden
Alle geïnteresseerden van 18 jaar en ouder, en dus ook mensen die geen lid zijn van sv ROAC, kunnen op zes woensdagavonden in de Hertogshal komen badmintonnen. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kun je doen via . Zijn er te weinig aanmeldingen, dan gaat de training niet door.

Korting op huur padelbanen
Verder is het in de maand juli mogelijk om bij Dekker Sport in Warmond padelbanen (incl. benodigde materialen) te huren met een korting van 12,50 euro onder vermelding van SVROAC07.

DatumTijdActiviteitVerplicht vooraf aanmelden via
.
di. 13-07
20.30-21.30 uur
Zumba door Ginny

.
di. 20-0720.00-21.00 uurTraining door Denise
.
wo. 21-0719.30-20.30 uurZumba door Ginny
.
wo. 21-0720.00-22.00 uurBadminton Open training
.
di. 27-0720.00-21.00 uurSpinning bij Hart4Health
.
wo. 28-0719.30-20.30 uurZumba door Ginny
.
wo. 28-0720.00-22.00 uurBadminton Open training
.
di. 03-0820.00-21.00 uurTraining door Denise de Jong
.
wo. 04-0820.00-22.00 uurBadminton Open training
.
di. 10-0820.00-21.00 uurDanstraining door Anouk Ram
.
wo. 11-0820.00-22.00 uurBadminton Open training
.
di. 17-0820.00-21.00 uur  Training door Denise de Jong
.
wo. 18-0820.00-22.00 uurBadminton Open training
.
di. 24-0820.00-21.00 uurDanstraining door Anouk Ram
.
wo. 25-0820.00-22.00 uurBadminton Open training

Kaag & Braassem Cup 2021 op zaterdag 28 augustus

Ook dit jaar spelen de verschillende voetbalverenigingen uit de gemeente weer het toernooi om de Kaag & Braassem Cup. De finaledag is dit jaar op zaterdag 28 augustus bij ROAC.

Voorronde

Zaterdag 15 aug 2114.30 uurWoubruggeKickers’69
Zondag 16 aug 2114.30 uurEMMROAC
Zaterdag 21 aug 2114.30 uurKickers’69EMM
Zondag 22 aug 2114.30 uurROACWoubrugge
Dinsdag 24 aug 2119.30 uurWoubruggeEMM
Dinsdag 24 aug 2119.30 uurKickers’69ROAC

Tijdens de finaledag op zaterdag 28 augustus wordt er door ROAC entree gevraagd aan alle bezoekers (en ook de teams mogen uiteraard een bijdrage leveren), het geld gaat naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Op de finaledag sluiten MMO en EMM onder 23 aan en zij spelen tegen elkaar. De overige teams spelen op basis van de eindstand na de poulewedstrijden.

Finale dag

Zaterdag 28 aug 2114.00 uurMMOEMM <23
Zaterdag 28 aug 2114.00 uurNr. 4Nr. 3
Zaterdag 28 aug 2116.00 uurNr.2Nr. 1

Dames toernooi tijdens finaledag

De dames spelen wedstrijden van 45 minuten

Zaterdag 28 aug 2111.00 uurW1Kickers’69Woubrugge
Zaterdag 28 aug 2111.00 uurW2MMO/ROACEMM
Zaterdag 28 aug 2112.30 uurWinnaar W1Winnaar W2
Zaterdag 28 aug 2112.30 uurVerliezer W1Verliezer W2

Laten we met z’n allen hopen op een mooie editie met hopelijk ook weer veel publiek langs de lijn, op de terrassen en in de kantines!


Gezellige seizoenafsluiting bij ROAC Binnensporten

In normale tijden sport iedere vrijdagochtend een groepje ‘iets oudere’ enthousiaste dames in de Hertogshal. Onder leiding van trainster Zillah blijven de dames fit en soepel. Helaas was er afgelopen seizoen ook voor deze groep weinig mogelijk en hebben ze maar een korte periode kunnen sporten.

Afgelopen vrijdagmiddag hebben ze het seizoen toech feestelijk afgesloten met een lunch bij de Vergulde Vos.

Begin september gaan we weer startenen uiteraard zijn nieuwe leden (dames én heren) van harte welkom bij de Gym+ groep van 10.30 tot 11.30 uur in de Hertogshal.

Ook de kleuters hebben hun laatste les voor de zomervakantie gezellig afgesloten. Voor deze ochtend waren ook de ouders uitgenodigd om mee te gymmen. Het was ontzettend gezellig.


De zonnepanelen spaarden meer dan 12.000 kg CO2 uit

Hoewel er in de kantine activiteit heeft plaatsgevonden, gebeurt er op het dak genoeg. De zonnepanelen die daar sinds afgelopen zomer liggen brengen ondanks het soms wisselende voorjaarsweer toch enorm veel vermogen op.

Met deze panelen is ondertussen ongeveer 12.900 kg CO2 bespaard en zouden 380 bomen gepland kunnen worden.

Meer informatie en een live weergave van de opbrengsten van de zonnepanelen zijn te vinden door op onderstaande afbeelding te klikken: