Jaargang 13 – Editie 1

Colofon

Langs de Kantlijn is het clubblad van s.v. ROAC en wordt minimaal vijf maal per jaar uitgegeven.

Adres clubhuis

Oud Adeselaan 40

2375 XE Rijpwetering

Adres secretariaat

Pastoor Kwakmanlaan 113

2375 WC Rijpwetering

Ina van der Hoorn Roy van der Hulst
Tim van den Ing Erik van Zeil
Voorzitter Rob van der Hoorn
Secretaris Bob Schakenbos
Penningmeester Carina Timmers
Bestuurslid Wim van den Berg
Bestuurslid Wout van Zeil
Bestuurslid Angelique van den Berg
Bestuurslid Ronald de Jong
Bestuurslid Joop Straathof
Bestuurslid Jos Heemskerk

of 06-20030327

Voetbal
Handbal
Binnensporten
Biljart
Badminton
Activiteiten
Financiën
Sponsoring
Communicatie
Onderhoud & Beheer
Clubhuis
Ledenadministratie
Vrijwilligerscoördinatie

Uit de bestuurskamer


Sinds twee weken wordt er weer volop gesport binnen de vereniging en het is mooi dat we weer mag en kan daardoor ontmoet iedereen elkaar ook weer rond de velden en in het clubhuis. En daarmee komt de grond van het bestaan van onze vereniging – samen sporten en samen een sociale gemeenschap vormen- weer terug na anderhalf seizoen van lockdown. Het was dan ook prima om de afgelopen weekenden de activiteiten op ons sportpark te zien en daarvan te genieten.

Als we de berichtgeving die de laatste uren van dit weekend (11-12 september) naar buiten komt goed begrijpen, gaat met ingang van 25 september 2021 de zogenaamde ‘anderhalve meter maatregel’ over boord. Dat gaat evenwel betekenen dat voor activiteiten binnen het ‘testen voor toegang’ in de plaats komt. Dat gaat gelden voor de horeca, de sport en cultuur sector. Dus ook voor ons clubhuis. Zorg er dus voor dat je in het bezit bent van een vaccinatie bewijs, een recente testuitslag of een bewijs van herstel, voordat je het clubhuis binnen gaat. Dat geldt uiteraard niet alleen bij ROAC, maar ook bij iedere andere sportvereniging waar je het clubhuis binnen gaat. Er kan (moet) gecontroleerd worden.

Zodra de officiële maatregelen bekend zijn zullen wij die op onze website plaatsen, zodat niemand verrast hoeft te worden.

Dan willen wij onze actieve sporters nog wijzen op het spreekuur van de fysio op dinsdagavond. Meld je tevoren aan als je langs wilt bij de fysiotherapeut voor een eerste opinie bij een blessure. Wij zien op dit moment toch wat meer blessure gevallen bij onze sporters. Dat heeft vermoedelijk alles te maken met de anderhalf jaar dat we niet in wedstrijd verband konden sporten. Vrijwel iedereen heeft geprobeerd op een alternatieve manier in beweging te blijven, maar toch is dat iets anders dan een echte wedstrijd te spelen.
In het bestuur is besloten om het terras voor het clubhuis te gaan overkappen zodat we meer in de buitenlucht kunnen zijn als we voor of na een wedstrijd of training nog wat willen drinken. Door die overkapping aan de zijwanden open te laten is er meer ventilatie.

Wat ventilatie betreft is in de sporthal één van de ventilatoren vervangen waardoor het ventilatie systeem ook tijdens het binnensporten weer naar behoren functioneert.

Tijdens de afgelopen maanden is op het sportpark sprake geweest van vernielingen. Dat is uiteraard onwenselijk. De zaken die wij met elkaar hebben gerealiseerd moeten intact blijven en daar dient iedereen met respect mee om te gaan. Als er iets onbedoeld wordt beschadigd kan dat gebeuren en is het een kleine moeite om dat te melden. Omdat de vernielingen buiten ons zicht plaatsvinden – ik bedoel dan met name later in de avonden – hebben we besloten om beveiligingscamera’s te gaan plaatsen. We zullen de beelden van die camera’s ook gebruiken om de eventuele schuldigen van vernielingen te achterhalen met behulp van de politie.

Iedereen die een beetje rond kijkt op het sportpark ziet inmiddels dat gewerkt wordt aan het aanleggen van de beregeningsinstallatie. Op moment van dit schrijven gaan we er vanuit dat voor de start van de senioren voetbalcompetities de installatie werkend is opgeleverd.

Sinds ruim een jaar hangt er een extra AED apparaat in het ‘ballenhok’. Die AED is met name bedoeld om te gebruiken wanneer het clubhuis of de entree naar de sporthal (waar de andere AED hangt) gesloten is. Dat we twee van deze levensreddende apparaten op het sportpark beschikbaar hebben is mooi, maar het is dan wel van belang dat we die ook kunnen gebruiken in geval van nood. Daarom organiseren we op 25 en 26 oktober 2021 in samenwerking met Levensreddend (één van onze sponsoren) een reanimatiecursus van één avond. Door deze cursus op twee verschillende avonden aan te bieden moet het voor velen van ons mogelijk zijn om die ook daadwerkelijk bij te wonen op één van deze twee avonden. Aanmelding kan via

Het zal u niet ontgaan zijn dat er weer vele sponsoracties op stapel zijn. De Grote Clubactie is aanstaande, Rabo Clubsupport start en ook Plus is weer een sponsoractie begonnen, terwijl ‘sponsorkliks’ constant doorloopt. Denk in voorkomende gevallen alstublieft ook aan onze vereniging.

Het bestuur heeft in overleg met de commissie voetbalzaken en de technische staf van de voetbalselectie besloten om de groep spelers die samen JO19 vormen voor hun training over te hevelen naar de seniorenselectie. Wij gaan er vanuit dat we daarmee twee zaken dienen: allereerst de uitbreiding van de senioren voetbalselectie die door het vertrek en stoppen van enkele actieve leden toch wel heel beperkt was geworden in aantal. Vervolgens wordt op deze wijze de aanpassing van jonge spelers aan het niveau van de selectie versneld. De spelers die het betreft zullen hun wedstrijden op zondag gaan spelen in het eerste of tweede senioren elftal of op zaterdag in JO18. We zullen de ontwikkeling van deze groep jonge spelers nauwlettend in de gaten houden en indien nodig ‘op de rem trappen’ als overbelasting zou dreigen.

Nu het seizoen echt begonnen is wensen wij jullie ontzettend veel sportief plezier, geniet van het sporten, van het ontmoeten van elkaar en blijf thuis als je niet fit bent.

Namens het bestuur,
Rob van der Hoorn.


Nieuw seizoen Binnensporten

Het nieuwe seizoen is voor alle onderdelen van binnensporten weer gestart. Jonge en wat oudere leden zijn weer vol goede moed gestart in de sporthal. Er is dan ook voor iedereen wel iets te vinden bij de binnensportafdeling:
⦁ Kleutergym (vanaf 3 ½ jaar) op zaterdagochtend
⦁ Gym voor basisschooljeugd op maandagmiddag
⦁ Judo op de woensdagmiddag
⦁ Badminton voor jong en oud op woensdag- en vrijdagavond
⦁ Dans op vrijdagavond
⦁ Bodymix voor dames en heren op woensdagavond
⦁ Pilates op vrijdagochtend
⦁ Gym plus (voor de iets oudere sporter) op vrijdagochtend

Uiteraard is iedereen van harte welkom om een keer mee te trainen. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar of
We hopen dat dit jaar een aantal activiteiten wel weer door kunnen gaan. Het badmintontoernooi in de kerstperiode en de Kaag en Braassem Cup voor de gymjeugd in het voorjaar van 2022 staan in ieder geval wel weer op de planning.
Ook al worden de corona-maatregelen wat soepeler, vragen we iedereen toch nog op te letten. De kleedkamers zijn weer open, maar houd ook daar nog afstand. De tribune is ook weer toegankelijk voor publiek, maar ook daar graag afstand houden. Verder vragen we je thuis te blijven bij klachten. Laten we hopen, dat alles zo snel mogelijk weer als vanouds is.


Badmintonactie!

Badminton Nederland heeft een fantastische, landelijke actie opgezet. Ook bij s.v. ROAC kunt u kennismaken met badminton en ervaren hoe leuk deze dynamische sport is. Het maakt niet uit welk niveau een sporter heeft; het is al gauw mogelijk om een partijtje te spelen. In een gemoedelijke en gezellige omgeving is iedereen, jong en wat ouder, welkom voor deze proeflessen. Voor €25,00 kunnen er tien trainingen worden gevolgd.
Schrijf je in op www.probeerbadminton.nu en profiteer van deze mooie aanbieding.


Jeugdvoetbaldagen in Rijpwetering


Lange rust eindelijk voorbij

De lange rust in de kantine is eindelijk voorbij. We mogen eindelijk weer even langs de bar schieten of aan een tafel deelnemen in de kantine.

Voor de oplettende mensen in de kantine is het vast al opgevallen, maar de Supporters van ROAC hebben niet stilgezeten.
Er zijn nieuwe foto’s toegevoegd aan een aantal wanden en er is een steigerhouten verlenging aan de bar aangebracht.

Dit zijn niet de enige plannen voor dit seizoen. Er wordt hard gewerkt om voor de eerste competitiewedstrijd van ROAC 1 een loungehoek te maken. Het ziet ernaar uit dat dit ook gaat lukken.
Daarnaast wordt de darthoek wat vernieuwd. De oude borden worden vervangen door betere dartborden en er komen spotlichten aan het dak voor beter licht.

Als klap op de vuurpijl zullen we dit allemaal vieren met een zanger en een lekker hapje op het terras bij de eerste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen.

We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en horen jullie mening graag.
Ook nieuwe ideeën horen we graag.

We zijn te allen tijde te bereiken op

Met vriendelijke groet,
Namens de Supporters van ROAC


Van de biljarttafel

Het doet mij goed jullie allen te berichten dat het biljarten, na de Corona perikelen, weer is opgestart. Op de woensdag- en donderdagmiddag zijn de “senioren” weer met hun onderlinge competitie begonnen. Op de donderdagavond zijn de andere leden van de biljartafdeling ook weer gestart. De competities in het district Veen- en Rijstreek zijn begin September ook weer begonnen en de eerste partijen zijn reeds gespeeld. Het is nog te vroeg om iets de resultaten te vermelden. Wat wel opvalt, of eigenlijk niet, dat er velen moeite mee hebben om na de lange Coronastop het oude niveau weer op te pakken. Ik ben er van overtuigd dat dat wel weer gaat goed komen. Oefening baart immers kunst.

Helaas hebben wij in de Coronastop enkele leden verloren. Ik heb dan ook een oproep voor alle mensen die nog twijfelden om eens een middag of avond naar het clubhuis te komen om de sfeer vaan het biljarten te proeven. Het startniveau is niet van belang en je zal zien dat het met oefening vanzelf beter gaat en het is beregezellig. Dus wat houd je tegen?

Al met al ik ben blij dat we weer kunnen spelen en kijk uit naar nieuwe leden.

Groeten Jos Heemskerk.


Toernooi F-jeugd handbal

Zaterdag 11 september was het dan eindelijk weer zover, een klein toernooi voor onze kleinste speelsters, de F-jeugd.

Met 11 meiden sterk vertrokken we om 08.30u richting Voorhout voor 3 wedstrijden van 15 minuten tegen Northa, Stompwijk en Foreholte. Voor Nynke, Amy, Dana, Roos, Fenna en Cleo waren dit hun eerste handbalwedstrijden. Leuk dat jullie erbij zijn!

We begonnen tegen Northa, best wel weer even wennen zo’n wedstrijd. De meiden begonnen wat voorzichtig, maar langzamerhand kwamen ze steeds meer los en er werden aan beide kanten mooie doelpunten gemaakt. Maar ook de keepers hebben goed werk verricht en hielden af en toe mooi de ballen uit het doel.
Doordat we met zoveel speelsters waren, werd er snel door gewisseld.

De 2e wedstrijd tegen Stompwijk ook weer veel spelplezier gezien. Zelfs toen het uiteindelijk met bakken uit de lucht kwam, bleven we gewoon door gaan. Totdat het echt te gek werd en de scheidsrechter besloot af te fluiten. Snel allemaal naar binnen en wachten tot de bui verder trok.

Helaas was het veld zo nat, dat er door Foreholte werd besloten geen wedstrijden meer te spelen. Dit i.v.m. gladheid op de velden. Wel werden er nog Shoot-outs gehouden en zo mocht iedereen nog een keer op doel gooien en keepen.

Het zou super leuk zijn wanneer er nog wat F-jeugd-leden bij komt zodat we 2 teams kunnen maken. Dus neem je vriendjes/vriendinnetjes de komende tijd gerust mee naar de trainingen. Op naar het volgende toernooi!


Vanaf het Handbalveld

Na een raar jaar is de competitie eindelijk weer begonnen. 
Voor de vakantie waren er al weer wat wedstrijden gespeeld, maar nu is het dus echt begonnen. 
Er mag weer publiek bij zijn en het zonnetje schijnt heerlijk dus wat wil je nog meer, net of het nooit anders is geweest. 

Maar er zijn ook wat veranderingen geweest binnen de commissie. Ronald, Joyce en Marieke hebben afscheid genomen. Erg bedankt voor alle jaren dat jullie je zo hebben ingezet voor de vereniging.  De mensen die het stokje over gaan nemen zijn: José, Esther, Loes en Marleen. Bianca en Hans waren al een vaste kracht binnen de commissie. 

Het is ook goed om te zien dat er bij de jeugd weer een hoop leden bij zijn gekomen. Die wensen wij natuurlijk ook heel veel speelplezier. 

We hopen dat de buiten en binnen competitie nu zonder onderbrekingen gespeeld kunnen worden. 

Met sportieve groet de handbal commissie.