Jaargang 15 – Editie 3

Colofon

Langs de Kantlijn is het clubblad van s.v. ROAC en wordt minimaal vijf maal per jaar uitgegeven.

Adres clubhuis

Oud Adeselaan 40

2375 XE Rijpwetering

Adres secretariaat

Pastoor Kwakmanlaan 113

2375 WC Rijpwetering

Ina van der Hoorn Roy van der Hulst
Tim van den Ing Erik van Zeil
Voorzitter Rob van der Hoorn
Secretaris Bob Schakenbos
Penningmeester Carina Timmers
Bestuurslid Wim van den Berg
Bestuurslid Wout van Zeil
Bestuurslid Angelique van den Berg
Bestuurslid Ronald de Jong
Bestuurslid Joop Straathof
Bestuurslid Jos Heemskerk

of 06-20030327

Voetbal
Handbal
Binnensporten
Biljart
Badminton
Activiteiten
Financiën
Sponsoring
Communicatie
Onderhoud & Beheer
Clubhuis
Ledenadministratie
Vrijwilligerscoördinatie

Uit de bestuurskamer

Inmiddels is de maand maart ook al weer een paar weken onderweg en zien we de verschillende competities in de beslissende fase komen. Hier en daar moet er nog wel een tandje worden bijgezet om handhaving voor elkaar te boksen en bij andere sporten zitten teams stevig in de middenmoot. Maar natuurlijk zijn er ook teams waar de competitie nog uitzicht biedt op een mogelijk kampioenschap of promotie en natuurlijk zijn er ook sporten, zoals bij de handbal jeugd, waar na de binnen competitie binnenkort het buiten seizoen van start gaat. We wensen iedereen héél veel succes en plezier bij het afronden van het seizoen.

Enkele weken geleden heeft het vrijwilligersfeest plaatsgevonden en we kunnen terugkijken op een héél gezellige en dus geslaagde bijeenkomst. Er waren ongeveer twee honderd deelnemers en dat zijn zeker niet alle vrijwilligers die onze vereniging rijk is. Maar de aanwezigheid van zo velen maakt onmiskenbaar duidelijk dat wij een echte ‘vrijwilligers vereniging’ zijn. ROAC kan niet functioneren zoals het nu gebeurt zonder die vrijwilligers die met elkaar en met alle leden, donateurs en sponsoren, de vereniging dragen en vormgeven.

Een week na het vrijwilligersfeest was er ruimte om het FIFA toernooi te organiseren en ook dat was prima geslaagd. Veel jeugdige leden die aan het toernooi deel namen en een felle strijd met elkaar uitvochten.

Zoals boven gemeld kijken we nu met elkaar naar het afronden van alle competities en kondigt zich langzaam de Jeugd Olympiade aan, waarvoor op zaterdag 1 april (géén grap) de loting gaat plaatsvinden. Veel jeugdleden en leiders verheugen zich al weer op het vooruitzicht om met de Olympische gedachte in het achterhoofd, in het weekend van 18, 19 en 20 mei de strijd met elkaar aan te gaan.

Zoals voor alle gebruikers en verkopers van flesjes en blikjes drinken geldt, worden ook wij geconfronteerd met een prijsverhoging van € 0,15 per eenheid. Als bestuur hebben we besloten te proberen die prijsverhoging niet door te berekenen in de verkoopprijzen. (Alles wordt toch al duurder). Daarom willen wij graag lege plastic flesjes met de wikkel er nog om heen terug ontvangen en voor blikjes geldt dat die niet ingedeukt mogen zijn. Iedereen kan die flesjes en blikjes deponeren in de bakken in het clubhuis en wij zullen ook een nog opzichtiger inzamelplek maken. Wij leveren die flesjes en blikjes vervolgens weer in bij de groothandel en krijgen de € 0.15 weer terug als statiegeld. Op deze manier is een prijsverhoging niet nodig, dus doe mee om de kosten in de hand te houden en consumpties niet onnodig duur te maken.

Het bestuur heeft in de afgelopen vergadering ook een eerste interne overzicht gemaakt van alle investeringen die er nodig zijn in de komende periode. Van de vervanging van het kunstgrasveld, tot het vernieuwen van de website en van de vervanging van de ketels aan de Oostzijde tot de aanschaf van nieuw meubilair in het clubhuis. Het is van belang om goed zicht te krijgen op de kosten van al die investeringen want niet alles kan tegelijk omdat ook wij ons geld maar één keer kunnen uitgeven.

Afgelopen maand heeft er ook een gesprek plaatsgevonden met de EHBO vereniging om te onderzoeken of de samenwerking die wij al met elkaar hebben verder kan worden uitgebreid. Hoe zich die samenwerking verder gaat ontwikkelen zal de komende tijd duidelijk gaan worden.

Wij waren al verantwoordelijk voor het onderhoud van onze gebouwen, maar daar komt sinds we de accommodatie geheel hebben overgenomen van de Gemeente ook het onderhoud van het groen (met uitzondering van de sportvelden) bij. Om die reden wordt op dit moment gewerkt aan een nieuw onderhoudsplan en proberen we ook vrijwilligers te vinden die deze taken met elkaar willen gaan uitvoeren.

Er is dus de komende periode genoeg te beleven en te doen, enerzijds op het sportieve vlak en anderzijds bij het in stand houden van alle voorzieningen.

Wij hopen dat met de lente en het fraaiere weer op komst ieder kan genieten van zijn/haar verblijf op het Hertogspark; als sporter, als toeschouwer en als vrijwilliger.

Het bestuur.


Van de biljarttafel

Sinds de vorige “Langs de kantlijn” zijn er veel dingen gebeurd. Het meest trieste is het overlijden van ons zeer gewaardeerde lid Cor Turk. Cor stond bekend als een echte ROAC-man en was vaak op het sportpark aanwezig. Niet alleen om te biljarten, maar ook om het clubblad te verzorgen en als veldbeheerder. Je kon altijd een beroep op hem doen en van het woord “nee” had hij nog nooit gehoord. Wij zullen hem missen en wensen Mac veel sterkte toe.

Waar staan wij met onze teams in de diverse competities.

  • In de A klasse, driebanden groot, staat ons team op de 2de plaats in een competitie van 12 teams. Kampioenswedstrijden in het gewest lonken.
  • In de B1 klasse, driebanden klein, staat ons team op de 8ste plaats in een competitie van 12 teams.
  • In de B2 klasse, driebanden klein, staat ons team op de 13de plaats in een competitie van 16 teams.
  • Bij het dagbiljarten, op de vrijdagmiddag, staat ROAC B op een 5de, ROAC C op een 11de en ROAC A op een 16de plaats in een competitie van respectievelijk 19 en 20 teams.

Al met al redelijke resultaten en mogelijkheden voor het driebanden groot team. Het einde nadert en er is nog iets aan de resultaten te doen. Succes mannen.

Ook de onderlinge competities in ons clubhuis worden goed bezocht en begin april komen ook deze wedstrijden tot een einde en worden de kampioenen bekend gemaakt.

Een volgende stap wordt gezet op de jaarvergadering van de biljartleden op 20 april in ons clubhuis. Daar zullen de kampioenen bekend worden gemaakt en gaan wij de teams voor het seizoen 2023/2024 samenstellen.

Nog een goede maand te gaan en laten wij er met elkaar een mooie gezellige tijd van maken.

Gr.  Jos Heemskerk.


Van de Handbal Commissie

Handbal dames opzoek naar nieuwe trainer/coach en nieuwe teamgenoten
Stef Hoogendijk stopt volgend jaar als trainer-coach van Dames 1. We bedanken Stef via deze weg alvast voor zijn inzet de afgelopen jaren. Er waren genoeg uitdagingen rondom Corona, maar ze hebben er steeds het beste van gemaakt. Zaterdag 18 maart is de laatste thuiswedstrijd van de dames en 26 maart de allerlaatste zaalwedstrijd van dit seizoen.

Door het vertrek van een aantal speelsters als gevolg van werk en studie, zijn de dames naast een trainer/coach ook hard op zoek naar nieuwe teamgenoten voor.
Dus ben/ken je een (oud)speelster of wil je eens kijken of handbal iets voor je is?
Binnenkort volgt een open training, dit zullen we kenbaar maken via Social Media. 

Open training bij de F-jeugd

Er was een mooie opkomst bij de eerste vriendjes/vriendinnetjes training van de F-jeugd (6-8 jaar). De warming-up met ballonnen zorgde gelijk voor een gezellige sfeer.

Heb je deze training gemist en wil je ook of nog een keer mee doen, dat kan op dinsdag 21 maart. Dan is er van 18.15 uur tot 19.15 uur weer een vriendjes/vriendinnetjes training in de Hertogshal.

De F-jeugd speelt nog geen officiële competitie, maar om de twee weken wordt er in toernooi-vorm bij verenigingen in de regio gespeeld. Het laatste toernooi van het zaalseizoen spelen ze op zondag 26 maart in de eigen Hertogshal.

Kom gerust eens kijken hoe gezellig het er bij deze toernooitjes aan toe gaat.

Tot eind maart wordt er nog in de Hertogshal getraind, daarna gaat de jeugd buiten op de handbalvelden van het Hertogspark aan de gang.


Voetbal jeugd actief in de zaal

Tijdens de Kerstvakantie mochten alle jeugdteams van ROAC voetbal twee uur gebruik maken van de sporthal. De meeste teams speelden onderlinge toernooitjes. De JO11 maakte er een ouder/kind toernooi van. De JO15 had hun leeftijdsgenoten van EMM’21 uitgenodigd voor een toernooitje.
Er werd met groot enthousiasme gespeeld en het zaalvoetbal bleek voor de jongens een behoorlijk intensief spelletje.

In het clubhuis zorgde Grace voor een natje en een droogje. In samenwerking van de leiders werden er pannenkoeken, oliebollen of lekkere broodjes geserveerd.

Al met al een geslaagde activiteit voor de verschillende teams.


“Geef de kantine wat meer sfeer” 

Beste supporters van de sport en andere kantinegangers,

We zijn hard bezig met de aankleding van de kantine op dit moment. We hebben een binnenhuisarchitect aangetrokken en hebben we in combinatie met ROAC veel energie en tijd gestoken hoe we de kantine meer sfeer kunnen geven. 

Het klinkt heel makkelijk. “Geef de kantine wat meer sfeer”

Ik begon met ChatGPT de vraag te stellen: wat is sfeer en hoe beïnvloed dit de voetbalkantine? Geef me 1 alinea aan uitleg. 

Sfeer verwijst naar de emoties en gevoelens die een bepaalde omgeving of situatie oproept. Het kan worden beïnvloed door verschillende factoren zoals verlichting, muziek, kleur, decoratie en geur. In een voetbalkantine is sfeer belangrijk omdat het kan bijdragen aan de algehele ervaring van de bezoekers.

De verlichting wat warmer maken was een snelle eerste keuze. Dit is in de loop van de tijd aangepast aan de kant van de dartborden en het middenstuk aan de bar. De biljart is zo gelaten omdat hier licht wel een grote rol speelt in de sport. 

Daarna het kopje decoratie. Hier is een moodboard voor gemaakt door verschillende groepen supporters en heeft de binnenhuisarchitect ook haar ideeën op losgelaten. 

Er kwamen 3 duidelijke punten uit waar de meeste stappen mee gehaald kunnen worden. 

  • Meubels vervangen
  • Aankleding van de bar en de kantine in het algemeen
  • Nieuwe vloer

Deze punten hebben we gepeild bij de supporters en hier zijn de volgende reacties op gekomen:

De resultaten waren duidelijk. 

We gaan wat aan de meubels doen. We hebben een bedrijf gevonden die leuke sfeervolle meubels maakt en die ook geschikt zijn voor een voetbalkantine. 

Dit zijn voor nu de vorderingen. Hele duidelijke veranderingen zijn nog niet zichtbaar, maar we schieten niet meer met hagel en is er een duidelijk plan. 

Deze zomer moet dan ook zeker gebeuren. We zijn dan op zoek naar jou. Voor het verven van de muren en kozijnen kunnen we zeker jullie hulp gebruiken. Meer info over data en inschrijving volgt. 

Bij vragen of interesse schiet gerust aan. Iedereen z’n mening is belangrijk. 

Groet,

Bestuur SvR


Open ROAC Badminton toernooi

We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar vrijdagavond 6 januari werd het vierde Open Badmintontoernooi van sv ROAC gespeeld.

Op het laatste moment waren er helaas een paar afmeldingen, maar met 26 teams was de zaal toch goed gevuld. Dit jaar werd er voor het eerst gespeeld in twee poules. Poule A was voor spelers met ervaring en poule B was voor de minder ervaren spelers. Het werd een leuke, sportieve avond, waarbij het plezier voorop stond.

De jeugdleden van ROAC badminton lieten zich goed gelden, want de winst in poule B was voor Floor met haar vader Stefan; de tweede plek was voor Lucas en zijn moeder Esmé.

In poule A was de eerste plaats voor de ervaren spelers Jan en Fred, die in de finale drie spannende sets nodig hadden om te winnen van Pim en Daniël, die beiden spelen in het ROAC herenteam.

Al met al een heel geslaagd toernooi.


ROAC – FIFA toernooi

Met 8 schermen, 8 Playstations en ruim 50 deelnemers was het FIFA toernooi een groot succes. Iedereen startte in een poule van drie personen, waarbij jong en oud door elkaar waren ingedeeld. De nummers één en twee uit elke poule plaatsten zich voor de Champions League. De nummers drie gingen verder in de Europa League.

In de Europa League kwam Dex Schoonderwoerd als winnaar uit de bus. De Champions League werd gewonnen door Nout Koetsier, die Jur Semp versloeg in de finale.
Jur was ook de organisator van dit evenement, wat hij fantastisch deed.

Hierbij bedanken we iedereen voor de enthousiaste deelname, maar vooral dank aan iedereen wiens spullen we mochten gebruiken om dit mogelijk te maken.