Jaargang 12 – Editie 5

Colofon

Langs de Kantlijn is het clubblad van s.v. ROAC en wordt minimaal vijf maal per jaar uitgegeven.

Adres clubhuis

Oud Adeselaan 40

2375 XE Rijpwetering

Adres secretariaat

Pastoor Kwakmanlaan 113

2375 WC Rijpwetering

Ina van der Hoorn Roy van der Hulst
Tim van den Ing Erik van Zeil
Voorzitter Rob van der Hoorn
Secretaris Bob Schakenbos
Penningmeester Carina Timmers
Bestuurslid Wim van den Berg
Bestuurslid Wout van Zeil
Bestuurslid Angelique van den Berg
Bestuurslid Ronald de Jong
Bestuurslid Joop Straathof
Bestuurslid Jos Heemskerk

of 06-20030327

Voetbal
Handbal
Binnensporten
Biljart
Badminton
Activiteiten
Financiën
Sponsoring
Communicatie
Onderhoud & Beheer
Clubhuis
Ledenadministratie
Vrijwilligerscoördinatie

Uit de bestuurskamer

De bijdrage vanuit de bestuurskamer voor Langs de Kantlijn van februari werd geschreven op het moment dat sneeuw en ijs in het vooruitzicht waren. Toen het vervolgens zover was dat het ijs sterk genoeg was om alle sneeuw en ijsliefhebbers een mooi weekend te bezorgen hebben velen van ons daar ook met volle teugen van genoten. Daar waren we ook wel aan toe. Genieten van de omgeving, van het sporten en ook nog eens gezellig wat mensen ontmoeten die je eigenlijk al maanden niet had gesproken of gezien. Het was een prachtig weekend waarin veel mensen de spreekwoordelijke batterij hebben kunnen opladen om weer een poosje om te kunnen gaan met de lockdown.

Inmiddels zijn we ruim een maand verder en lopen de besmettingen toch weer op, gaat de vaccinatie niet in het tempo wat iedereen wenst en zijn we nog steeds beperkt in onze bewegingsvrijheid om er zo met elkaar voor te zorgen dat de besmettingen niet uit de hand lopen.

Wat we in de vereniging zien op het terrein van de Covid-besmettingen is ook dat in die omgeving het aantal besmette mensen toeneemt. Ook veel jongeren zijn ziek of in quarantaine. Die aantallen zijn aanmerkelijk hoger dan in de voorbije weken. Niet iedereen wordt er echt héél ziek van, maar toch zijn die gevallen er wel en ook onder de jongeren. Soms duurt het de nodige weken voordat een jongere die Corona heeft gehad weer echt op het trainingsveld verschijnt en dan ook zie je dat het langer dan normaal duurt voordat zo iemand weer op zijn/haar bekende conditionele niveau terug is. We moeten dus voorzichtig blijven. Want nu we met leden jonger dan 27 jaar weer buiten mogen trainen zonder beperkingen, zou het toch vervelend zijn als leden daar door ziekte geen gebruik van kunnen maken.

Voor alle sportgroepen proberen we nu de gelegenheid te scheppen dat er buiten getraind kan worden. Dat geldt dus ook voor alle binnensporten. Biljart is helaas een uitzondering, hoewel biljartleden met alle plezier kunnen aansluiten bij sportieve buitenactiviteiten van onze binnensportafdeling. De huidige avondklok maakt dat er wat geïmproviseerd moet worden omdat iedereen weer om 21.00 uur thuis moet kunnen zijn. Maar met enige flexibiliteit van alle betrokkenen is er veel mogelijk gebleken.

Trainen, het kan dus weer op vrijwel de manier die we gewend waren maar alleen buiten. Ondertussen bereiden de diverse sportcommissies – al dan niet in samenwerking met de landelijke bonden – de periode voor waarin we weer wedstrijden mogen spelen met regionale tegenstanders. Het is nog even afwachten wanneer dat mag gaan gebeuren, maar als het gebeurt zijn we er klaar voor.

Ondertussen wordt er ‘achter de schermen’ verder gewerkt aan het verbeteren van de accommodatie. Zo onderzoeken we de mogelijkheden om naast het opwekken van energie via de zonnepanelen op het dak van het clubhuis nog meer energie op te wekken opdat we volledig in onze eigen elektriciteit behoefte kunnen voorzien. De zonnepanelen dekken ongeveer twee derde deel van die behoefte. Dat ontbrekende één derde gedeelte zouden we via het opwekken van windenergie willen invullen, echter tot op dit moment moeten we constateren dat de kosten daarvan zakelijk gesproken niet te verantwoorden zijn. De zoektocht gaat dus nog even verder.

Daarnaast wordt gewerkt aan het realiseren van snel internet in het clubhuis. Ook daar waren in eerste instantie de offertes zo hoog dat de aangeboden oplossingen geen realistische opties waren. Inmiddels denken we een aanzienlijk goedkopere en meer financieel verantwoorde oplossing gevonden te hebben.

Op donderdag 15 april 2021 vindt de Sportverkiezingen Kaag en Braassem 2019 plaats. Lang geleden, toen competities nog ‘normaal’ verliepen zijn er in de Gemeente sporters geweest die opmerkelijke prestaties hebben geleverd. Voor 2019 zijn diverse sporters in hun categorie genomineerd, die op een bepaalde manier nog steeds te linken zijn aan ROAC. Genomineerd zijn: Jareth van der Weijden, Hein Leliveld, Britt van Leijden en ROAC voetbal heren 1. Via een livestream kunt u die avond de sportverkiezing volgen. De juiste link zal via de (social)media worden gedeeld.

Ook in de samenstelling van het bestuur zal bij de eerst volgende algemene ledenvergadering het een en ander worden gewijzigd. Elders in deze uitgave van Langs de Kantlijn kunt u lezen wie Joop Straathof zal gaan opvolgen als voorzitter van de commissie voetbalzaken. Als bestuur zijn we zeer tevreden met het feit dat we een geschikte opvolger voor Joop hebben kunnen vinden. Meer daarover elders in deze uitgave en uiteraard in de algemene ledenvergadering, die zal plaatsvinden zodra dat weer op verantwoorde wijze kan.

Voor nu, hou nog even vol en geniet van wat wel mogelijk is.

Namens het bestuur, Rob van der Hoorn.


Van de biljarttafel

Beste biljartvrienden en alle andere sv ROAC leden,

Hierbij even een berichtje van de biljartafdeling van onze mooie vereniging. Waar staan wij nu? Alle activiteiten staan, zoals een ieder weet, stil. Wat zijn de verwachtingen? Zoals het er nu uitziet gaan de activiteiten ergens in Augustus weer van start. De KNBB heeft het seizoen 2020/21 als niet gespeeld beschouwd en gaat zich richten op een start van het seizoen 2021/22 in september van dit jaar.

Wat betekent dit voor onze leden? Zo snel als mogelijk is, gaan wij de activiteiten in ons clubhuis weer oppakken. Dit is afhankelijk van wat de regering ons toestaat. Ik zal jullie in juni benaderen hoe wij de nieuwe competitie teams gaan samenstellen. Ik hoop natuurlijk dat iedereen weer gaat meespelen. Nu merk je pas hoe veel je de vereniging, met alle leden en de gezelligheid in het clubhuis, mist.

Al met al, wij moeten nog even geduld hebben en kunnen dan hopelijk weer met frisse moed verder. Blijf gezond en hopelijk tot gauw.

Groeten Jos Heemskerk.


Binnensporten

Wie had een jaar geleden gedacht, dat we nog steeds met de gevolgen van dat virusje zouden zitten? Nadat we van september tot en met half december redelijk normaal hebben kunnen sporten in de hal, kregen we vlak voor kerst een flinke domper te verwerken. De sporthal weer dicht. Voor veel sporters bij s.v. ROAC een naar bericht.

Inmiddels zijn er voor de meeste sporters van de afdeling binnensporten alternatieven gevonden. Pilates-les vindt online plaats, de kinderen op de maandagmiddag sporten lekker buiten, dansles gebeurt buiten of online. Ook de Bodymix en de kleutergym zijn weer opgestart. De kinderen van de judo en de jongste jeugd van de badminton krijgen op zaterdagmiddag een uurtje de kans om in verenigingsverband lekker te bewegen. Het is wel niet hetzelfde als voorheen, maar we hopen, dat we op deze manier toch het verenigingsgevoel vast kunnen houden.

Voor een paar groepen sporters hebben we nog niet direct een oplossing, maar we blijven eraan werken om iedereen weer aan het bewegen te krijgen.  We hopen eigenlijk, dat we heel snel de hal weer in mogen, maar gezien de meest recente cijfers, ben ik bang, dat het nog wel eens een tijdje kan gaan duren.

Diverse sportbonden zijn inmiddels druk aan het uitoefenen in Den Haag om de sporthallen, zwembaden en andere binnensportlocaties weer open te krijgen. Het idee hierachter is, dat verenigingen en bedrijven prima in staat zijn om er voor te zorgen, dat alles goed verloopt qua corona-maatregelen. We gaan zien of het wat oplevert.

Hopelijk komt er snel positief nieuws voor alle sporters.

Met vriendelijke groet,

Angelique van den Berg

Commissie binnensporten


Nieuwe voorzitter Voetbalzaken

Wellicht maai ik nu het gras weg voor de voorzitter, maar heel veel ander nieuws is er, in deze coronatijd, niet te melden.

Namens de overige leden van de commissie voetbal zijn wij deze week blij verrast met de mededeling dat Dick Heemskerk jr. de nieuwe voorzitter van onze commissie wordt. Blij verrast, omdat wij van mening zijn dat er iets meer aanwas moet komen in de commissies vanuit de jongere garde.

Reeds langere tijd waren wij op zoek naar een geschikte vervanger voor Joop Straathof, die te kennen had gegeven meer tijd met Joke te willen gaan besteden. Joop, geniet van je extra vrije tijd en bedankt voor je inzet en gezelligheid!

Joop zal het voorzitterschap aan Dick overdragen, als we volgens de Corona richtlijnen weer mogen vergaderen aan de ronde tafel!

Verder hopen wij, net als vele anderen, dat wij elkaar weer spoedig op het mooie complex van s.v. ROAC mogen treffen.

Namens commissie Voetbal,

Gé van Hoorn


Bericht aan de supporters van ROAC

Goedendag supporters,

Als bestuur van de supporters van ROAC willen wij even wat van ons laten horen en wat mededelen.

Wij hebben besloten om dit verenigingsjaar, waarin het clubhuis gesloten is, alle competities zijn beëindigd of zelfs niet zijn begonnen (handbal en badminton), de bijdrage van de Supporters van ROAC niet te incasseren,

Dat het sportleven vrijwel stil ligt, wil echter niet zeggen dat er bij de vereniging niets gebeurt. Niets is minder waar, dat kunt u regelmatig lezen in Langs de Kantlijn en ook wij zijn hardbezig om de fotowand in het clubhuis verder door te zetten op de plaatsen waar nog geen foto’s hangen. Ook aan de verlenging van de bar ten behoeve van de clubavonden en zaterdagen wordt gewerkt.

We hopen dat bovenstaande geregeld is vóór het clubhuis weer open mag en als het dan zover is, hopen we jullie snel weer te zien.

Voor nu hebben wij jullie even bijgepraat en wensen wij iedereen vooral een goede gezondheid toe.

Met vriendelijke groet,

Namens de Supporters van ROAC, Jan Heemskerk.


Veense Voetbaldagen

Komende zomer organiseren wij de Veense Voetbaldagen op de velden van E.M.M. ’21. Beleef 4 dagen lang plezier en ontwikkel je voetbalvaardigheden aan de hand van ons bomvolle trainingsprogramma! Tijdens deze dagen behandelen we verschillende thema’s, spelen we allerlei toernooien en maak je dus ontzettend veel plezier met je (nieuwe) voetbalvrienden. Je ontvangt een Nike voetbalshirt en sokken, iedere dag een smaakvolle lunch en een leuk aandenken! 

Wanneer: woensdag 21 t/m zaterdag 24 juli 2021
Voor wie: Alle jongens en meisjes in Roelofarendsveen en omstreken
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar
Waar: Op de voetbalvelden van E.M.M. ‘21
Tijden: Van 9:30 uur tot 15:30 uur (met opvang vanaf 08:30 uur en tot 16:00 uur)
Kosten: 125 euro

Lijkt het jou leuk om mee te doen? Schrijf je dan hier online in! Je komt direct bij het inschrijfformulier uit.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur een mail naar  of stuur een berichtje op Facebook of Instagram.

Wij hebben er zin in, zien we jullie daar?!

Guido van der Meer & Ed van Ruiten

Veense Voetbaldagen