Lisse (zo) 1 neemt afscheid van het Hertogspark met een nederlaag

Normaal gesproken zal het standaardteam van Lisse zondag voor het laatst een bezoek gebracht hebben aan het Hertogspark. Zoals bekend neemt Lisse afscheid van het zondagvoetbal en dat betekent dat de wedstrijd ROAC – Lisse afgelopen zondag voor het laatst op het programma stond.

ROAC – Lisse kun je onmogelijk een derby noemen, maar toch had deze wedstrijd altijd wat meer dan een doorsnee wedstrijd. Voor de statistiekenliefhebbers onder ons: in de afgelopen tien jaar speelde ROAC in competitieverband het vaakst tegen de Lissenaren, waarbij de resultaten erg wisselend waren. Zo ook dit seizoen, want eerder verloor ROAC dit seizoen nog met 3-1 in Lisse. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Rippers vanaf de tiende minuut met een mannetje minder speelden na een vroege uitsluiting van Jacco den Hollander.

Diezelfde Den Hollander zou in ‘de return’ opgesteld worden als laatste man, een positie waar de van origine rechtsback nog nooit had gespeeld. Want waar Lisse-trainer Stephan Spruijt reden had tot klagen vanwege blessures en schorsingen aan zijn kant, gold dat voor Erwin van der Lugt net zo goed. In Mitchel Boere (geschorst) miste hij één van zijn betere spelers, terwijl ook Jeffrey de Haas (geblesseerd) en Dick Heemskerk (ziek) niet inzetbaar waren. Rudolf Bax en Sam van der Geest konden na een week ziektebed wel aan de aftrap starten. Topscorer Martijn van Trigt was ook nog grieperig en moest in de warming-up noodgedwongen zijn basisplaats afstaan. Steven Termeulen, William en Pieter Elstgeest namen, na negentig minuten met twee te hebben gespeeld, plaats op de bank.

De start was voor Lisse. Na twee minuten kon Patrick Schaap vrij inkoppen, maar dat deed hij recht in de handen van Bob Brugman. Snel daarna nam ROAC met fris voetbal het initiatief over. De 1-0 viel na elf minuten toen Loek van As na een aanval over meerdere schijven een matig schot produceerde. Echter wist Loek van der Star het mislukte schot van dichtbij tot doelpunt te promoveren. De 2-0 viel drie minuten later. Bax stuurde Pascal de Jong weg en de spits wist door de benen van de Lisse-goalie het net te vinden.

Lisse weigerde de handdoek in de ring te gooien. Johan Prins was dicht bij de 2-1 toen hij een goedkoop gegeven vrije trap op de lat mikte. Lisse bleef drukken, maar ze konden het Brugman niet lastig maken. ROAC was dichtbij de 3-0 toen Van der Geest van dichtbij een bal naast kopte uit een corner.

Na de rust kwam Lisse snel terug in de wedstrijd. Een matige voorzet vanaf de rechterflank werd door Prins met zijn hak van een meter of zestien tot doelpunt verwerkt. Een wereldgoal die iedereen versteld deed staan. Lisse rook bloed en bleef met een extra man van achteruit drukken. Toch had Lisse alle moeite om gevaarlijk te worden, omdat de Rippers met veel arbeid de voorsprong bleven verdedigen.

De wedstrijd kantelde in de 80e minuut na de invalbeurt van Van Trigt. Keer op keer ging hij zijn directe tegenstander voorbij en ROAC kreeg in deze fase drie dotjes om het af te maken. Dat lukte nog niet, waardoor het spannend bleef. In de 96e minuut was het eindelijk raak. Van Trigt was er als de kippen bij om grabbelen van de Lisse-doelman af te straffen: 3-1.

ROAC deed zeer goede zaken in de strijd tegen degradatie. Over twee weken mag ROAC op bezoek bij het reeds gedegradeerde ESDO. In de thuiswedstrijd werd het duel in de 80e minuut beslist door een rake pingel van Thijs van Seggelen. Makkelijk gaat het allesbehalve worden in Den Haag, maar de twee achtereenvolgende overwinningen op Foreholte en Lisse geven de burger moed.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Jacco den Hollander, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Rudolf Bax, Loek van As; Thijs van Seggelen (80. Martijn van Trigt), Pascal de Jong, Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!