Loting en programma JeugdOlympiade 2022

Beste sportvrienden van s.v. ROAC en inwoners van Oud Ade en Rijpwetering e.o.,


Op 26, 27 en 28 mei houden wij weer de JeugdOlympiade. Dit nadat zowel in 2020 als 2021 door ons voorbereidingen werden getroffen voor het evenement, maar we door Corona van dit alles niets konden uitvoeren. Dat was heel jammer maar het kon gewoon niet anders

Anders?!
Ja, de JeugdOlympiade zal qua inhoud anders zijn dan eerdere jaren. De afgelopen jaren hebben wij daar nog eens goed naar gekeken en over nagedacht. Daarbij vroegen wij ons af of we de manier waarop we dit al jaren deden nog steeds zo moesten blijven doen. We hebben onszelf dus een spiegel voorgehouden en daarbij vastgesteld dat dit niet meer zo was.

Ons deelnemersveld is immers intussen veranderd; vroeger 100% vanuit de voetbal en nu 55% vanuit de voetbal en 45% vanuit de binnensport, maar ook het feit dat de steeds gehouden Mini WK soms te fanatiek als onderdeel werd beleefd waar bovendien maar een klein aantal van de deelnemers aan mee kon doen. Tenslotte het gegeven dat er vorig jaar, bij het ontbreken van de mogelijkheid tot het houden van een JeugdOlympiade, vanuit s.v. R.O.A.C. een afsluitende speldag werd gehouden die alle deelnemers, begeleiding, zo hebben we vaak vernomen, als geweldig leuk hebben ervaren.

Juist om dat laatste gaat het toch? Dat alle deelnemers het als geweldig leuk hebben ervaren. Welnu, bij de JeugdOlympiade, zo moesten wij concluderen, was de beleving dat wanneer je niet in de Mini WK finale mocht meespelen je op zondag eigenlijk niet veel anders leuks nog te doen had. Mede daardoor was het nog maar voor een deel van de deelnemers leuk.

Daar waar u wellicht op voorhand sceptisch bent over deze verandering daag ik u uit om zelf op het Hertogspark tijdens die dagen te komen kijken of wij ons huiswerk, anders dan voorheen, toch wel goed gemaakt hebben. Wij denken van wel en gaan er vanuit dat al onze leiders van landenteams ons daarin zullen ondersteunen. Het gaat immers primair om het plezier van alle kinderen. Als wij het met elkaar als leiding vervolgens daarbij ook nog naar het zin hebben dan is dat een mooie bijkomstigheid en kunnen wij weer spreken van een geslaagd evenement. Wij gaan daarvoor en rekenen op uw support!

SUPPORT
:

Dat hebben wij onlangs spontaan mogen ondervinden vanuit de Stichting Curam Levare. Deze stichting werd in het verleden opgericht door de heer Kees van der Poel (Azn.) Kees heeft, uiteraard altijd met ondersteuning van zijn vrouw Sjaan, tot aan zijn  overlijden heel veel betekent voor de dorpen Oud Ade en Rijpwetering, waar de oorsprong van onze vereniging ligt. Hij heeft o.a. vele bestuursfuncties verricht waaronder jarenlang als zeer gedreven- en inspirerende voorzitter van ons zo mooie s.v. R.O.A.C. Nu, na zijn overlijden, wil hij nog steeds iets voor anderen betekenen en dat ook praktisch laten uitvoeren door enkele familieleden van hem, via deze Stichting.

Ondersteuning vanuit deze Stichting moet passen bij de doelstelling: “…Projecten die het algemeen belang dienen en worden verricht door instellingen die worden aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling…”

Ons evenement is als zodanig door hen beoordeelD als gevolg waarvan wij een mooie financiële bijdrage mochten ontvangen. Daardoor is het mogelijk geworden om iets extra’s te organiseren voor de kinderen, wat anders te veel kosten met zich mee zou brengen na 2 jaar stilstand. Wat dat is? Dat zien jullie tijdens het evenement wel?!


Ik ga afronden en wil tenslotte nog melden dat ik, mede namens de andere organisatoren van het evenement, hierbij uiteraard ook al onze overige sponsoren, al onze vrijwilligers en de groep Supporters Van ROAC hartelijk bedank. Slechts alleen met elkaar, met al die ondersteuning, kunnen we realiseren wat de kinderen en U straks gaan ondervinden.

Ik wens voor nu: tot ziens, want ik ga er vanuit dat U de kinderen komt aanmoedigen en dan komen wij elkaar wel tegen!

Jan van der Poel

(voorzitter JeugdOlympiade Comité)

ZIE HIERONDER DE LOTING, MEENEEMLIJST EN DE DAGINDELING VAN DE JEUGDOLYPIADE 2022!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!