Matchwinner Joost van den Bosch laat s.v. ROAC 1 doorbekeren

ROAC lijkt de bekersmaak te pakken te hebben na afgelopen seizoen. Standaard werd ROAC uitgeschakeld in de poulefase, tot afgelopen jaar. ROAC wist de poulefase te overleven en schopte het uiteindelijk tot de laatste acht van West II.

Zo ver is het dit seizoen absoluut nog niet, maar na twee potjes is ROAC wel al verzekerd van de knock-outfase. Dat opzich is al een kleine stunt, gezien het lastige programma. Vorige week versloeg ROAC het Leidse UVS al met 1-0 door een wereldgoal van Joost van den Bosch en vandaag bezorgde de invaller de Rippers weer een overwinning met een prachtige winnende goal.

Zondageersteklasser Hoofddorp won afgelopen week afgetekend met 0-4 bij Arsenal, terwijl datzelfde Arsenal gisteren 1-1 speelde bij UVS. ROAC wist dus dat het sowieso aan de bak moest om een goed resultaat te behalen. Net als vorige week moest dat gebeuren zonder smaakmakers als Rudolf Bax, Martijn van Trigt, Jacco den Hollander en Sam van der Geest.

De Rippers begonnen dramatisch. Binnen twee minuten keek men tegen een 1-0-achterstand aan doordat er te weifelend werd opgetreden bij een dieptebal. Een ploeg als Hoofddorp straft dat direct af en zo geschiedde het. Het was snel duidelijk dat het weer voornamelijk verdedigen zou worden voor ROAC, aangezien de thuisploeg snel de 2-0 wilde maken. Toch kwam ROAC vrij vroeg terug in de wedstrijd. Een verre inworp van Cedric den Dekker kwam in de kluts terecht en Dick Heemskerk wist de bal bij de tweede paal te leggen. Wessel van der Poel wist de bal binnen te tikken en daarmee de 1-1 op het scorebord te zetten.

Vervolgens kwam ROAC onder zware druk te staan, zonder dat Hoofddorp grote kansen wist te creëren. Een schot vanuit de tweede lijn belandde op de lat, maar dat was het wel zo’n beetje. Thijs van Seggelen leek tegen de verhoudingen in de Rippers op voorsprong te zetten toen de keeper knullig inleverde, maar de keeper herstelde zelf zijn fout.

Na de rust kwam ROAC beter in het spel. Nog steeds had Hoofddorp het meeste balbezit, maar in de omschakeling wist ROAC het balbezit te behouden en tot uitgespeelde kansen te komen. Op wat plaagstootjes van de thuisploeg na waren het vooral Djimmy Wagter en invallers Joost van den Bosch en Loek van der Star die grootste kansen kregen op de winnende treffers. Uiteindelijk was het Van den Bosch met een bekeken bal van twintig meter die in de blessuretijd de 1-2 wist te maken. Het slotoffensief van Hoofddorp was niet krachtig genoeg en daardoor pakte ROAC weer drie bekerpunten.

Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen Arsenal. ROAC is al door, maar zal uiteraard gaan voor een positief resultaat. Aanvang is 17:00 uur.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker, Jeffrey de Haas, Wessel van der Poel; Thijs van Seggelen (60. Joost van den Bosch), Dick Heemskerk (82. Loek van der Star), Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!