Minimaal verlies voor s.v. ROAC 1

ROAC heeft niet kunnen stunten tegen titelkandidaat VUC. In de tweede helft maakten de bezoekers het enige doelpunt van de wedstrijd en dat voelde onbevredigend voor ROAC. Want ondanks de posities op de ranglijst was een resultaat zeker mogelijk geweest tegen dit VUC.

ROAC en VUC zijn zo’n beetje de grootste tegenpolen die er bestaan in deze competitie. De club uit de stad die jaar in jaar uit spelers ronselt tegen de dorpsclub die het louter doet met eigen jongens. Dat VUC in de winterstop Danny de Jel van ASWH overnam zegt veel. De Jel was overigens geblesseerd tegen ROAC, maar daar zal VUC-trainer Mark Moen niet wakker van hebben gelegen. Met jongens als Dominque Aries, Richard Versteden en Kevin van der Poel die de bank warm hielden heeft VUC meer dan genoeg opties.

Hoe anders was de situatie voor ROAC-trainer Hein Leliveld, die wel weer kon beschikken over Rudolf Bax, maar het nog altijd moet doen zonder Thijs van Seggelen (geblesseerd) en Sam van der Geest (vakantie). Ook kon gedeeld topscorer Martijn van Trigt niet aan de wedstrijd beginnen vanwege fysieke klachten. Zodoende startte ROAC ‘met 13 doelpunten’ in de basiself.

Tel daar de droevige staat van het hoofdveld bij op en het mag geen wonder heten dat ROAC weinig aan aanvallen toe kwam. Maar ook wat VUC liet zien was allesbehalve bijzonder en de bezoekers gokten vooral op de grillen van de voorhoedespelers. VUC was een aantal keer dreigend met voorzetten die net te scherp waren en namens de bezoekers moest doelman Steven Verstraten gestrekt gaan om het schot van de wederom zeer bedrijvige Djimmy Wagter onschadelijk te maken. Ruststand was 0-0.

Na rust wist VUC de enige echte uitgespeelde kans van de wedstrijd te benutten. Dennis van der Poel wist de bal met een stuit en via de binnenkant van de paal achter Dammes van der Poel te krijgen: 0-1. Na de openingstreffer ging ROAC opportunistischer spelen en probeerde VUC te profiteren van de geboden ruimte. VUC bleef onzuiver in de laatste pass, waardoor Dammes van der Poel geen noemenswaardige reddingen meer heeft hoeven maken om de 0-2 te voorkomen. Aan de andere kant moest Verstraten wel zijn klasse tonen op een ziedend schot van Wagter. Ondanks het slotoffensief kwam ROAC te kort om de 1-1 te maken. Een puntje was helemaal niet zo onverdiend geweest, want beide ploegen lieten eigenlijk te weinig zien om aanspraak te mogen maken op de volle buit.

Al met al dus een vervelende middag voor de thuisploeg. Toch kan ROAC niet te lang treuren, want komende woensdag zal het weer vol aan de bak moeten voor de districtbeker wanneer hoofdklasser ‘s-Gravenzande op bezoek komt. De winner plaatst zich voor de halve finale van de districtbeker én voor het grote KNVB-bekertoernooi 18/19. Een unieke mogelijkheid voor ROAC, ondanks dat de kansen niet groot zijn.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Rudolf Bax (75. Loek van As), Jeffrey de Haas (82. Joost van den Bosch), Cedric den Dekker; Loek van der Star (75. Martijn van Trigt), Dick Heemskerk, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

3 reacties op “Minimaal verlies voor s.v. ROAC 1”

 • G. van der Werf schreef:

  Goedendag
  Ik word toch wel een beetje moe van al dat gezeur van ‘dorpsploegen’ over het vermeende ronselen door VUC van spelers. Voorbeeld Danny de Jel: deze speler verhuisde voor zijn werk naar den Haag en kon zaterdags niet meer spelen. Na veel moeite verleende de KNVB toestemming om voor zondagclub VUC uit te komen. Daarnaast kende hij enkele spelers bij VUC. Hoger spelende Haagse clubs hebben ook geprobeerd hem in te lijven. Geld kwam er niet aan te pas want VUC heeft geen rijke suikeroom(s). Andere zgn. ‘geronselde’ spelers kwamen in het verleden bijna allemaal uit lager spelende clubs. Zij wilden proberen of ze mee konden op een wat hoger niveau. Wellicht is de belangrijkste reden dat VUC een goed georganiseerde gezellige club is! Normaliter reageer ik niet op verslagen van andere clubs maar U bent niet de enige dorpsclub (niet negatief bedoeld) die met dergelijke onbewezen beweringen komt. Mogelijk zijn de druiven wat zuur.

 • G. van der Werf schreef:

  Ik begrijp dat u mijn reactie van hedenmiddag niet plaatst. Uw ‘verslaggever’ mag blijkbaar schrijven wat hij wil, maar een correctie op de tendentieuze berichtgeving is niet gewenst.
  Geeft niet. Als wij ‘uit de stad’ maar weten hoe de vork werkelijk in de steel zit.

  • Freek schreef:

   Beste G. van der Werf,

   Van mij mag iedereen schrijven wat hij wilt. Het is jouw goed recht om jouw kant van het verhaal te geven omtrent jullie transferbeleid.

   Wat vond je van de overtreding van Leijdedekkers?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!