Nieuwe nederlaag voor s.v. ROAC 1

Na afloop waren de paarse meningen eensgezind: hier thuis tegen Fortuna Wormerveer had, net als bij de uitwedstrijd, een beter resultaat dan een nederlaag behaald moeten worden. Maar ROAC werkte zichzelf in de nesten door te gemakkelijk doelpunten weg te geven. Het resultaat was een 1-3-nederlaag.

Tot aan de 20e minuut was het een gelijkopgaande wedstrijd waarin beide ploegen nog weining hadden gecreeerd. De 0-1 was nodig om de wedstrijd open te breken, alleen was de manier waarop zuur en onnodig. In de opbouw vergiste Jeffrey de Haas zich en schoof de bal pardoes in de voeten van de linksbuiten van Fortuna. Oog-in-oog met Dammes van der Poel maakte hij geen fout.

Wellicht uit medelijden besloot ook Fortuna een cadeautje weg te geven. Een diepe bal van Mitchel Boere werd niet adequaat weggewerkt en zodoende kon Kevin de Jong de gelijkmaker op het scorebord zetten. Na die 1-1 kreeg Djimmy Wagter twee grote kansen. De eerste werd door een verdediger van de lijn gehaald en de tweede schoot hij recht op de doelman af. Ook Floris Hupkes had een grote kans, maar maaide over het leer. De bezoekers waren ook dichtbij de voorsprong, maar Boere redde op de doellijn.

Na rust bleef ROAC iets gevaarlijker. De ingevallen Joep Straathof was met een kopbal dichtbij en ook Thijs van Seggelen was vanuit een moeilijke hoek gevaarlijk met een scherp shot. Maar ook nu zou Fortuna in het zadel geholpen worden. Laks balverlies leidde tot een snelle counter waar ROAC niet scherp ingreep: 1-2.

Met nog twintig minuten op de klok scoorde ROAC bijna de 2-2, maar de paal moest redding brengen op het schot van De Jong. In de slotfase besloot ROAC kamikaze-voetbal te spelen om nog een gelijkmaker te forceren. Daarbij gaf het heel veel ruimte weg, maar Fortuna weigerde in eerste instantie nog te profiteren uit één van de vele counters. Pas in blessuretijd, nadat ROAC in een scrimmage een teen tekort kwam voor de gelijkmaker werd er op de counter wel gescoord en daarmee de 1-3-eindstand bepaald.

Wederom een nederlaag, maar gezien de kansenverhouding en wedstrijdbeeld geeft het toch weer wat perspectief richting komende week maandag. ROAC gaat dan op bezoek bij Uitgeest.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander (87. Jay Koek), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen, Kevin de Jong, Loek van As (80. Casper van der Heijden); Djimmy Wagter (46. Joep Straathof).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!