Nieuwe nederlaag voor s.v. ROAC 1

Ook de tweede wedstrijd na de winterstop is geëindigd in een nederlaag voor het vlaggenschip. Bij Olympia uit Gouda werd met 2-1 verloren.

Het betekende een dure nederlaag, want door de overwinning brachten de gastheren het gat met ROAC tot slechts één puntje. Op basis van de tweede helft was de overwinning van Olympia terecht te noemen.

Naast de langdurig geblesseerde Kevin de Jong kon Hein Leliveld ook geen beroep doen op de diensten van Martijn van Trigt die een dikke enkel had. Twijfelgeval Mitchel Boere, die door een enkelblessure niet had kunnen trainen, startte wel in de basis.

In de eerste helft ging het spel gelijk op. Beide ploegen hadden fases van veldoverwicht, alleen was ROAC iets doortastander voor het vijandelijke doel. Na een klein half uur bracht linksback Floris Hupkes ROAC op een 0-1-voorsprong na een flitsende aanval en een uitstekende assist van Thijs van Seggelen. Het bleek ook de ruststand, omdat Olympia knullig balverlies van Freek Heemskerk niet omzette in een treffer.

Na de theepauze kwam een ander Olympia voor de dag, mede door het inbrengen van twee verse, bepalende spelers. ROAC werd onder druk gezet en kwam daar niet meer onder uit. Toch wist ROAC de grote kansen nog te voorkomen. Op een corner na, toen Heuvelman vogelvrij op de lat poeierde. Niet lang daarna was Yoek Bentvelzen dichtbij de 0-2, toen hij vanuit een lastige hoek op de paal knalde.

In de slotfase ging het toch nog mis voor de Rippers. Zo’n kwartier voor tijd kon Mohammed Belali bij de tweede paal na een prima aanval een voorzet van dichtbij raak knikken: 1-1. Een kleine tien minuten later zou Olympia weer doel treffen. Bentvelzen was de opgekomen rechtsback De joode even uit het oog verloren en trok hem lichtjes aan zijn shirt. De Joode ging gretig naar de grond, maar de uitstekend fluitende referee Benlamkaddem vond het genoeg voor een strafschop. En daar viel wat voor te zeggen. Hamza Mehrach schoot vanaf elf meter binnen: 2-1.

In de slotfase trachtte ROAC nog de gelijkmaker te forceren, maar de 3-1 op de counter hing eerder in de lucht dan een doelpunt van de bezoekers. Zodoende moest ROAC een dure nederlaag incasseren.

Volgende week kan ROAC het goede geval van voor de winterstop weer proberen op te pakken door een resultaat te behalen, alleen zal dat een heils karwei worden op bezoek bij koploper TOGB.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Loek van As, Jeffrey de Haas (83. Cedric den Dekker), Sam van der Geest; Thijs van Seggelen (78. Dick Heemskerk), Yoek Bentvelzen, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!