Nieuwe thuisoverwinning voor s.v. ROAC 1

Vooralsnog mag ROAC niet klagen over haar debuut in de eerste klasse. Na 11 wedstrijden heeft ROAC immers al 17 punten verzameld en daar zal zelf de grootste optimist geen rekening mee hebben gehouden.

Ook gisteren wist ROAC 3 cruciale punten over te houden aan de wedstrijd tegen directe concurrent Hillegersberg. Beide promovendi zullen handhaving als doelstelling hanteren en dan zijn dit soort punten eigenlijk het dubbele waard.

In vergelijking met vorige week moest Hein Leliveld noodgedwongen een wissel doorvoeren. Loek van As was wegens werkverplichtingen afwezig. Dat werd opgevangen door Djimmy Wagter die na week afwezigheid weer in de basis mocht starten.

En juist Wagter zou vlak voor rust de openingstreffer voor zijn rekening nemen. Na fraai voorbereidend werk van Martijn van Trigt en Floris Hupkes schoot de buitenspeler hard raak: 1-0. Dat was in fase waarin ROAC het heft in handen had genomen en ook direct drie goede kansen creëerden. Want Wagter en Yoek Bentvelzen hadden even daarvoor de 1-0 ook al op hun schoen. Ondanks het betere veldspel van de bezoekers zouden zij maar tot 1 grote kans komen in de eerste helft. Vlak voor rust bracht Dammes van der Poel echter redding.

In de tweede helft voerde Hillegersberg de druk op en zo ontstond een wedstrijdbeeld wat dit seizoen al veel vaker is aanschouwd. ROAC werd gedwongen tot hard werken om de voorsprong te verdedigen en hoopte op de counter de wedstrijd te kunnen beslissen. Die kans kreeg ROAC pas rond de 75e minuut toen Wagter zijn tweede had moeten maken, maar het leer verkeerd raakte. Een kwartier daarvoor had Hupkes overigens al een bal van de Ripse doellijn weggehaald en zag Hillegersberg meerdere pogingen vanuit de tweede lijn geblokt of gered worden door Van der Poel.

Ver in de blessuretijd kregen de bezoekers nog een corner. In een ultieme poging om nog een resultaat te boeken ging de Rotterdamse goalie mee naar voren, maar leidde daarmee de definitieve beslissing in. Tekenend voor de wedstrijd werd het Rotterdamse schot geblokt door Jeffrey de Haas, die daarmee de assist zou geven op Jacco den Hollander. Vanaf zijn eigen helft kon Den Hollanders op weg naar het verlaten doel. Het zou de eerste goal worden voor de rechtsback: 2-0. Direct werd er afgefloten.

Het zorgde weer voor fraaie taferelen bij spelers, staf en supporters. Het was weer niet mooi wat ROAC had laten zien, maar als team had ROAC weer een maximaal resultaat weten binnen te slepen. Hopelijk kunnen de Rippers volgende week bij DHC nog een keer boven zichzelf uit stijgen, om dit kalenderjaar helemaal fantastisch af te sluiten.

Opstelling: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Kevin de Jong, Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Djimmy Wagter, Yoek Bentvelzen, Martijn van Trigt (78. Bart Hogenboom).

Zie ook het verslag en de fraaie fotoreportage van Leidenamateurvoetbal.nl:

https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/1steklasse/fotoreportage-roac-hillegersberg/

https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/1steklasse/sprookje-roac-duurt-voort-zelfs-tweede-plaats-in-zicht/

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!