Nieuwe thuisoverwinning voor s.v. ROAC 1

ROAC heeft op het eigen Hertogspark uitstekende zaken gedaan door ESTO met 3-0 te verslaan. Hoewel de uitslag misschien vermoedt dat het een eenrichtingsverkeer was, deden de twee ploegen voetballend gezien weinig voor elkaar onder.

Met Thijs van Seggelen weer in de basis na een week afwezigheid en Martijn van Trigt voor het eerst sinds een half jaar weer bij de selectie, startte ROAC het duel nog redelijk. Toch waren het de bezoekers met het meeste balbezit. Van achteruit werd er rustig opgebouwd door de centrale verdedigers. Gevaarlijk konden de bezoekers niet echt worden, aangezien ESTO na enige tijd van rondspelen vaak dan toch de lange bal koos en deze was dan prooi voor de Rippers.

ROAC was zelf slordig in balbezit, maar kwam wel 1-0 voor. Na een kwartier spelen wist Dick Heemskerk een vrije trap van Rudolf Bax binnen te werken vanuit een lastige hoek. Kort daarna was ESTO dichtbij de 1-1 na een slippertje bij ROAC achterin. De voorzet werd echter over getikt. Ook werkte Ricardo Bakker bijna een bal in eigen doel, maar kon Freek Heemskerk op de lijn nog redding brengen. Voor ROAC werd er nog een (zuiver?) doelpunt afgekeurd van Djimmy Wagter. Hij zou de vrije trap vanuit buitenspelpositie hebben binnengekopt, terwijl dat volgens de toeschouwers die op dezelfde lijn stonden allesbehalve het geval was.

Na de thee ging ESTO meer drukken en ROAC bleef de voorsprong verdedigen. Inmiddels alweer een heel poosje zonder Van Seggelen, die na een half uur het veld geblesseerd had verlaten. Omdat ROAC zelf te slordig bleef in de einpassing konden de Rippers het duel niet vroegtijdig beslissen en bleef ESTO leven. ESTO kreeg wat kansjes, maar ROAC bleef overeind.

In de 70e minuut werd het duel beslist. Deze keer klopte de aanval wel en was het meteen raak. Wagter werd over rechts weggezet en zette uitstekend voor. Joost van den Bosch kopte bij de tweede paal beheerst terug op de mee opgekomen linksback Floris Hupkes en Hupkes prikte in de korte hoek raak: 2-0.

Een kwartier voor tijd viel Van Trigt in en liet hij direct zijn kwaliteiten zien. Hij stuurde twee man het bos in en mocht op de keeper afvuren. De doelman redde, maar in de rebound kon Bax van dichtbij de 3-0 binnen schieten. De laatste tien minuten hadden ook schriftelijk afgedaan kunnen worden door de prima fluitende Van Sprang.

Geen goed voetbal van ROAC, maar wel weer drie punten en een heerlijke start van de competitie. Komende week gaat ROAC op bezoek bij Laakkwartier. Nog nooit won ROAC van deze Haagse ploeg, dus ROAC kan aan de bak.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest (80. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax; Thijs van Seggelen (30. Joost van den Bosch), Dick Heemskerk, Djimmy Wagter (75. Martijn van Trigt).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!