Nieuwe uitnederlaag voor s.v. ROAC 1

Ook in de zesde uitwedstrijd van het seizoen heeft ROAC geen driepunter weten binnen te slepen. Sterker nog, de Rippers hielden zelfs niet eens een puntje over aan het treffen met hoogvlieger RVC ’33. Terwijl ROAC, zoals al zo vaak dit seizoen, echt niet minder was dan haar opponent.

In Reeuwijk had men het eerste veld afgekeurd vanwege de vloed aan regen. Derhalve werd het duel op kunstgras in plaats van natuurgras afgewerkt. Over afkeuren gesproken; omdat de wedstrijd van het tweede elftal niet doorging besloot Hein Leliveld Danny Semp als extra wissel mee te nemen. De aanvaller zat dus voor het eerst in 13 jaar weer bij de wedstrijdselectie, een bijzonder gegeven.

In de eerste helft was het spel van beide ploegen te slordig. Desalniettemin kreeg zowel RVC ’33 als ROAC een aantal kansen om de score te openen in de eerste 45 minuten. RVC ’33 was dichtbij met een kopbal die net over ging en was dreigend met een stormvloed aan dode spelmomenten. Aan de andere kant had Thijs van Seggelen moeten profiteren van een misser van de Reeuwijkse goalie en hadden Djimmy Wagter en Loek van der Star veel meer rendement moeten halen uit een veelbelovende aanval.

Na de rust zag het er een stuk beter uit dan in de eerste helft. Al snel dacht ROAC op voorsprong te komen toen Freek Heemskerk een corner van Van Seggelen op de onderkant van de lat kopte. De bal stuiterde uit het doel waardoor de stand 0-0 bleef. Vrijwel uit het niets kwam RVC ’33 zo’n tien minuten later wel op voorsprong. Na een Reeuwijkse aanval die doodgelopen leek werd de bal toch nog voorgeslingerd. Frank Stolwijk kon van dichtbij raak koppen: 1-0.

De domper werd compleet toen Menno Hogenelst twintig minuten voor tijd de 2-0 maakte. Ook nu weigerde de thuisploeg op te geven nadat de situatie kansloos leek en wederom werd het opportunisme van de thuisploeg beloond en kon een lage strakke voorzet worden binnen getikt.

In de resterende 25 minuten ging ROAC op zoek naar de gelijkmaker. Omdat Van der Star en de ingevallen Semp een 100% kans niet in een doelpunt wisten om te zetten bleef de spanning uit en zegevierde de thuisploeg met 2-0. Qua veldspel en kansenverhouding was RVC ’33 niet de betere, in het afmaken van kansen wel.

Aankomende zondag speelt ROAC haar vierde thuiswedstrijd van het seizoen wanneer koploper Den Hoorn op bezoek komt. In de eerste drie thuiswedstrijden behaalde ROAC zeven punten. Dat geeft de burger moed.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Rudolf Bax (81. Danny Semp), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Djimmy Wagter, Loek van der Star, Thijs van Seggelen.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!