Nieuwkoop is te sterk voor S.v. ROAC

De tweede wedstrijd van dit seizoen is voor ROAC geëindigd in een nederlaag. Op het lastig bespeelbare kunstgras van Nieuwkoop werd met 3-1 verloren. Op zich was de nederlaag wel terecht, echter had de wedstrijd ook anders kunnen lopen. Met die laatste opmerking werd de scheidsrechter bedoeld die met een aantal beslissingen zeer aanwezig was, daarover later meer.

De voorbereiding van de wedstrijd begon voor ROAC met een fikse tegenvaller. Voorstopper Arjen van Leeuwen stapte tijdens de warming up op de bal en bezeerde daarmee lelijk zijn enkel. Na de wedstrijd is Arjen naar het ziekenhuis vertrokken om vast te stellen wat er precies kapot gegaan is, maar daarover is nu nog niks bekend. Arjen werd dan ook al voor de wedstrijd begon vervangen door linksback Jeffrey de Haas. Daardoor schoof Jacco den Hollander door naar het centrum. Ook de wedstrijd zelf begon dramatisch voor de paarsen, na 2 minuten lag de bal al in het net achter doelman Bob Brugman. De normaal altijd zo betrouwbare Mitchel Boere had even daarvoor pardoes de bal in de voeten van de vrijstaande Nieuwkoopse spits gespeeld. Die wist wel raad met het cadeautje en rondde koel af. Toch hield ROAC zijn rug recht en in de 12e minuut wist het de stand alweer recht te zetten. Pascal de Jong had na een individuele actie zichzelf vrijgespeeld en was na zijn rush in het Nieuwkoopse strafschopgebied beland. Daar draaide hij terug en tijdens deze actie werd hij naar de grond getrokken. De scheidsrechter wees naar de stip en Loek de Blauw maakte zijn tweede treffer van het seizoen. Na deze gelijkmaker trok ROAC het spel naar zich toe en ging Nieuwkoop naar achteren lopen. In de 20e minuut nam Bob Brugman een achterbal die bij Joost van den Bosch op zijn hoofd belandde. Loek de Blauw reageerde uitstekend op deze verlenging en sprintte zijn directe tegenstander eruit. De Nieuwkoopse verdediger besloot aan de noodrem te trekken en trok Loek de Blauw opzichtig naar de grond. Waar iedereen wachtte op de rode kaart, liet de scheidsrechter de paarsen vertwijfeld achter door het hele voorval weg te wuiven. ROAC raakte door deze beslissing van de kaart en wist niet meer het goede spel op te pakken. Aan de andere had de scheidsrechter Nieuwkoop een penalty moeten geven toen Perry van der Geest zijn directe tegenstander vloerde. Deze beslissing werd dan ook als goedmakertje gezien. In de 35e minuut sloeg Nieuwkoop wederom toe. De doorgeschoven nummer 6 van Nieuwkoop werd door iedereen over het hoofd gezien en kon vrij inschieten. Met een 2-1 ruststand werd er gerust.

Hoewel deze foto anders doet vermoeden, was de wedstrijd bij vlagen grimmig te noemen

De tweede helft ging gelijk op, alhoewel Nieuwkoop al vrij snel een ideale kans kreeg om op 3-1 te komen. Eén op één wist de spits van Nieuwkoop Bob Brugman echter niet te verslaan. In de 55e minuut leek de wedstrijd te kantelen in het voordeel van ROAC. In een opstootje werd Loek de Blauw omgegooid door de nummer 6 van nieuwkoop. Deze man was in de eerste helft al bestraft met een gele kaart en ontving hier zijn tweede gele kaart. De scheidsrechter trok dan ook de rode kaart. Waar ROAC zijn opstelling al begon om te gooien om het mannetje extra uit te gaan buiten, besloten de Nieuwkopers massaal de scheidsrechter te belagen, en met resultaat. De scheidsrechter liet zich foppen en trok zijn gele kaart terug en gaf deze aan de nummer 4 van Nieuwkoop. De spelers van ROAC konden het nauwelijks geloven, maar de nummer 6 mocht gewoon blijven staan. De wedstrijd werd hervat, maar ROAC zou nooit meer dominant worden. ROAC werkte hard maar het kon geen echte kansen afdwingen. Nieuwkoop ging steeds meer profiteren van de ruimtes, maar ook zij wisten geen echte kansen meer te creëren. En wanneer het 2-1 is kan de 2-2 altijd nog vallen. Maar die 2-2 zou er nooit komen, sterker nog, in de blessuretijd scoorde Nieuwkoop de beslissende 3-1 uit een corner.

ROAC staat na twee wedstrijden op een 9e plek, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Na titelkandidaten Alphen en Nieuwkoop speelt ROAC de aankomende weken tegen Lisse en Voorschoten’97, ook 2 titelkandidaten.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest (82. Ramon Borst); Jacco den Hollander; Freek Heemskerk; Jeffrey de Haas; Dick Heemskerk; Mitchel Boere (65. Ricardo Bakker); Pascal de Jong (72. Chiel Hillebrand); Thijs van Seggelen; Loek de Blauw; Joost van den Bosch.

Overige uitslagen:
Kickers’69 – DOSR 1-3
Alphen – ASC 5-0
Voorschoten’97 – Scheveningen 5-0
SJZ – Foreholte 1-1
Lisse – Vredenburch 2-1
Blauw Zwart – BMT 1-2

Deel dit bericht

4 reacties op “Nieuwkoop is te sterk voor S.v. ROAC”

 • Nieuwkoop schreef:

  @ Freek: het gaat niet om het resultaat van zeuren. Ik probeer te adresseren dat jullie na elke overtreding bij de scheids staan. Wij hebben pas vanaf de 2de helft gereageerd. Kun je niet ontkennen toch? En tja, wij hebben ook zat vervelende spelers als er gepraat wordt, dat zal ik zeker niet ontkennen.

  Ik ben gewoon van mening dat wanneer jullie dat achterwege laten er spelers van ROAC beter van zouden worden en wat minder gezocht zullen gaan worden. Gaan jullie ook uit bij BMT, Vredenburch en Scheveningen dit spelletje spelen? Dat zijn namelijk echte schopploegen als ik het mag geloven van onze jongens… Dan heb je daar toch problemen. Want zoals je stelt dat jullie nuchtere boeren zijn, zijn wij niet veel anders… Ik heb echter in het verleden ook bij Scheveningen, JAC, DUNO, Forum Sport etc. gespeeld met Zevenhoven (nette club) en dan ga je daar gewoon met knallende ruzie het park af.

  En tja… doelpalen verfen haal je denk ik bij tegenstanders meer bloed mee onder de nagels vandaan dan een nummertje draaien. Maar indien het echt zo vervelend geinterpreteerd werd i.p.v. ludiek hierbij mijn/onze excuses. Zo zwaar zal het toch niet aankomen?

 • Freek schreef:

  @Nieuwkoop
  Met zeuren kun je blijkbaar veel voor elkaar krijgen. Dat er veel gezeurd werd had ook te maken met het aard van de wedstrijd. En of ROAC er beter van gaat spelen, dat weet ik niet. Soms kan een opstootje het team een impuls geven, dat mag tot aan een bepaalde grens. Ik had het liever ook anders gezien, maar het hoort bij het hedendaagse voetbal.

  En natuurlijk kunnen wij daar wel tegen, maar toch vond ik het niet nodig. We zullen op het Hertogspark sportieve wraak nemen, tot dan wens ik jullie veel succes in de derde klasse.

 • Nieuwkoop schreef:

  Eens en een faire reactie. We zullen er rekening mee houden in het vervolg (qua muziekkeuze). Zoals we vaker op K&B tegen elkaar gezegd hebben. We hebben beide een leuke en frisse ploeg die wil voetballen, dus vandaar uit hoop ik ook dat jullie de komende tijd goede resultaten neer gaan zetten. En dat moet kunnen. Bij jullie zit er nog een hoop rek in gezien de leeftijd van de groep, dus dat moet goed komen!

  Succes en we zullen zien we er bij jullie aan het langste eind trekt. We zullen nooit meer met 6-1 willen verliezen… Dus ook wij blijven gebrand. Wordt een leuke pot! Succes tegen Voorschoten a.s. zondag!

 • Freek schreef:

  Komt goed, jullie succes tegen BMT zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!