Nieuws van derden

Zomergasten-Talkshows met onze lokale sporthelden

We wonen in een bijzondere gemeente. Niet alleen omdat het een prachtige plek is maar wij hebben in Kaag en Braassem ook een bovengemiddeld/groot aantal sporters die uitzonderlijke prestaties heeft geleverd. Sterker nog, Kaag en Braassem is de enige gemeente ter wereld die een winnaar heeft van de Tour de France, de Elfstedentocht en de Olympische Zomer- en Winterspelen.
Hoe komt het dat deze mensen uit Kaag en Braassem zo sterk zijn?
Hoe leven zij, wat eten zij, wat hebben zij mentaal moeten overwinnen om zover te komen?
Daar zijn wij als Blauwe Zone Kaag en Braassem in geïnteresseerd en daarom interviewen wij onze sporthelden in de verschillende dorpskernen. Het zijn levendige middagen en avonden met filmfragmenten en muziek naar het concept van Zomergasten. En het leuke is, je kunt daar live bij aanwezig zijn!

Wie interviewen wij waar en wanneer?

  • vrijdagavond 13 januari Mark Tuitert in Hoogmade (locatie volgt)
  • vrijdagavond 10 maart Bob de Jong in Leimuiden (locatie volgt)
    Tickets bestellen
    Lijkt het je leuk om daar live bij aanwezig te zijn? Kaartjes kosten €15,- p.p en zijn te bestellen via de website www.blauwezonekaagenbraassem.nl/activiteiten-agenda De kaartverkoop is al van start en je bent van harte welkom.

Wat is Blauwe Zone Kaag en Braassem eigenlijk?
Wij zijn een lokaal initiatief voor en door inwoners van onze Gemeente. Wij zetten ons vrijwillig en met veel plezier in en ontwikkelen activiteiten op het gebied van Gezondheid, Geluk en een Groene leefomgeving. Op de wereld bestaan al verschillende zgn. Blauwe Zones. Dit zijn gebieden waar inwoners veel gezonder en gelukkiger zijn dan gemiddeld. Er zijn geen (welvaart)ziektes en de meeste mensen worden heel vitaal zomaar 100 jaar of ouder. Er is veel onderzoek gedaan naar de factoren die hieraan bijdragen en dat zijn gezonde, lokale voeding van het land en veel natuurlijke beweging. Maar vooral ook betrokkenheid bij elkaar én elke dag een goede reden om uit bed te komen en er een betekenisvolle dag van te maken.

In de huidige tijd is dat soms best een uitdaging en daarom hebben wij de Blauwe Zone opgericht. We organiseren activiteiten om mensen bij elkaar te brengen, te inspireren en te helpen om goed/beter voor onszelf, elkaar en onze omgeving te zorgen. Naast interviews met onze lokale sporthelden organiseren we ook Workshops Gezonde Voeding en zijn we bezig met een landschapsplan met ruimte voor meer moestuinprojecten en minimaal 1000 extra bomen. Via onze website www.blauwezonekaagenbraassem.nl kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief en natuurlijk vind je ons ook op Facebook en Instagram. Heb je zelf een leuk idee of wil je als vrijwilliger actief iets bijdragen? Ook dan ben je meer dan welkom. Heel graag tot ziens!

Team Blauwe Zone Kaag en Braassem

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!