Nipte nederlaag voor s.v. ROAC 1 in Alkmaar

ROAC heeft net als vorige week een nipte nederlaag moeten slikken tegen een Alkmaarse ploeg. Gisteren was het Kolping Boys dat ROAC met een 1-0-nederlaag terug naar Rijpwetering stuurde.

Op een droog maar goed kunstgrasveld begon ROAC matig aan het duel. Kolping Boys speelt nergens meer om maar was in de beginfase wel de ploeg die er net wat dichter op zat dan de Rippers die voor hun laatste kans vechten. Kolping beschikt weliswaar over een handig en bewegelijk middenveld, maar ROAC liet het bij vlagen te gemakkelijk gebeuren. Zo ook de 1-0 na een minuut of twintig spelen. Een ogenschijnlijk voorspelbare dieptebal over de verdediging van de thuisploeg, zorgde er voor dat hun nummer 10 de bal vrij kon meenemen en hem over Dammes van der Poel kon lobben. Daarna zette Gidon Reinders Folmer het om in het team en kreeg ROAC meer grip.

Dat ROAC meer grip kreeg kwam pas in de tweede helft echt tot uiting. Als snel leidde een prima aanval er toe dat Wessel van der Poel kon afdrukken van een meter of 10. De bal belandde aan de verkeerde kant van de paal. ROAC bleef de druk opvoeren en had ook het meeste balbezit. Kolping kreeg wat meer ruimte voor de counter, maar zou eigenlijk ook niet verder komen dan een verdwaalde voorzet op de paal.

ROAC zou in de slotfase wel nog twee goede mogelijkheden krijgen. Eerst werd een indraaiende vrije trap opnieuw voorgebracht door de ingevallen Casper van der Heijden, maar helaas was niemand van de Rippers aanwezig om de bal vervolgens in het lege doel te schuiven. Even later zou Van der Heijden zich na een splijtende aanval alleen voor het vijandelijke doel bevinden, maar de spits schoot naast.

Met deze nederlaag schiet ROAC uiteraard weer niets op, maar net als de afgelopen weken liet Legmeervogels het ook weer na om afstand te nemen. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft het gat 2 punten. Om dat gat te dichten moet ROAC in ieder geval nog een keer winnen en hopen dat Legmeervogels dat niet meer doet. De eerste kans is komende zondag tegen nummer 2 AGB.

Na afloop van deze wedstrijd zal er in de kantine afscheid genomen worden van een 15-tal spelers en staf die de afgelopen 3 jaar gestopt zijn of na dit seizoen zullen stoppen met hun actieve bijdrage aan het selectievoetbal. Het zou leuk zijn als veel supporters daarbij aanwezig kunnen zijn.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Jay Koek (65. Kevin de Jong), Thijs van Seggelen, Loek van As; Bart Hogenboom en Djimmy Wagter (75. Casper van der Heijden).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!