Nipte overwinning voor s.v. ROAC 1 bij hekkensluiter

ROAC heeft met minimale cijfers gewonnen bij Alphen: 0-1. Door de nederlaag is Alphen gedegradeerd naar de derde klasse.

Na de ruime nederlaag tegen TAC ’90 afgelopen week moest ROAC zich herpakken om tegen Alphen een goed resultaat neer te zetten. Alphen staat weliswaar laatste en pakte na de winterstop nog maar één puntje, maar ROAC miste in Martijn van Trigt, Thijs van Seggelen en Rudolf Bax de nodige creativiteit. Daarnaast heeft ROAC het traditiegetrouw lastig tegen de hekkensluiter, getuige ook de moeizame 2-1-thuisoverwinning op Alphen van een compleet ROAC eerder dit seizoen.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Namens de bezoekers kreeg Djimmy Wagter vroeg in de wedstrijd twee grote kopkansen, echter zonder resultaat. De thuisploeg kreeg in de persoon van Jan de Lange een grote kans, toen de buitenspelval mislukte. Zijn lob raakte de paal. Zo’n tien minuten voor rust was het diezelfde De Lange die vogelvrij van dichtbij over schoot. Toch zou er nog gescoord worden. Freek Heemskerk kon een corner van A-junior Koen de Haas binnen koppen: 0-1. Het was overigens het basisdebuut van de buitenspeler in het vlaggenschip.

In de tweede helft had ROAC de zaakjes veel beter voor elkaar en het spel volledig onder controle. De Rippers wisten dit echter amper om te zetten in grote kansen, alhoewel Jeffrey de Haas, Sam van de Geest, Freek Heemskerk en Wagter de score absoluut hadden moeten uitbreiden. Het grootste verschil met de eerste helft was echter dat Alphen aanvallend volledig lam is gelegd. De Alphenaren hebben geen kans meer afgedwongen, waardoor het 0-1 bleef.

Absoluut geen grootse wedstrijd van ROAC, maar gezien de omstandigheden kan ROAC best tevreden zijn met het resultaat. Volgende week komt Laakkwartier op bezoek. De gasten strijden nog tegen degradatie en zullen dus alles geven. Aan ROAC om dezelfde energie en beleving in de wedstrijd te gooien, ondanks dat ROAC nergens meer om speelt.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker (75. Jacco den Hollander), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Loek van As (70. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Djimmy Wagter, Dick Heemskerk, Koen de Haas (70. Loek van der Star).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!