Nuttige thuisoverwinning voor s.v. ROAC 1

Op het eigen Hertogspark heeft ROAC de nummer vier van de ranglijst, GDA, met 2-1 verslagen. Vooral in de eerste 25 minuten, toen beide ploegen nog met elf spelers in het veld stonden, speelde ROAC goed voetbal.

Al na drie minuten spelen was de toon gezet. Jeffrey de Haas maakte een forse sliding, speelde weliswaar knap de bal, maar werd toch op de bon geslingerd door referee Mank vanwege het genomen risico. Het was in ieder geval duidelijk dat ROAC weinig wilde gaan weggeven vandaag.

Ook in het veldspel kwam dat tot uiting. Ondanks de dramatische staat van het veld legde de Rippers prima aanvallen op de mat. De 1-0 was daar een voorbeeld van. Uiteindelijk wist Martijn van Trigt voor te trekken en tikte Sam van der Geest binnen. Even later verdubbelde Van Trigt de score vanaf elf meter. Dick Heemskerk was even daarvoor naar de grond getrokken door Dennis Boateng die daarmee een strafschop weg gaf: 2-0.

Nog binnen het half uur leek de wedstrijd gespeeld. Mike van Toor maakte een natrappende beweging op Djimmy Wagter en kon vertrekken met rood. ROAC creerde in de eerste helft nog twee 100%-kansen, maar Wagter en Floris Hupkes wisten niet te scoren. Ook GDA kreeg nog een bloedkans toen Mitchel Boere zich verslikte in de opbouw. De voorzet was echter onzuiver.

In de tweede helft bracht ROAC aanvallend te weinig. Natuurlijk hoef je ook niet zo nodig als je met 2-0 voorstaat, maar de 3-0 had het duel definitief op slot gegooid. Gezegd moet worden dat GDA er aanvallend niet aan te pas kwam. Dat de bezoekers in de 86e uit een klutssituatie op 2-1 kwamen was dan ook verrassend. Het werd nog even spannend, maar ROAC bleef overeind en pakte drie punten.

Een zeer belangrijke overwinning met het oog op de subtop. Ook is het gat met de degradatiestreep nu negen punten. Met nog vijf wedstrijden te gaan moet het wel heel gek lopen wil ROAC dat nog weggeven. Volgende week wacht Pancratius. Ook die wedstrijd zal ROAC moeten winnen, wil het nog enige rol van betekenis gaan spelen in de competitie.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Rudolf Bax (70. Loek van As), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Djimmy Wagter, Dick Heemskerk, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!