Oefennederlaag voor s.v. ROAC 1 bij Hillegom 1

Om de jongens wel een vrij weekend te gunnen, maar om ook in ritme te blijven was er op de donderdagavond een oefenduel geregeld voor het vlaggenschip. Uit bij de hekkensluiter van de zondag eerste klasse werd er met minimaal verschil verloren.

In de eerste helft had het incomplete team van Hein Leliveld de zaakjes prima voor elkaar. Hillegom probeerde het spel te maken, maar kwam er niet doorheen omdat het tempo te laag lag. In balbezit kon ROAC zich onder de druk uit spelen en zodoende kwamen de twee beste doelpogingen in de eerste 45 minuten op naam van ROAC. Djimmy Wagter miste oog-in-oog met de doelman na een messcherpe aanval en Freek Heemskerk kopte een vrije trap van Loek van As op de lat.

Na de theepauze kon ROAC de eerste tien minuten nog meekomen, maar verloor daarna terrein. Hillegom schroefde het tempo op, zonder dat dat tot grote kansen leidde overigens. De enige echte kans werd door de Rippers zelf ingeleid, door in de opbouw de bal zomaar in de spits zijn voeten te schuiven. Deze bereikte Jeroen Dedel en Dedel prikte in de verre hoek raak: 1-0.

Hillegom bleef dominant in balbezit, waardoor ROAC niet meer in staat was om de gelijkmaker te maken. Op basis van de tweede helft was de overwinning voor Hillegom dan ook terecht. Tien minuten voor tijd mocht doelman Olaf Koek zijn debuut maken voor ROAC 1.

Aankomend weekend is het eerste elftal dus vrij. Volgende week wacht het cruciale thuisduel met concurrent HVV.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!