Ondanks late gelijkmaker baalt s.v. ROAC 1 van puntendeling

Wanneer je pas in de 87e minuut de 1-1 maakt zou dat normaal gesproken gevoel van euforie met zich mee brengen. Gistermiddag wisten de Rippers echter dat men niet veel opschoot met een gelijkspel, waardoor de teleurstelling overheerste. Want ROAC had het duel met Groeneweg naar zich toe moeten trekken.

Gezegd moet worden dat de beginfase voor de bezoekers was. In de eerste tien minuten zette Groeneweg druk en dat resulteerde in dreiging voor het doel van Bob Brugman. Toch duurde het negen minuten voordat Groeneweg een eerste kans kreeg. Het was wel direct raak. Joey Grootscholten mocht zich tussen twee Ripse verdedigers wurmen om vervolgens van dichtbij binnen te schuiven: 0-1. Drie minuten later was Groeneweg dichtbij de 0-2 toen een vrije trap van een meter of twintig op de bovenkant van de lat werd gemikt.

Tot zover een aanvallend Groeneweg, want in de resterende 75 minuten zou Groeneweg zich niet meer melden voor Bob Brugman. ROAC dicteerde dus, maar had zoals wel vaker dit seizoen moeite om tot grote kansen te komen. Op wat pogingen vanuit de tweede lijn na kregen de Rippers in de eerste helft twee grote kansen. De ingeschoven Mitchel Boere mocht vanaf een meter of elf geheel vrijstaand uithalen, maar deed dat op de doelman van Groeneweg. Vlak voor rust had Martijn van Trigt pech toen zijn rebound via een verdediger van Groeneweg net langs de verkeerde kant van de paal verdween.

Na rust bleef ROAC op zoek naar de gelijkmaker. Dat resulteerde al snel in de grootste kan van de wedstrijd. Van Trigt was zijn mandekker te snel af, maar mikte één-op-één op de goalie van Groeneweg. Rap daarna was Van Trigt alsnog trefzeker, maar de goal werd afgekeurd wegens vermeend handspel. Tot woede van aanvaller, die de bal niet met zijn bovenarm, met zijn schouder zou hebben meegenomen.

ROAC bleef drukken. De ingevallen Rudolf Bax had de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot snoeihard voorlangs. En na een prachtige aanval werd de knappe kopbal van Van Trigt nog fraaier uit de hoek getikt door de keeper. Zo rond de 80e minuut leek de storm even te gaan liggen. Het voortdurend druk zetten op het zware veld begon conditioneel zijn tol te eisen. Toch kreeg ROAC waar het meer dan recht op had. In de 87e minuut had Boere een puntgave voorzet op zijn jarige zwager in huis. Sam van der Geest kopte in de verre hoek binnen: 1-1.

Veelzeggend was dat de Rippers amper juichten, maar zich snel naar de middenlijn verplaatsten om ook de winnende treffer nog te forceren. Loek van der Star was nog heel dichtbij toen hij bij twee centrale verdedigers weg draaide en in de korte hoek van het zijnet schoot. Het mocht echter niet zo zijn en daardoor moest ROAC genoegen nemen met een puntje.

Volgende week wacht het cruciale treffen met Meerburg. ROAC moet deze pot winnen om zichzelf wat lucht te verschaffen.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (65. Rudolf Bax), Freek Heemskerk, Sam van der Geest, Jeffrey de Haas (80. Marnick Ouwehand); Martijn van Trigt, Loek van der Star, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!