Ongelukkig s.v. ROAC 1 slikt ruime nederlaag

De thuiswedstrijd tegen DSOV is een deceptie geworden voor ROAC. Na een prima eerste helft en een redelijke tweede helft stond er een zeer geflatteerde 1-4-nederlaag op het scorebord. Een ontbrekende scorend vermogen bij de Rippers en een arbitrale dwaling waren de oorzaken van de verliespartij.

Zonder de geblesseerde Sam van der Geest en ook nog altijd zonder Martijn van Trigt, startte ROAC prima aan het duel. DSOV liet ROAC niet opbouwen, daar waar ROAC er weinig problemen mee had dat DSOV graag zelf wel wilde opbouwen. ROAC was namelijk scherp in de duels en op de counter lagen mogelijkheden. Freek Heemskerk was al vroeg dichtbij de 1-0, maar kopte naast. Zijn tweelingbroer Dick Heemskerk was een aantal minuten later succesvoller. Na een scherpe counter kon de doelman het schot van Thijs van Seggelen niet klemmen en was de spits er als de kippen bij om binnen te tikken: 1-0.

DSOV begon het steeds benauwder te krijgen, omdat ze zelf geen kansen wisten te creëren. Namens ROAC kopte Loek van As op de lat en had DSOV mazzel dat twee manmeersituaties door ROAC niet goed werden uitgespeeld. Toch zochten de teams met een 1-1-tussenstand de kleedkamers op bij rust. Vlak voor rust wist de inschuivende centrale verdediger met een droog afstandsschot zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten.

Na rust werd DSOV iets dominanter en kwam ROAC tweemaal goed weg bij twee ouderwetse scrimmages. Van Seggelen was bij een afvallende corner dicht bij de 2-1. Maar net als in de wedstrijden tegen GDA en RKDEO kreeg ROAC op een cruciaal moment een zeer dubieuze penalty tegen. In de 83e minuut constateerde de verder uitstekend fluitende Westhoff een handsbal van Jeffrey de Haas, daar de middenvelder de bal toch echt tegen zijn gezicht kreeg. Ongeloof bij de thuisploeg, maar Westhoff bleef ondanks protesten bij zijn besluit. Vanaf elf meter wisten de bezoekers de stand naar 1-2 te brengen.

Met inmiddels nog vijf minuten en wat blessuretijd op de klok probeerde ROAC er nog een gelijkspel uit te slepen. Van Seggelen was met een kopbal dichtbij, maar net als vorige week nam ROAC alle risico’s en dit gaf de tegenstander alle ruimte. In de 93e en 94e minuut wist DSOV nog tweemaal te profiteren van geblunder bij een moegespeeld ROAC: 1-4. Voor de statistieken vervelend, voor de puntverdeling maakte het allemaal niets meer uit.

Het zit ROAC nog niet helemaal mee dit seizoen. Komende week komt HVV op bezoek in Rijpwetering. Een duel dat simpelweg gewonnen moet worden om aansluiting te houden met het linker rijtje.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes (57. Jim van der Meer); Loek van As (83. Yoek Bentvelzen), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax; Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk (63. Joost van den Bosch), Loek van der Star.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!