Onterecht verlies in Leusden voor s.v. ROAC 1

Onder de rook van Amerfoort heeft ROAC een onterechte en daarmee ook zure nederlaag geleden. ROAC speelde een prima wedstrijd tegen Roda ’46, maar bleek uiterst ongelukkig in de afronding.

Een ook de fase vlak voor rust was cruciaal voor de wedstrijd. In een paar minuten tijd gaf ROAC een 0-1-voorsprong weg door tweemaal bij een corner niet goed te handelen. De gelijkmaker in de 37e minuut was een variant waar de Rippers veel te laat uitstapten waardoor het lullige schotje door een woud van benen nog kon binnenvallen. De 2-1 een paar minuten later werd van dichtbij over de lijn gewerkt, nadat doelman Tijn van der Geest de hoge bal uit zijn handen liet glippen. ROAC was het daarna even helemaal kwijt en het is dat Van der Geest daarna nog een 100%-kans onschadelijk wist te maken, anders was het voor de rust wellicht al gespeeld.

Het zure is dat er tot die 37e minuut geen vuiltje aan de lucht was voor ROAC. De Rippers speelden prima, gaven niets weg en waren op voorsprong gekomen tegen de ploeg die vorige week nog 2-2 speelden tegen titelkandidaat Swift. Na 12 minuten had Thijs van Seggelen een heerlijke pegel in huis van afstand en bracht daarmee de 0-1 op het scorebord. Een domper was wel dat hij niet veel later naar de kant moest met hamstringklachten. Loek van As had vervolgens de 0-2 op zijn schoen, maar hij raakte de lat.

Na de thee pakte ROAC het weer goed op. Roda ’46 werd teruggedrongen en ROAC zou legio kansen afdwingen. Het zijn er eigenlijk te veel om allemaal op te noemen, maar vooral topscorer Yoek Bentvelzen had het geluk niet aan zijn zijde.

Naarmate de wedstrijd vorderde en steeds meer risico werd genomen zou Roda ’46 op de counter ook nog twee grote kansen krijgen om het duel te beslissen. Een vrij kopkans werd verpest door een slechte timing en een fenomenale redding van Van der Geest in een 1-1-situatie was nodig om de 3-1 te voorkomen.

Het zou ook absoluut geen recht hebben gedaan aan het spelbeeld en kansenverhouding. Toen ook de sterk ingevallen Tanno van der Pouwkraan vlak voor tijd een grote kans niet benut kreeg leek het lot beslist. Om een idee te geven: ROAC dwong ook tien corners af in de tweede helft. Maar de bal wilde er simpelweg niet meer in.

En zou eindigde deze sportieve wedstrijd onder leiding van de uitstekend leidende referee Schoonhoven in een teleurstellende nederlaag voor ROAC. De staf van Roda ’46 bood nog net haar excuses niet aan voor de gestolen overwinning. Dat zou ook iets te overdreven zijn geweest, maar een gelijkspel op zijn minst had ROAC verdiend. Maar dat is ook voetbal. Vorige week bij KDO win je een onterecht punten en afgelopen zondag loop je er minimaal 1 en misschien wel 3 mis. Aan het einde van het seizoen krijg je waar je recht op heb.

En zo verloor ROAC alweer haar derde wedstrijd van het seizoen. Een wijfelende start dus, na de degradatie afgelopen seizoen. De komende twee weken staat er weer een pittig programma voor de boeg. Komende week uit bij WV-HEDW en die week erop komt Swift op bezoek in Rijpwetering.

Opstelling: Tijn van der Geest; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Wessel van der Poel; Thijs van Seggelen (18. Matty van Benten), Jay Koek (81. Casper van der Heijden), Sam van der Geest, Loek van As (81. Tanno van der Pouwkraan); Bart Hogenboom, Yoek Bentvelzen, Steef Wortman (60. Joost van der Geest).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!