Ook de derde bekerwedstrijd wordt verloren door S.v. ROAC 1

ROAC heeft aan de drie bekerwedstrijden een matig gevoel overgehouden. Drie nederlagen werden geslikt, waarbij overigens wel gezegd moet worden dat het verloren duel (3-2) tegen Gouda (zo) niet alleen maar kommer en kwel was.

Waar de eerste twee bekernederlagen tegen DWO en TAVV nog te wijten vielen aan het grote aantal afwezigen, was dat bij Gouda niet het geval. Vrijwel iedereen was terug van vakantie en Loek Hendriks moest alleen zijn geblesseerde aanvoerder Freek Heemskerk nog missen. Vrij snel werd al duidelijk dat Gouda technisch beter in elkaar stak dan ROAC. Gouda bestaat, op de keeper en de laatste man na, uit allochtone spelers en deze zijn altijd wel handig met de bal. Daar bleken de spelers van Gouda geen uitzondering op te zijn.

De manier waarop Gouda op voorsprong kwam was echter onnodig. Een diepe bal werd verkeerd getimed door Sam van der Geest waardoor de spits van Gouda de score wist te openen. Naast het maken van doelpunten bleek de jongeman ook erg goed in het schelden met ziektes en bedreigen, maar dat terzijde. Voor rust had Gouda de score kunnen uitbreiden, maar Bob Brugman keepte alert. Namens ROAC schoot Thijs van Seggelen een vrije trap op de paal en bleek Pascal de Jong niet heel scherp in zijn afronding.

Na rust herpakte ROAC zich en werd Gouda onder druk gezet. Nu bleek ook dat de technische spelers van Gouda niet zo heel goed zijn in verdedigen. Van Seggelen profiteerde van matig uitverdedigen en rondde knap af: 1-1. ROAC bleef aanvallen en de voorsprong die daar uit voort kwam was terecht. Een knappe aanval over meerdere schijven werd door Loek van As op een presenteerblaadje gelegd voor zijn naamgenoot. Van der Star kon van dichtbij de 1-2 maken.

Na de voorsprong zakte het spelniveau weg bij ROAC en kon Gouda weer drukken. Mede door de inbreng van de behendige nummer 10 aan de thuiskant, die na een jaar schorsing weer minuten mocht maken. De 2-2 die viel was logisch te noemen en ook de uiteindelijke 3-2 hing een beetje in de lucht. De geblesseerde Jordi Wong zag zodoende vanaf de zijlijn dat zijn cluppie won van ROAC.

Volgende week gaat het weer om de knikkers en dan komt VUC op bezoek. Normaal gesproken zal VUC voor de titel gaan, dus ROAC kan meteen aan de bak op het eigen Hertogspark.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Sam van der Geest, Floris Hupkes; Cedric den Dekker, Thijs van Seggelen, Loek van der Star (75. Sven van der Meer), Loek van As (65. Jeffrey de Haas); Martijn van Trigt (75. Chiel Hillebrand) en Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Eén reactie op “Ook de derde bekerwedstrijd wordt verloren door S.v. ROAC 1”

  • Leoitsagirl schreef:

    Ik zie gelijkenisse tussen roac en ajax!
    Tot vannacht 00.00uur is de transfer markt open! Geen telefoon opnemen!
    Roac net als Ajax slo starter waarna met mooi aanvallend voetbal de schaal naar de rip gaat komen!

    komt allemaal goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!