Ook FC Lisse 1 verlaat s.v. ROAC 1

Voor de derde keer op rij is ROAC tegen een nederlaag opgelopen. En voor de derde keer op rij was de nederlaag niet nodig geweest. Tegen angstgegner FC Lisse was ROAC helemaal niet de mindere van de twee. Sterker nog, de Rippers dwongen meer kansen af en hadden de wedstrijd misschien al lang moeten beslissen, alvorens Lisse dat in de slotfase deed.

ROAC begon prima aan het duel en al na een paar seconden nam Thijs van Seggelen het vijandelijke doel onder vuur. Het schot ging een meter naast, maar de intenties waren duidelijk. Waar ROAC in de afgelopen weken de goals in de openingsfase gemakkelijk tegen kregen, bleef de Ripse defensie nu gemakkelijk overeind. Ook Jim van der Meer, de vervanger van de in warming-up uitgevallen Jacco den Hollander, had zijn directe tegenstander in zijn zak.

De Rippers hadden in de eerste helft al voor moeten komen. Eerst kreeg Martijn van Trigt de bal op een presenteerblaadje, alleen raakte hij de bal volledig verkeerd, waardoor deze grote mogelijkheid verloren ging. Vlak voor rust miste ROAC wederom een 100% kans, alleen was dat puur overmacht. Na een prima aanval legde Pascal de Jong de bal breed voor Dick Heemskerk. Heemskerk kon de bal zo in het lege doel schuiven, alleen gooide een pol in het grasveld roet in het eten. De bal vloog zodoende over de voet heen van Heemskerk. Lisse kreeg in de eerste helft ook nog een mogelijkheid. Patrick Schaap kon inkoppen, maar zag hoe Bob Brugman knap redde.

Vlak na rust kon ROAC alsnog juichen. Lisse-goalie Sander Hogervorst kon in eerste instantie het schot van Van Seggelen tot corner verwerken. Uit die corner kon De Jong inkoppen. Hogervorst redde, maar zag hoe Dick Heemskerk in de rebound raak kon prikken. Qua kansenverhouding een terechte voorsprong.

Lisse ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg deze in de 60e minuut. Linksback Bas Vermeulen wist aan ieders aandacht te ontsnappen en wist met een harde pegel uit de tweede lijn Brugman te verschalken: 1-1. Na de gelijkmaker trok ROAC het spel weer naar zich toe en had het zichzelf moeten belonen. Eerst trapte De Jong over een voorzet heen van Van Seggelen, maar vooral de kansen van Mitchel Boere en van Van Trigt hadden er in gemoeten.

Na een frivole aanval kwam Boere alleen voor Hogervorst te staan. Boere trapte de bal op de Lisse-goalie, maar nog geen vijf seconden later kreeg Van Trigt een herkansing. Maar ook de topschutter van ROAC kreeg oog-in-oog met Hogervorst de bal niet in het net. Zo’n tien minuten voor tijd besloot Lisse het duel dan maar te beslissen. Een voorzet kwam op het hoofd van Rick van Dijk en die het leder op doel kopte. Normaal gesproken een prooi voor Brugman, maar mede door de vervelende stuit belandde de bal in het doel.

In de slotfase ging ROAC geforceerd op zoek naar de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld en de kansenverhoudingen hadden de bezoekers ook minimaal recht op een puntje. Djimmy Wagter leek deze vlak voor tijd veilig te stellen, maar toch ging de bal via een verdediger net over de lat heen. Het mocht dus niet zo zijn en Lisse behield de drie punten op Ter Specke.

De supporters hebben een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld gekregen, maar druiven waren erg zuur voor ROAC. De harde arbeid en het prima spel werden niet beloond. Over twee weken krijgt ROAC de kans om zich uit deze dip te spelen wanneer Schipluiden op bezoek komt in Rijpwetering.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (83. Sven Hogenboom), Sam van der Geest, Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk (75. Loek van As); Martijn van Trigt (75. Djimmy Wagter), Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!