Ook Wippolder 1 te sterk voor s.v. ROAC 1

ROAC blijft kwakkelen na een nieuwe nederlaag. Ook op bezoek bij subtopper Wippolder uit Delft werd er geen resultaat geboekt. Dat mochten de Rippers zichzelf aanrekenen, want er lagen wel degelijk mogelijkheden.

ROAC startte het duel prima en liet vanaf minuut één prima voetbal zien. Thijs van Seggelen bleek aan de linkerkant een plaag voor zijn tegenstander en werd veel betrokken in het aanvalsspel. Van Seggelen was ook de aangever op de 0-1 na zo’n tien minuten spelen. ROAC schakelde razendsnel om nadat de thuisploeg balverlies leed in de aanval en drie schakels verder stond Loek van der Star op de juiste plek om de bal het lege doel in te tikken. ROAC herhaalde dit kunstje de eerste helft meerdere malen, maar de juiste voorzet of het beslissende zetje bleven daarna uit.

Wippolder probeerde met zorgvuldig voetbal van achteruit de man meer situatie te creëren. De beste twee spelers van Wippolder, Mike Mesker en Daley Uythof, konden echter alleen vanuit de tweede lijn gevaarlijk worden. Voornamelijk omdat er strak verdedigd werd door de bezoekers. Zo’n kwartier voor rust werd de thuisploeg dominanter en wist Ricardo van Heyst de gelijkmaker binnen te koppen, maar referee Karantachef constateerde een overtreding van de doelpuntenmaker op Loek van As, waardoor de goal werd afgekeurd.

Op voorsprong de rust in en nog in een uitwedstrijd ook, een ongekende luxe voor ROAC. Na de theepauze kreeg ROAC al snel een flinke domper te verwerken. In de 54e minuut werd een lange ingooi bij de eerste paal onbedoeld verlengd door Floris Hupkes, waardoor er twee meter voor de doellijn een cruciaal kopduel door de net ingevallen Nando Zahino van Van As werd gewonnen: 1-1.

ROAC leek enigszins van slag en het moment in de 65e minuut was daar exemplarisch voor. ROAC brak uit met een mannetje meer, maar een ogenschijnlijk simpel breedte balletje werd achter de man gespeeld. Nu schakelde de thuisploeg razendsnel met een mannetje meer in de aanval. Mesker kon vogelvrij de steekpass op Colin Venema verzenden en Venema maakte vrij voor Bob Brugman geen fout: 2-1.

ROAC ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbreekt de ploeg momenteel aan stootkracht. Desalniettemin kregen Djimmy Wagter, Mitchel Boere en Van der Star mogelijkheden om het net te vinden. Zonder succes.

Vlak voor tijd was de wedstrijd gespeeld. Zelfs de meest doorgewinterde Wippolder-fan kon in de 87e minuut zijn ogen niet geloven dat de zeker drie meter buitenspel staande Patrick van Leeuwen niet werd afgevlagd en ook niet werd teruggefloten, alvorens hij voor Brugman het balletje breed kon leggen op Venema die zijn tweede kon maken: 3-1.

Een heel zure middag voor ROAC, omdat het onnodig een voorsprong uit handen gaf en daarmee Wippolder in de kaart speelde. De Rippers zijn enorm gebaat bij een overwinning, om de negatieve spiraal te verbreken en het vertrouwen een boost te geven. Dat kan alleen door een hele wedstrijd lang in opperste concentratie te spelen en duels te blijven winnen. Dan zal het prima spel vanzelf de doorslag gaan geven. Volgende week tegen Teylingen is een cruciaal duel zo vlak voor de winterstop. Alleen winnen telt.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Rudolf Bax, Loek van As (72. Yoek Bentvelzen), Sam van der Geest; Thijs van Seggelen, Loek van der Star, Djimmy Wagter (72. Dick Heemskerk).

Deel dit bericht

Eén reactie op “Ook Wippolder 1 te sterk voor s.v. ROAC 1”

  • Alex Pronk schreef:

    Jammer dat de naam van de arbiter (Vally Karagantcheff) verkeerd is getypt, wat ook jammer is dat de schrijver van het verhaal één van de 91 nieuwe regels niet kent (de buitenspel val – de grensrechter deed het wel goed – ondanks de eerste helft) . voor de rest is de verhaal prima (met ROAC bril – zoals ook het hoort) getypt.
    (Ik ben neutraal)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!