Opnieuw een 0-0-gelijkspel voor s.v. ROAC 1

Van de vijf officiele wedstrijden die ROAC dit seizoen speelde, werd er driemaal 0-0 gespeeld. Ook gisteren tegen Sporting Martinus werd het net niet gevonden.

Maar een saaie bloedeloze 0-0 zou het zeker niet zijn. Qua veldoverwicht waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, alleen zouden de bezoekers uit Amstelveen wel dichter bij een doelpunt komen dan ROAC. In de eerste helft wist Martinus namelijk al voor de eerste keer de paal te raken. Ook moest Dammes van der Poel tot het uiterste gaan om een prachtig afstandsschot uit de kruising weg te duwen. ROAC kwam tot één 100%-kans. Jay Helvensteijn kreeg als spits de bal zomaar in zijn voeten geschoven van de keeper, maar schoot half uitglijdend over het verlaten doel.

In de tweede helft kwam Sam van der Geest na lang blessureleed de ploeg in en startte ROAC sterk zonder dat uit te drukken in grote kansen. Maar al snel nam Martinus het heft in handen en dat resulteerde in wederom een schot op de paal. Ook moest Van der Poel redding brengen op een grote kans om de openingstreffer te voorkomen. Maar ook ROAC zou in het slot van de wedstrijd zeker haar kansen krijgen om het duel naar zich toe te trekken. Twee vrije trappen rond de zestienmeter belandden net naast het doel, Thijs van Seggelen kreeg een bloedkans toen hij de doelman omspeelde maar net te lang treuzelde met afronden. Ook had ROAC zich tweemaal in een man-meer-situatie zich moeten belonen.

Met een spannend slot van de wedstrijd met een hoog tempo was een gelijkspel wel een redelijke afspiegeling van de verhoudingen binnen de lijnen, alhoewel de bezoekers net wat meer grote kansen afdwongen. Het was echter logischer geweest als het 1-1 of 2-2 was geworden in plaats van 0-0. Komende week krijgt ROAC een herkansing om de eerste driepunter te noteren wanneer ALtior op bezoek komt.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jay Koek, Freek Heemskerk (65. Loek van As), Mitchel Boere, Thomas van Veen; Wessel van der Poel (65. Jim van der Meer), Matty van Benten, Bart Hogenboom; Djimmy Wagter (65. Koen van Klink), Jay Helvensteijn (46. Sam van der Geest), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!