Opnieuw een 0-0 voor s.v. ROAC 1

Voor de derde keer in zes competitiewedstrijden speelde ROAC 0-0. In de beker deed ROAC dat ook al een keer en dus lijkt ROAC hier een abonnement op te hebben genomen. Als je de wedstrijd tegen DCG van gistermiddag vergelijkt met de eerdere 0-0-gelijke spelen (RCL, Hooglanderveen en Sporting Martinus), kan de conclusie getrokken worden dat ROAC wederom niet ongelukkig was met het behaalde puntje.

Gisteren in Amsterdam in de stromende regen en de wind in de rug begon ROAC best aardig in de eerste helft. ROAC zette bij vlagen leuke aanvallen op en kreeg ook mogelijkheden. Uiteindelijk moest de goalie van de thuisploeg tweemaal handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Maar ook DCG liet zo nu en dan van zich horen en wist dreigend te worden. De wedstrijd was in balans dus was een 0-0-ruststand een logische tussenstand.

In de tweede helft veranderde dat wel. DCG schoot uit de startblokken, gesteund door de wind die nog harder was gaan waaien. ROAC wist eigenlijk niet meer onder de druk uit te komen, maar toch stond het bij ROAC defensief wel prima waardoor de Rippers niet echt nerveus werden. Ondanks het overwicht zou DCG slechts één grote kans creeren, maar die werd van dichtbij naast gekopt. ROAC wist er zelf slechts een paar keer uit te komen en had in de persoon van Sam van der Geest of Bart Hogenboom ook zomaar het net nog kunnen vinden. Dat gebeurde niet en zoals eerder vermeld kon ROAC prima leven met het gelijke spel tegen deze prima tegenstander.

Een compliment richting de thuisploeg voor hun sportieve opvatting en richting referee Waleveld. Twee ploegen die er bij vlagen kort op zaten, maar waar het geen moment onsportief werd. Volgende week wacht Soest thuis op het Hertogspark en dan is het wel weer tijd voor een driepunter.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Jay Koek; Djimmy Wagter (75. Wessel van der Poel), Matty van Benten, Bart Hogenboom (86. Loek van As); Koen van Klink (75. Jay Helvensteijn), Sam van der Geest, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!