Opnieuw een gelijkspel tegen concurrent voor s.v. ROAC 1

Net als vorige week tegen Legmeervogels heeft ROAC ook tegen die andere concurrent om rechtstreekse degradatie te ontlopen gelijkgespeeld. Niet het resultaat waar men in Rijpwetering en Oud Ade op gehoopt had, maar Legmeervogels blijft vooralsnog binnen het vizier en daardoor leeft ROAC nog altijd.

Zonder de vakantievierende Jacco den Hollander en Thijs van Seggelen startend op de bank had ROAC de eerste twintig minuten niets in te brengen tegen nummer 12 DSOV. Vanaf de eerste minuut had DSOV de touwtjes stevig in handen en na een minuut leverde dat al een grote kans op die naast werd geschoven. ROAC kon alleen maar overleven en hield geen bal in de ploeg waardoor het wachten was op het doelpunt van de uitploeg.

Maar die zou er nog niet komen, want het was ROAC dat geheel tegen de verhouding in op voorsprong kwam na een minuut of 25 spelen. De eerste keer dat ROAC de bal wel in de ploeg wist te houden werd direct een zeer fraaie aanval opgezet. Uiteindelijk was Bart Hogenboom het eindstation die van dichtbij kon binnen werken: 1-0. Door de voorsprong kreeg ROAC wat lucht en meer rust in het spel. Vanaf dat moment zouden de verhoudingen binnen de lijnen gelijkwaardig worden.

Vlak na de theepauze kreeg ROAC een domper te verwerken toen DSOV op 1-1 kwam. Vanuit een lastige hoek werd fraai via de onderkantlat binnen gewerkt. ROAC reageerde direct. Eerst moest het schot van Hogenboom door de keeper met moeite tot corner verwerkt worden. Even later kopte Wessel van der Poel via diezelfde keeper op de paal en ook een poging van Thijs van Seggelen moest de doelman tot corner verwerken.

Het spel ging in een hoog tempo op en neer en het was duidelijk dat beide ploegen voor de winst gingen. In het slot van de wedstrijd kregen de bezoekers de beste kansen. DSOV raakte de paal nog en Freek Heemskerk kon met een sliding een treffer voorkomen. Al met al was een gelijkspel wel een juiste afspiegeling van deze aantrekkelijke en sportieve wedstrijd. Geleid door een voortreffelijk arbitraal trio.

Komende weken gaat ROAC proberen het gat van twee punten te dichten. Dat zal lastig zat worden met het treffen van de top drie nog in het vooruitzicht, beginnende met lijstaanvoerder Kampong komende donderdag in Utrecht. Maar ROAC leeft nog altijd en zolang dat het geval is zal er gestreden blijven worden.

Dammes van der Poel; Jay Koek, Mitchel Boere, Freek Heemskerk (87. Jort Knijber), Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Kevin de Jong (32. Thijs van Seggelen), Bart Hogenboom (87. Rutger van der Geest), Jeffrey de Haas, Loek van As; Djimmy Wagter (72. Jay Helvensteijn).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!