Opnieuw geen doelpunten in Amsterdam

Net als een paar weken terug bij DCG werd gisteren bij hun buurman ZSGOWMS door beide teams het net niet gevonden, waardoor het duel eindigde in een 0-0-gelijkspel.

Ripse doelpunten en Amsterdam is sowieso niet de meest gelukkige combinatie. ROAC speelde in haar geschiedenis zes officiele wedstrijden in Amsterdam, waarin het slechts twee maal doel trof. Dat lukte vorig seizoen bij SDZ (2-1-verlies) en in september 2017 voor de districtbeker bij Blauw-Wit/Beursbengels (0-1-winst).

Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een gelijkspel ook wel het maximaal haalbare was gezien het wedstrijdbeeld. De Amsterdammers hebben op de meeste posities wel een betere speler dan ROAC en hebben veel creativiteit in de ploeg. Hun pech is echter dat de doelman van ROAC, Dammes van der Poel, de beste doelman van de competitie is. Ook gisteren hield Van der Poel ROAC meermaals op de been.

Daarmee moet de rest van het team niet te kort worden gedaan. Iedereen bij ROAC verzette veel arbeid. Dat gold ook zeker voor Djordy Strijk en Jay Helvensteijn die in de basis startten en daarmee de (licht)geblesseerde Jay Koek en Sam van der Geest vervingen. Koek was overigens wel in staat om in de tweede helft zijn minuten mee te pakken om wat meer grip op het middenveld te krijgen.

Maar de kansenverhouding en het balbezit zou duidelijk in het voordeel van de thuisploeg zijn. Desalniettemin was ROAC wel de enige ploeg die daadwerkelijk het net wist te vinden. Het doelpunt van Helvensteijn werd echter geannuleerd vanwege buitenspel. En in de slotseconden had Thijs van Seggelen ook nog zomaar het duel kunnen beslissen. Als de routinier naar de bal was blijven kijken in plaats van een inglijdende Amsterdammer… Het zou ook te veel zijn geweest. Wat wel noemenswaardig was, is dat Kevin de Jong zijn rentree maakte. De Jong viel een half uur voor het einde in en maakte daarmee zijn eerste officiele minuten van dit seizoen na maandenlang blessureleed.

ROAC houdt een goed gevoel over aan het puntje in Amsterdam en mag zich voor de winterstop nog één keer opmaken voor een pittig duel. RODA ’23 komt op bezoek in Rijpwetering en heeft net als ROAC 17 punten. Een zespuntenduel dus om het jaar mee af te sluiten.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Djordy Strijk (61. Kevin de Jong); Wessel van der Poel, Matty van Benten, Bart Hogenboom (46. Jay Koek); Djimmy Wagter, Jay Helvensteijn (61. Koen van Klink), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!