Overwinning in Nieuwveen goed voor na-competitie

S.v. ROAC heeft vandaag in Nieuwveen de na-competitie veilig gesteld door de plaatselijke vv met 1-3 te verslaan. En over de hele wedstrijd gezien was deze uitslag wel terecht, ondanks dat Nicolaas nog knap terug kwam in de wedstrijd.

ROAC begon met een iets andere opstelling ten opzichte van vorige week. Arjen van Leeuwen en Jacco den Hollander begonnen in de basis ten koste van Ricardo Bakker en Erik van Zeil. Ook Nicolaas Boys begon met een verrassende opstelling, aangezien keeper Verhaar en spits Moerdijk op de bank begonnen. Ondanks dat veel spelers van ROAC 1 een druk weekend achter de rug hadden in verband met het Meddle festival, begon de ploeg goed aan de wedstrijd. De paarsen bouwden rustig op en wachtten op de gaten in de Nieuwveense muur. Een aantal keer kwam ROAC er via de flanken een paar keer goed uit, maar de voorzet was iedere keer net niet op maat. Nicolaas Boys kon hier weinig tegenin brengen, alleen met lange ballen kwamen de Boys in de buurt van ROAC-goalie Bob Brugman. In de 30e minuut was het dan eindelijk raak. Jeffrey de Haas wist een steekbal goed op waarde te schatten en wist hem strak voor het doel te brengen. De opgekomen linkshalf Dick Heemskerk kwam knap voor zijn man en kon de bal tegendraads binnenschuiven. Op deze 0-1 voorsprong viel niks af te dingen. ROAC bleef rustig op zoek naar de 0-2 en deze kwam er ook nog vlak voor rust. Een voorzet van Thijs van Seggelen werd door een Nieuwveense verdediger achter de eigen keeper gewerkt. En zo konden de paarsen met een 0-2 voorsprong gaan rusten.

A-junior Mitchel Boere is niet meer weg te denken bij ROAC 1

A-junior Mitchel Boere is inmiddels niet meer weg te denken uit de basis van ROAC 1

Na rust een ander Nicolaas Boys. Ze gingen aanvallender spelen en dat wierp zijn vruchten af. Ook omdat de scheidsrechter makkelijk begon te fluiten waardoor Nic. Boys veel vrije trappen mee kreeg. Door de lucht was Nicolaas Boys dan ook dicht bij de 1-2. ROAC speelde veel minder dan de eerste helft, desondanks wist Joost van den Bosch zijn spitsenmaat Loek de Blauw in de 63e minuut vrij voor de keeper te zetten. Voordat Loek kon uithalen werd hij van achter aangetikt. De scheidsrechter deed alsof zijn neus bloedde en liet doorspelen. Ook toen de doorgebroken Joost van den Bosch werd neergelegd floot hij niet. Wel floot hij enkele minuten later voor een doelpunt voor Nicolaas Boys. Een bal die nooit de doellijn passeerde, maar de scheidsrechter wees desalniettemin naar de middenstip. De sfeer begon wat grimmiger te worden omdat ROAC gefrustreerd raakte. Invaller Moerdijk van Nic. Boys stookte het vuurtje op door hier en daar wat te gaan natrappen. In de 85e minuut was het diezelfde Moerdijk die een overtreding maakte rond de 25 meter. Thijs van Seggelen gaf de bal voor en Freek Heemskerk kon de bal duikend inknikken. Met deze bevrijdende 1-3 was de wedstrijd gespeeld.

Door de gunstige overige uitslagen van 4B was deze overwinning genoeg voor nacompetitie. ROAC kan zich gaan opmaken voor het toetje waar wellicht promotie naar de 3e klasse kan worden bereikt. Eerst zullen de paarsen nog moeten spelen tegen Floreant en Bernardus.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest; Arjen van Leeuwen (62. Erik van Zeil); Freek Heemskerk; Jacco den Hollander; Dick Heemskerk (75. Chiel Hillebrand); Mitchel Boere; Jeffrey de Haas; Thijs van Seggelen; Joost van den Bosch; Loek de Blauw.

Overige uitslagen:
Stompwijk’92-Zoetermeer 3-1
Floreant-DSO 4-1
Altior-Nieuwkoop 1-2
Dosr-MMO 3-2
Bernardus-Alkmania 1-1

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!