Pascal de Jong goud waard voor winnend s.v. ROAC 1

Het is vooralsnog niet het seizoen van ROAC en het is ook nog niet het seizoen van Pascal de Jong. De spits die de laatste jaren steevast als topscorer eindigde bij de Rippers had dit seizoen nog niet gescoord. Bij Delft kwam daar echter verandering in toen De Jong als invaller met twee doelpunten een groot aandeel had in de 1-3 overwinning.

In de eerste helft deden de twee teams weinig voor elkaar onder, ondanks dat Delft de zesde plek en ROAC de laatste plek bezette. Delft had misschien wat beter veldspel, maar het zou niet tot meer kansen leiden. De eerste kans was voor Loek van der Star toen hij van dichtbij naast kopte. Niet veel later was Sam van der Geest dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal belandde op de lat.

Na 21 minuten was het wel raak voor de thuisploeg. Vincent Romeijn mocht vier Rippers uitspelen en vervolgens fraai in de korte kruising raak schieten: 1-0. Vlak hierna kreeg Martijn van Trigt de kans om de stand alweer recht te trekken. De spits mocht alleen op de Delftse goalie af gaan, maar manoeuvreerde zich in een te lastige hoek om nog raak te kunnen schieten. Ook Delft kreeg voor de theepauze nog twee goede mogelijkheden, maar beide keren kon de inzet geblokt worden.

In de rust wisselde Erwin van der Lugt tweemaal. Loek van As verving Cedric den Dekker en De Jong kwam in het veld voor Van der Star. Al binnen de minuut leverde deze wissels resultaat op. De Jong werd weggestuurd en profiteerde van zijn struikelende tegenstander en schoot koeltjes raak. Delft protesteerde omdat De Jong een overtreding gemaakt zou hebben, maar referee Kuijpers vond dat hier geen sprake van was: 1-1.

ROAC had inmiddels de geest te pakken en wist dat hier iets te halen viel. Delft ging geforceerd op zoek naar de voorsprong, maar zou de gehele tweede helft geen kans afdwingen. De verdediging stond als een huis en laatste man Mitchel Boere kon ook aanvallend van zich laten spreken. In de 65e minuut zette hij Thijs van Seggelen vrij voor het Delftse doel en daar wist de aanstaande vader wel raad mee. Met een harde schuiver zorgde hij voor de 1-2.

Delft ging steeds meer risico’s nemen en dat betekende voor de Ripse aanvallers dat er steeds meer ruimte ontstond. Van der Geest, De Jong en Van Seggelen hadden het duel al eerder op slot kunnen gooien, maar het duurde tot de blessuretijd voordat de 1-3 zou vallen. Na een snelle uitbraak stelde Van Seggelen De Jong in staat om de 1-3 aan te tekenen.

Een welkome opsteker voor ROAC die met veel vertrouwen zullen toewerken naar het cruciale duel tegen ESDO van aanstaande zondag. Deze pot zal gewonnen moeten worden door de Rippers, die dit seizoen nog geen punt op het eigen Hertogspark wisten te pakken.

Opstelling ROAC: Roeland Daalmeijer; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (46. Loek van As), Sam van der Geest, Rudolf Bax; Thijs van Seggelen, Martijn van Trigt (85. Lars van der Meer), Loek van der Star (46. Pascal de Jong).

Deel dit bericht

Eén reactie op “Pascal de Jong goud waard voor winnend s.v. ROAC 1”

  • Leo schreef:

    Lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!