Prachtdoelpunt TOGB 1 brengt s.v. ROAC 1 nieuwe nederlaag

In Berkel en Rodenrijs is ROAC tegen een nipte nederlaag aangelopen. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door rechtsback Glenn den Uijl die na een aanval over meerdere schijven de bal van een meter of twintig prachtig achter de kansloze Pieter Elstgeest deed ploffen. Dat dat de enige goal van de wedstrijd zou zijn mocht vooral ROAC zichzelf aanrekenen.

Zoals bekend stond dit oorspronkelijk als een thuisduel gepland voor de Rippers, maar omdat het veld in Rijpwetering eerder deze week al werd afgekeurd werd in goed overleg met TOGB besloten de onderlinge wedstrijden om te draaien. En zo stond er ineens een pittig uitduel op het programma. TOGB is het seizoen matig begonnen, maar behoort tot de titelkandidaten. De twee thuiswedstrijden werden beiden gewonnen, waarvan de laatste zelfs met 6-1 tegen RKDEO.

Bij ROAC stond Elstgeest dus onder de lat. Hij maakte zijn basisdebuut, omdat Bob Brugman vakantie vierde met zijn gezin. Een afspraak die de doelman al maakte voordat hij besloot nog een jaar door te gaan. Elstgeest heeft tegen TOGB echter laten zien dat ROAC zich geen zorgen hoeft te maken over de toekomst, want zijn optreden was uitstekend te noemen.

Eigenlijk was het optreden van heel ROAC prima te noemen. TOGB probeerde vroeg druk te zetten, maar ROAC speelde zich daar steeds knap onderuit. Enige kritiekpuntje was dat de eindpass vaak net niet goed genoeg was, waardoor grote kansen nog niet werden afgedwongen. TOGB liet zien over voetballende kwaliteiten te beschikken, maar kon dat ook niet omzetten in grote kansen. Uitgezonderd het knappe doelpunt, wat nauwelijks een kans genoemd kon worden.

Na rust ging ROAC naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Wederom prima veldspel, maar nu kreeg ROAC de kansen wel. Martijn van Trigt kreeg drie dotjes om zijn team op gelijke hoogte brengen, maar zag drie keer dat zijn inzet niet goed genoeg was. Op de counter probeerde TOGB het duel te beslissen, waarvan Mouad Fissoune de grootste kans kreeg toen Mitchel Boere een diepe bal verkeerd inschatte. Fissoune wilde Elstgeest passeren met een stift, maar de goalie trapte daar niet in.

Zodoende eindigde het duel in een 1-0-overwinning voor de thuisploeg. En weer ging ROAC naar huis met het idee dat ze te weinig hadden gekregen. Volgende week speelt ROAC een bijzonder duel; de derby bij DOSR. ROAC gaat in de Veen proberen het eerste uitdoelpunt te maken en de eerste uitoverwinning te pakken van dit seizoen.

Opstelling ROAC: Pieter Elstgeest, Jacco den Hollander (70. Jeffrey de Haas), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (81. Yoek Bentvelzen), Loek van As, Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Djimmy Wagter (62. Loek van der Star), Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!