Puntje in extremis voor s.v. ROAC 1

Door in de 92e minuut de 1-1 binnen te koppen hield ROAC een punt over aan het lastige uitduel bij WV-HEDW. Invaller Freek van Zeil was de gevierde man.

Dat het voor ROAC voelde als een overwinning had te maken met twee oorzaken. De eerste was dat de gelijkmaker pas viel in de blessuretijd, twee minuten nadat de thuisploeg op 1-0 was gekomen. De kans dat je dat dan nog recht trekt is natuurlijk uiterst klein in een paar minuten tijd. De andere reden was dat WV-HEDW de tweede helft had gedicteerd en het meeste recht had op een driepunter.

Maar dat WV-HEDW de betere ploeg was, was in de eerste helft nog niet aan de orde. De Amsterdammers begonnen wel vlammend en Tijn van der Geest moest al snel de 1-0 voorkomen. Maar nadat de storm was gaan liggen kreeg ROAC ook zeker haar grote kansen en kwam het er bij vlagen voetballend ook goed uit. Yoek Bentvelzen had een afgelezen kopkans en Bart Hogenboom mocht meerdere malen op vijandelijk doel uithalen, zonder succes helaas.

De tweede helft was een ander verhaal. WV-HEDW voerde de druk op en ROAC werd beperkt tot verdedigen. En dat deed ROAC uitstekend, waardoor WV-HEDW (ondanks het overwicht) niet tot grote kansen kwam. Die noeste arbeid zou ROAC een puntje opleveren, ware het niet dat de thuisploeg in de 89e minuut toch het gaatje zou vinden. Rips balverlies op het middenveld werd met snel en vaardig combinatiespel keihard afgestraft: 1-0. Het doelpunt zorgde voor veel ontladig bij de thuisploeg, waarbij de bank massaal het veld in rende en wat (onschuldige) dingen naar de Ripse bank sneerden. Het zorgde er alleen maar voor dat de gelijkmaker van Van Zeil een paar minuten later nog zoeter smaakte. Nu was het beurt aan de Rippers om het feestje uitbundig te vieren en zo geschiedde het.

Een sportieve wedstrijd onder leiding van de uitstekend fluitende Seyhan die in 1-1 eindigde. WV-HEDW hield een bittere nasmaak over aan het duel, men vond dat ROAC de tweede helft alleen maar had verdedigd en dat voetbal niet op die manier gespeeld hoort te worden. ROAC wilde heus wel naar voren voetballen de tweede helft, maar werd simpelweg teruggedrongen door een betere tegenstander. Als je er dan toch een resultaat uit haalt, heb je het heel goed gedaan. Daarnaast is het goed om af en toe wat dingen in perspectief te zetten. WV-HEDW; een club met nagenoeg evenveel leden als dat Rijpwetering en Oud Ade aan inwoners bij elkaar hebben. Die vijver is iets minder groot, laten we maar zeggen.

ROAC houdt er in ieder geval een heel goed gevoel aan over. Dat komt mooi uit, want komende zondag komt het sterke Swift naar Rijpwetering.

Opstelling ROAC: Tijn van der Geest; Jim van der Meer, Wessel van der Poel, Mitchel Boere, Tanno van der Pouwkraan; Jay Koek, Matty van Benten, Sam van der Geest; Bart Hogenboom (83. Steef Wortman), Yoek Bentvelzen (76. Freek van Zeil), Loek van As.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!