Redelijke generale voor s.v. ROAC 1

ROAC heeft een goed gevoel overgehouden aan het laatste oefenduel voordat de competitie weer begint. Tegen eersteklasser Hillegom werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Met in totaal zestien spelers, die allen genoeg aan spelen toe zouden komen, trok Hein Leliveld naar Hillegom. Belangrijkste afwezigen waren Mitchel Boere (weekendje weg) en Sam van der Geest (geblesseerd). ROAc startte weer slordig in balbezit, maar kwam na een kwartier spelen beter in de wedstrijd. Hillegom had het meeste balbezit, maar kwam niet veel verder dan wat pogingen vanuit de tweede lijn. Wat dat betreft waren de counters van ROAC veel venijniger. Eerste kans was Dick Heemskerk, die één-op-één over schoot. Toen Thijs van Seggelen tien minuten later na een fraaie aanval werd diep gestuurd was het wel raak na een knappe lob: 0-1.

Ook de prima spelende Steven Termeulen was met een kopbal dichtbij een afronding na wederom een zeer snelle tegenaanval. Vlak voor rust zou ook Hillegom nog een grote kans krijgen nadat de verdediging van ROAC even verslapte. De linksbuiten schoot geheel vrijstaand naast.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Wel kwam Hillegom nu tot scoren. De linksbuiten was in de lucht iedereen de baas en kopte een voorzet binnen: 1-1. Hillegom zocht geforceerd de voorsprong, maar ROAC gaf weinig weg en bleef op de counter gevaarlijk. In de 89e minuut had Van Seggelen het duel moeten beslissen na een prachtige pass van invaller Rudolf Bax, maar de aanvaller schoot op de keeper. Zodoende bleef de stand 1-1.

In tegenstelling tot de eerdere twee oefenwedstrijden was ROAC in balbezit een stuk beter en dat schept vertrouwen. Komende zondag komt Pancratius naar het Hertogspark voor de competitie.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!