Rentree Joost van den Bosch levert s.v. ROAC 1 eerste bekerpunt op

Na een bijna vier jaar aan de kant te hebben moeten staan wegens blessureleed maakte Joost van den Bosch gisteren in het bekerduel tegen Alkmaarsche Boys zijn officiele rentree. En wat voor één, want de spits nam beide Ripse treffers voor zijn rekening waardoor ROAC een punt overhield aan het treffen met de club uit West I.

Een gehavend ROAC trad aan tegen Alkmaarsche Boys, dat net als ROAC uitkomt in de zondag tweede klasse. Zowel Mitchel Boere als Sam van der Geest waren geschorst, terwijl Martijn van Trigt geblesseerd toekeek. Ondanks het gemis van deze drie belangrijke pionnen kwam ROAC toch op een 2-0 voorsprong. De 1-0 was een counter uit het boekje met Thijs van Seggelen die Van den Bosch een perfecte voorzet afleverde. Van den Bosch knikte fraai raak. Diezelfde Van den Bosch maakte uit de kluts ook de 2-0. Hij bleek sterker dan zijn twee verdedigers en prikte koeltjes raak.

Dat was tegen de verhoudingen in, want Alkmaarsche Boys was beter en beschikte over veel dynamiek. Vlak voor rust kregen zij de aansluitingstreffer. Debutant Dammes van der Poel wist in eerste instantie de vrije trap knap te pareren, maar in de rebound was het alsnog raak.

Na rust bleef Alkmaarsche Boys de ploeg die het spel maakte. Ze kregen wat kansen, maar ROAC bleef overeind. Als ROAC in de omschakeling wat zuiverder was geweest had het het duel wellicht naar zich toe kunnen trekken. Tien minuten voor tijd kwam Alkmaarsche Boys op 2-2. De spits was Freek Heemskerk te slim af en schoot droog binnen.

In de slotfase was de grootste kans voor de thuisploeg. De ingevallen Djimmy Wagter schoot ver naast toen hij zich vogeltje vrij voor de Alkmaarse goalie bevond. Het had ook te veel van het goede geweest.

Komende dinsdag oefent ROAC bij zaterdagtweedeklasser Valken ’68. Komende zaterdag speelt ROAC om 17:00 uur haar tweede bekerduel tegen zaterdagtweedeklasser Blauw Wit – Beursbengels in Amsterdam.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!