Reünie oud-dames 1 speelsters van OASE

■ Door: Ina van der Hoorn | Foto: Ina van der Hoorn

Zaterdagavond 6 februari was er een reünie van oud-dames 1peelsters van OASE. Speelsters uit de succesvolle periode van 1978-1982.

In dit verslag een impressie van de avond bezien door Riki Peer, Ria Volwater, Anita van der Poel en Trees van Zoen. Riki en Trees zijn van de periode voor 1980 en Ria en Anita speelden in dames 1 na 1980. De organisatie van de avond was in handen van Lydia en Riet, deze twee hebben de hele periode van 1978-1982 in dames 1 gespeeld. Anita spreekt zelfs over de gouden jaren, waarin de groep op 2e divisie niveau heeft gespeeld. Naast de 4 genoemde speelsters waren er nog zo’n 20 dames met hun partner voor de reünie uitgenodigd. Vrijwel iedereen had gehoor gegeven aan de oproep. Onder het genot van een borrel werden de herinneringen opgehaald. Trainers als Bram Obbes en de recentelijk overleden Frank Bonte (de trainer van de sateetjes) passeerden de revue. Maar ook verhalen over de trainingsweekenden en speciale wedstrijden tegen HVS (het huidige Stompwijk’92) kwamen weer boven drijven.

Na de borrel en het chinees buffet ging de groep naar de tribune om de wedstrijd van het huidige 1e te kijken. De wedstrijdbal van die avond was gesponsord door de oud-speelsters. Bij het zien van de wedstrijd begon het bij Ria weer te kriebelen, zoals ze aangaf, “ooohhh, wat is het spelletje nog steeds leuk”. Het werd Anita meer dan duidelijk dat handbal in haar geboortedorp nog steeds leeft. In het huidigeteam spelen dochters van oud-speelsters.  Volgens de dames zijn de worpen, loopjes en het fanatisme van de moeders hierin terug te zien. Het meeleven van het publiek op de overvolle tribune en het positieve verloop van de wedstrijd zorgden voor een sfeervolle entourage.

Na afloop ging jong ROAC en oud OASE met elkaar op de foto.

Reünie oud-dames 1 speelsters van OASE

Reünie oud-dames 1 speelsters van OASE

Om u een beeld van de dames te geven, Riki en Ria staan rechts naast het doel. Riki als derde van rechts en Ria schuin achter haar als tweede van rechts. Anita staat in het midden, in de voorste rij als vierde van links, met vervolgens Riet en Lydia naast haar en Trees staat voor Riet en Lydia. De avond werd voortgezet met een optreden van de band Second Friday met daarin de mannen van Lydia en Trees, Hans Vrijburg en Bob Gembey. Dat werd swingen op nostalgische nummers van o.a. de Rolling Stones. Een geslaagde avond voor herhaling vatbaar, met veel dank richting Lydia en Riet.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!