ROAC 1 pakt een puntje tegen Laakkwartier 1

Voor de vierde keer dit seizoen heeft ROAC met 1-1 gelijkgespeeld. Thuis tegen Laakkwartier kwam ROAC op een 0-1 achterstand, maar wisten de Rippers dat voor rust nog recht te zetten.

Laakkwartier liet al snel zien dat zij vooral aanvallend tot de top van 2C behoren. Met vlotte combinaties creëerde Laakkwartier al snel een tweetal prima kansen. Tot twee keer toe kon Bob Brugman een vroege achterstand voorkomen.

Aan de andere kant van het veld wilde de goal ook nog niet vallen. Martijn van Trigt schoot in kansrijke positie net naast het doel en diezelfde Van Trigt had even later een weergaloze actie in huis en bood Thijs van Seggelen een goede schietkans. Mede door het hobbelige veld trapte Van Seggelen over de bal heen.

Na een minuut of twintig viel de openingsgoal alsnog. Said Alparslan was het strafschopgebied ingedrongen, maar zag Brugman zijn schot keren. In de rebound was Iliass Daoudi er als de kippen bij om de 0-1 alsnog aan te tekenen. Heel lang duurde de voorsprong niet. In de kluts kwam de bal bij Pascal de Jong terecht en hij had een afgemeten voorzet op Van Trigt in huis. Van Trigt kwam voor zijn man en kopte knap raak in de korte hoek: 1-1.

De wedstrijd kantelde en de thuisploeg werd dominanter. Toch was Laakkwartier voor rust nog dichtbij de voorsprong. Met de wind in de rug besloot Jaël Paas het eens van afstand te proberen. Zijn poging belandde op de lat.

Na rust hielden beide teams het hoge tempo aan, wat in een boeiend schouwspel resulteerde. ROAC had in de tweede helft de de beste en ook meeste kansen om op voorsprong te komen. De Jong en Sam van der Geest zetten hun team bijna op voorsprong, maar Wesley Storm had twee prima reddingen in huis. Ook van Seggelen wist zijn kansen niet in goals om te zetten, waarbij zijn lob over de uitgekomen Storm maar net naast de verkeerde kant van de paal terecht kwam..

Laakkwartier had met een snelle uitbraak nog de kans op de 1-2, maar een fantastische tackle van Ricardo Bakker voorkwam dat Daoudi kon afdrukken. Micheal Verschoor kreeg in de 80e minuut ook nog een prima kans, maar zijn schot ging voorlangs. In de slotminuut kreeg ROAC alsnog de kans om de drie punten naar zich toe te trekken, maar Van der Geest twijfelde te lang en leek te worden gevloerd door Storm. Referee Stefan de Jong zag hier echter geen strafschop in. Aangezien de jonge scheidsrechter negentig minuten lang niet op een fout te betrappen was werd er ook nauwelijks geprotesteerd.

Het duel eindigde in 1-1 en gezien de kansenverhouding over de hele wedstrijd leek iedereen wel te kunnen leven met het gelijke spel. ROAC gaat volgende week op bezoek bij Wilhelmus. In het eerste duel werd daar nog met 2-6 van verloren.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Loek van As, Rudolf Bax; Martijn van Trigt (72. Loek van der Star), Pascal de Jong, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!