ROAC A2/B1 voetbalt tegen jonge vluchtelingen

Woensdag 20 april heeft een team van jonge vluchtelingen afkomstig uit Syrie en Eritrea gevoetbald tegen een combinatieteam van ROAC A2/B1. Dat de wedstrijd door de jongens van ROAC met 8-4 werd gewonnen is niet belangrijk. Belangrijk is dat de jongeren een leuke wedstrijd met elkaar gespeeld hebben.

Het contact tussen de medewerkers van het COA en ROAC is gelegd door Hielke Biemond verslaggever bij het Leidsch Dagblad. De jonge vluchtelingen wonen in de jeugdgevangenis Teylingereind. Het COA heeft daar een aantal leegstaande paviljoens gehuurd.

“Ze hebben in hun jonge leven al heel wat mee gemaakt, we zijn dan ook blij dat ze zoveel plezier beleven aan het spelen van zo’n voetbalwedstrijd.”, aldus een van de begeleiders. “Ze kijken er echt naar uit om te spelen.” Iedere vrijdagavond traint de groep op de velden van ASC in Oegstgeest. De jongeren van 14 t/m 18 jaar verblijven hier zonder hun ouders en zijn inmiddels statushouder. Overdag volgen ze onderwijs in een schakelklas in Den Haag.

Dan de wedstrijd: de eerste helft gaf een gelijk opgaande strijd te zien, waarbij de jonge vluchtelingen zelfs op voorsprong kwamen, ruststand 1-1. De eerste helft speelden in het COA-team de jongens die altijd komen trainen, maar er waren meer jongens mee en die wilden ook wel spelen. Aan het toekennen van speeltijd aan die wisselspelers werd door de COA-coaches steeds de opmerking gekoppeld, als je wilt spelen moet je voortaan wel komen trainen. Door alle wisselingen wist niet iedereen altijd even goed op welke positie ze moesten spelen. De tweede helft kreeg daardoor een rommeliger beeld. Gevolg was dat de jongens van ROAC uit konden lopen, maar alle doelpunten werden wel gevierd.

De afspraak voor nog zo’n wedstrijd lijkt er zeker te komen.

1-IMG_9382

1-Vluchtelingenteam

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!