S.v. ROAC 1 beleeft topdag in Schiedam

Lang werd er uitgekeken naar de trip richting Schiedam. Twee bussen vol Rippers werden er afgevaardigd bij Excelsior’20. De supporters werden niet teleurgesteld, want ROAC won in de laatste minuut met 1-2. Vervolgens barstte er een uniek voetbalfeest los in de kantine van de Schiedammers.

De Schiedammers baalden ongetwijfeld enorm van de late verliespartij, maar toonden zich sportieve verliezers. Ondanks het feit dat Excelsior’20 zo goed als de titel verspeelde tegen ROAC, weigerden zij na afloop lang na te treuren. In dat opzicht had de wedstrijd wel wat weg van de eerdere editie, toen Excelsior’20 bij toenmalig koploper ROAC met 0-2 won.

Nadat Dave Roozen namens het Excelsior’20-bestuur in het zonnetje werd gezet en een fles Jack Daniels ontving vanwege zijn 250e optreden in de hoofdmacht bij de Schiedammers werd er afgetrapt op het erbarmelijke veld. Waar Excelsior’20 in Rijpwetering bij vlagen fantastisch combinatievoetbal liet zien was dit nu amper mogelijk. Toch zette Excelsior’20 de Rippers onder druk, waar ROAC zo nu en dan onderuit kwam en probeerde te counteren. Miletson Silva de Freitas had namens de thuisploeg de twee grootste mogelijkheden, maar hij schoot en kopte beide keren over. Vlak voor rust was ROAC dichtbij een goal toen Freek Heemskerk rakelings naast kopte.

Na rust werd ROAC steeds sterker. Martijn van Trigt was dichtbij een goal, maar moest toestaan dat Excelsior’20-goalie Mike Zonnevijlle de bal van zijn voet kon plukken. In de 62e was het wel raak. De al weken prima acterende Loek van As trapte een vrije trap keurig binnen.

Excelsior’20 begon meer risico’s te nemen en sterspeler Marco Clarijs werd naar voren gedirigeerd. In de tegenstoten was ROAC ongelukkig. Zo raakte Pascal de Jong de paal na een prima counter. In de 81e minuut kreeg de thuisploeg toch loon naar werken. Clarijs werd na een vloeiende aanval aangespeeld, gebruikte zijn mandekker Heemskerk handig als draaias en schoot van dichtbij binnen: 1-1.

Een minuut later had ROAC alweer op voorsprong moeten komen. Wederom was De Jong het eindstation van snelle uitstoot, maar deze keer raakte hij de lat. In de rebound had Sam van der Geest zijn ploeg naar 1-2 moeten schieten, maar van een paar meter schoot hij de bal op miraculeuze wijze over het doel. In de absolute slotfase zou de 1-2 alsnog vallen. De net ingevallen Cedric den Dekker legde een vrije trap panklaar op het hoofd van voorstopper Erik van Zeil die raak wist te koppen. Niet veel later floot referee Schellingerhout af.

Heel lang kon Excelsior’20 dus niet natreuren, want Kees met dubbel OO stond al snel in de kantine zijn nummers te zingen. Het zou nog lang onrustig blijven in Schiedam.

Opstelling: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Erik van Zeil, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Freek Heemskerk, Thijs van Seggelen, Loek van As; Martijn van Trigt, Pascal de Jong (87. Cedric den Dekker).

Deel dit bericht

geen comments

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!