ROAC D1 in regiofinale 4 tegen 4

Woensdag 31 maart 2010 speelde een vijftal spelers van ROAC D1 de finale van Regio A (Bollenstreek / Leiden) bij Foreholte met als inzet een plek in de districtsfinale in Barendrecht. De vijf spelers waren Jasper Bentvelsen, Yoek Bentvelsen, Enzo Boven, Marnick Ouwehand en Perry van Es. De winnaar van de districtsfinale mag naar de landelijke finale op de Dam op 3 juli. Maar dat is nog een lange weg te gaan.

In de voorronde won ROAC het toernooi bij SJC door in de finale te winnen van ASC D1 met 3-2 in een zeer spannende wedstrijd. Destijds werd pas na de finale medegedeeld dat de nummers 1 en 2 door mochten naar de regiofinale, dus ASC was weer één van de mogelijke tegenstanders.

Er waren 8 teams die in 2 poules van 4 streden om een finaleplaats. We waren ingedeeld met Oegstgeest 2, FC Lisse en UVS. In de andere poule zaten Rijnsburgse Boys, Oegstgeest 1, ASC en DoCoS. In de eerste wedstrijd speelden we tegen Oegstgeest en wonnen in 10 minuten met 10-2. UVS zou tegen FC Lisse spelen, maar de geelblauwen lieten het afweten waardoor iedereen reglementair met 5-0 won van FC Lisse. De wedstrijd die volgde was tegen UVS en direct beslissend voor een finaleplaats. Onze mannen begonnen zeer voortvarend tegen deze goede technische tegenstander en wonnen uiteindelijk afgetekend met 6-2. De finale was bereikt.

We hadden nog wat tijd over om even in de kantine op te warmen, want het was ijzig koud in de regen. Om 20:03 speelden we de finale en weer tegen ASC, die toch wel verrassend Rijnsburgse Boys hadden geklopt. We wisten dat we een kans hadden, want in het eerdere toernooi was er winst voor onze mannen. ASC begon echter zeer fel en troefde ons af in de duels. We waren het team dat domineerde, maar ASC was in de omschakeling net iets sneller en zeker doeltreffender. Maar uiteindelijk kregen we grip op de wedstrijd en kwamen met 3-2 voor halverwege. Door een paar momenten van miscommunicatie stond het binnen een minuut weer 3-4 voor ASC en gingen we iets te geforceerd op zoek naar een goal. Dat resulteerde direct in nog 2 goals voor ASC en een 3-6 achterstand. Het werd nog 4-6, maar de tijd was te kort om het gat te dichten. Het was wel jammer, want ondanks dat ASC een zeer goed team had, waren er zeker kansen voor onze mannen van de D1.

Na afloop was er nog enige hoop dat de KNVB wederom zou mededelen dat de nummers 2 ook door mochten, maar dat bleek valse hoop. Het was een prima prestatie in een sterk bezet veld, dus verlieten we toch met een goed gevoel Voorhout.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!