S.v. ROAC 1 doet Foreholte 1 wederom pijn

Voorafgaand aan het duel werden door verschillende websites de statistieken weer eens boven tafel gehaald. Sinds ROAC vier jaar terug promoveerde naar de derde klasse speelden de Rippers zeven keer tegen de Voorhouters. Nimmer wist Foreholte te winnenvan ROAC in deze confrontaties.

En ook gisteren, in de achtste ontmoeting tussen de twee clubs, kwam daar geen verandering in. Andermaal deed Foreholte niet onder voor ROAC, maar was ROAC net wat effectiever en won daardoor met 0-1.

ROAC begon gewijzigd aan de wedstrijd. Door de schorsing van Ricardo Bakker en de blessures van Jacco den Hollander en Jeffrey de Haas was Loek Hendriks door zijn backs heen. Daardoor schoof Erik van Zeil door naar de rechtsachterpositie en nam Freek Heemskerk zijn plaats in het centrum over. Op de bank namen twee A-junioren, Steven Termeulen en Lars van der Meer, plaats. Na een half uur voegde Rutger van der Geest zich bij het tweetal, nadat de wedstrijd van het tweede was afgelopen.

De openingsfase was voor ROAC. Na wat speldenprikjes kwam de eerste grote kans van de wedstrijd in de 20e minuut. Een vlotte aanval eindigde bij Pascal de Jong. De topschutter mikte echter op de lat. In de rebound reageerde Heemskerk het meest attent en scoorde hij de 0-1. Dat deed hij volgens de grensrechter in buitenspelpositie. Aangezien de grensrechter er niet voor niks staat, nam de foutloos leidende referee Schut het signaal over en werd de goal afgekeurd.

Achterin stond het goed bij ROAC waardoor er eigenlijk geen kansen werden weggegeven. Maar ook de Voorhouters hadden de zaakjes goed in orde, waardoor ook zij haast niks weggaven. Derhalve een 0-0-ruststand.

Direct na rust was het wel raak. De jarige Thijs van Seggelen bediende Martijn van Trigt die op zijn beurt De Jong wegstuurde. De Jong bleef kalm voor het doel en schoof de bal in de lange hoek: 0-1. Het was eigenlijk pas de tweede grote kans van de wedstrijd.

Na de goal besloot Foreholte-trainer Kees Zethof al snel wat meer risico’s te gaan nemen. Met het inbrengen van de fysiek sterke Luigies kon Foreholte meer gevaar stichten, maar tot uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg niet. Arroyo was nog het dichtst bij een doelpunt toen hij van dichtbij over kopte.

ROAC beperkte zich tot tegenhouden. Bij één actie schoot Mitchel Boere de bal ziedend hard in het gezicht van Wouter Vlasveld. Hoewel iedereen het ergste vreesde, stond Vlasveld direct weer op om de strijd te hervatten. Later zou blijken dat hij een tand door zijn lip en een afgebroken stukje tand had overgehouden aan deze ‘kopbal’.

Met nog tien minuten op de klok mocht Lars van der Meer zijn debuut nog maken en wist ROAC de boel achterin redelijk eenvoudig dicht te houden. Met veel passie wist ROAC de reeks tegen Foreholte te verlengen en heeft het weer wat lucht verschaft met oog op de degradatiestreep.

Opstelling: Bob Brugman; Erik van Zeil, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Cedric den Dekker, Thijs van Seggelen, Loek van As (79. Lars van der Meer); Martijn van Trigt, Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!